Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az egyik rokonom állandóan a...

Az egyik rokonom állandóan a fizetésemről kérdez. Mit mondjak?

Figyelt kérdés
Az egyik rokonom mindig a fizetésemről kérdez, meg hogy miért költök erre-arra, miért nem sporolok. Miért érdekli? Mit mondjak neki?
2017. jún. 1. 11:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%

Engem is gyakran faggatnak a környezetemben a fizetésemről, erőltetett mosollyal szoktam közölni, hogy szerintem pont eleget, nem panaszkodom.

De ha valaki azt kezdené boncolgatni, hogy mire költök és miért nem spórolok, biztosan nem mosolyognék, hanem szépen megkérném, hogy foglalkozzon a sajád dolgával és innentől kezdve lehetőleg kerülném.

2017. jún. 1. 13:02
 12/17 anonim ***** válasza:
77%
Pl. hogy nem valami elegáns dolog más zsebében kotorászni.
2017. jún. 1. 13:28
 13/17 anonim ***** válasza:
56%
Közöd???? és nézel rá
2017. jún. 1. 13:39
 14/17 anonim ***** válasza:
45%

Megmondanám neki az alábbiakat:

1. hogy majd én azt tudom

2. mi a lóf@$z közöd van hozzá?

3. tán csak nem kölcsön kéne?

4. amíg én keresem meg két melóval a lóvét, addid semmi közöd mire költök

És hasonló finomságok.

Amúgy ha jól keresel, nyilván nem csak azért melózol, hogy ráülj a pénzedre. Szeretnéd valamennyire kiélvezni. Lehet (nem tudom, nem ismerem) a rokonod is megengedhetne magának ezt azt amit te (amellett, hogy mindketten spóroltok), csak teszem azt, te a költésre szánt lóvéból új kabátot, cipőt, TV-t, telefont stb-t veszel, addig ő ezt a lóvét lehet elb@$$za a kocsmában. Szóval árnyalt a kérdés, így nem lehet pontos választ adni.

Én se fírtattam sose, hogy mennyit vesz ki haverom a vállalkozásából, csak azért, mert vett egy BMW-t, aztán egy Suzuki GSX-R-t, és mindeközben újít fel egy házat, mert tudom, látom, hogy dolgozik mint a barom, így nyilván van miből.

amióta két melót nyomok, nekem is jut/jutna erre arra, de azért nem akarom szórni a lóvét, mert minek...

2017. jún. 1. 14:12
 15/17 anonim ***** válasza:
30%
Sok ilyen kíváncsi ember van, mondd azt, hogy titkos az adat és kész. A beleszólós rokonoktól herótom van. Ha le akarod koptatni, akkor csak annyit mondj, hogy magánügy.
2017. jún. 1. 14:32
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Sose értettem mi titkolni való van az ember fizetésén. Mond meg neki, utána nem fogja kérdezgetni.
2017. jún. 1. 16:48
 17/17 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem simán lehet róla beszélni. Normális országokban nem tabu a fizetés.
2017. jún. 1. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!