Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám azt szeretné lakást...

Apukám azt szeretné lakást vegyek neki, nekem ebből hasznom nem lesz?

Figyelt kérdés

Van kb. 25-26 millió forint " fölösleges " pénzem. Különböző bankokban vannak lekötve külföldön (deviza, nem forint). A kamat, amit a bank ad szinte 0% tehát ebből hasznom nincs csak annyi hogy van hol tároljam a pénzt.

Saját lakásom és autóm van (bár a kocsi nagyon régi nekem tökéletesen megfelel, semmi esetre sem szeretném lecserélni mert nagyon olcsó a fenntartása, én csak a városban használom pár kilométerre arra pedig tökéletes szerintem legalábbis....)

Lakást nem szeretnék venni én mert tudom milyen szinten lelakják a bérlők és csak a kiadás lesz belőle, illetve a tartozás amit esetleg felhalmoz a bérlő. Ezt saját szememmmel tapasztalom itt a lakóparkban, ahol élek. Sok lakás ki van adva, és ahogy azt a bérlők kezelik, illetve a tulajdonosok beszámolója alapján, ettől inkább megkímélem magam.

Apukám azt szeretné, ha NEKI vennék lakást belőle és ő odaköltözne.

60+ évesen nem tudott magának lakást felmutatni, miért én oldjam meg ezt? Nekem ebből abszolút semmi hasznom nem lesz?

Mit csináljak akkor ezzel a pénzzel?

2017. máj. 27. 10:51
1 2 3
 21/30 piroska és a farkas ***** válasza:
55%
Ez azért erősen fűgg attól, h milyen érzelmi kötelék van köztetek. Ha nekem lenne fölösleges 25 millióm, azonnal megvennék anyukámnak egy lakást, ha az életének ez a része megoldatlan lenne. Nem magamnak, hanem neki. A Te eseted viszont más. Vegyél egyet, add ki apukádnak, de pl rendezze be ő, így nem az általad vásárolt bútorokban és berendezésekben tenne kárt. Fizesse a rezsit, bérleti díjat ne, ugyanakkor legyen egy egyösszegű kaució az elején, arra az esetre ha leamortizálná. Egyébként megkérdezhetem, h hogyan sikerült ennyit összegyüjteni? Eléggé irigyellek most, mert mi gyerekekkel vagyunk és jelenleg a " ha lenne felesleges ötvenezrünk" szinten tartanak az álmodozásaink :) . Egyébként nagy utazásokra nem gondoltál? Úgy értem, ez mégiscsak a Te pénzed, és azért mert épp nincs elköltve, az nem jelenti azt, h apukádnak kellene belőle lakást venni.
2017. máj. 27. 16:11
 22/30 anonim ***** válasza:
75%

Apukám azt szeretné lakást vegyek neki, nekem ebből hasznom nem lesz?

-Semmi

60+ évesen nem tudott magának lakást felmutatni, miért én oldjam meg ezt?

-Nem kötelességed.

Mit csináljak akkor ezzel a pénzzel?

-Attól függ.

Ha most lenne speciel egy házra igényt tartó apám és felesleges 25 millióm, valószínüleg gazdának állnék (persze mellékállásban).

Úniós támogatás van rá, önrész meglenne, egy tanyán meg a fater élhetne, cserébe őríznie/felügyelnie kellene a gazdaságot. Van több olyan ág is, ahol nem kell túl sok időt beleölnöd a feladatba, elég ha van egy embered aki néha ránéz a dolgokra, esetleg a melósokra. Persze ennek lenne idényjellegű kiadása is, de ha ne adj isten bejön a dolog, akkor lenne egy folyamatos bevételi forrásod, ill. egy saját megbízható embered + még apáddal is rendbe lennél.

2017. máj. 27. 18:03
 23/30 A kérdező kommentje:

Egyébként megkérdezhetem, h hogyan sikerült ennyit összegyüjteni? Eléggé irigyellek most, mert mi gyerekekkel vagyunk és jelenleg a " ha lenne felesleges ötvenezrünk" szinten tartanak az álmodozásaink :) . Egyébként nagy utazásokra nem gondoltál?

- nem volt egy hatalmas muveszet privatban szivesen megosztom veled

rengeteg utaztam eddig - jo dolog, tud elvezetes lenni, de annyira nem hogy erre elszorjam

ertekes dologra szeretnem kolteni / ertekallo

ez a lakas lenne, de minuszba nem akarok menni

akkor inkabb megtartom devizaban

igy az erteke nem romlik

2017. máj. 27. 18:25
 24/30 piroska és a farkas ***** válasza:
75%
Jöhet a privát! Az esetleg nem téeülne meg jobban, ha vmi jó helyen vennél egy nxaralót/ vendégházat, és üdülésekre adnád ki? Szerintem néhány napokat ott töltő emberek nem rongálnak úgy, mint egy állandó, hanyag albérlő. Vagy vmi saját vállalkozás, esetleg jótékonykodás egy részéből?
2017. máj. 27. 19:58
 25/30 anonim ***** válasza:
50%

"valami befektetés után kéne nézned. van rengeteg lehetöség.

- mint peldaul?"

-- részvény, kötvények,stb. de elöször tudás ilyen téren

2017. máj. 28. 10:29
 26/30 anonim ***** válasza:
68%
SOHA nem értettem azokat az embereket, akik bankban parkoltatják a pénzüket. Évről évre kevesebbet ér, a kamar még az inflációt se tudja behozni. Miért nem veszel belőle befektetési aranyat, ezüstöt? Az 50 év múlva arányosan sokkal többet fog majd érni. Én 100% nem vennék az apámnak lakást (inkább fizetek egy albit, ha van miből), a pénzem inkább biztonságos befektetési formában elteszem az én örököseimnek.
2017. máj. 28. 11:31
 27/30 anonim ***** válasza:
34%
+Megjegyzés: mots olvasom, hogy azért van devizában, mert az nem értéktelenedik el. Hogy a fenébe ne értéktelenedne..? A devizák egymáshoz képesti árai egy dolog, de az idő meg és ami ma 26 millió, az sok év múlva alig lesz több. Viszont feleannyit se fog érni abból a szempontból, hogy mit tudsz megvenni vele. Ezért mondtam a nemesfémet.
2017. máj. 28. 11:32
 28/30 A kérdező kommentje:

ezek az alatomos befektetési cégek kiráz tőlük a hideg

pl. brokernet és társai

kötvenyek és reszvenyek sem adnak kamatot

ugy ertettem, hogy devizaban a penz tobbet er, mint forintban

ez igaz, nem e?

2017. máj. 28. 19:47
 29/30 anonim ***** válasza:
52%

Ki beszél kötvényekről meg brókerekről...?

Figyelj, a pénz inflálódik. Nagyon egyszerűen: ezelőtt 20 évvel 50 forint volt egy gombóc fagyi, most 350. Viszont amit te anno félretettél 50 forintot, hiába tetted be bankba, a bank nem adott rá annyi kamatot, hogy ma 350 forint legyen belőle. Tehát veszteséges.

Ezzel szemben hogyha 50 forintért veszel például x gramm aranyat (nyilván ez most csak a példa kedvéért), akkor az arany az értékálló mivoltából fakadóan ma 700 forintot is érhet, nemhogy 350-et. És 2 gombóc fagyit tudsz venni belőle.

Ehhez nem kellenek brókerek. Begyalogolsz egy befektetési aranylapokat értékesítő boltba, veszel aranyat, oszt' csók. Máris aranyban van a pénzed. Utána meg rejheted a pincébe vagy egy bank széfjébe is. Mire az unokáidnak oda szeretnéd majd adni, ezerszer többet fog érni.

2017. máj. 28. 19:52
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
A deviza meg annyit ér, mint az ország amelyik kiadja, azt pedig a gazdaságának az egészsége alapján fogják megítélni. Pl hogyha holnapután lebombázzák amerikát, lezuhan a dollár (ez nem fog megtörténni, csak hogy értsd). Ha aranyban tartod a pénzed, az nagy gazdaségi válságok hatására nem zuhanni fog, hanem szárnyalni, mivel biztonságos, menekülési eszköznek minősül.
2017. máj. 28. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!