Apukám azt szeretné lakást vegyek neki, nekem ebből hasznom nem lesz?
Van kb. 25-26 millió forint " fölösleges " pénzem. Különböző bankokban vannak lekötve külföldön (deviza, nem forint). A kamat, amit a bank ad szinte 0% tehát ebből hasznom nincs csak annyi hogy van hol tároljam a pénzt.
Saját lakásom és autóm van (bár a kocsi nagyon régi nekem tökéletesen megfelel, semmi esetre sem szeretném lecserélni mert nagyon olcsó a fenntartása, én csak a városban használom pár kilométerre arra pedig tökéletes szerintem legalábbis....)
Lakást nem szeretnék venni én mert tudom milyen szinten lelakják a bérlők és csak a kiadás lesz belőle, illetve a tartozás amit esetleg felhalmoz a bérlő. Ezt saját szememmmel tapasztalom itt a lakóparkban, ahol élek. Sok lakás ki van adva, és ahogy azt a bérlők kezelik, illetve a tulajdonosok beszámolója alapján, ettől inkább megkímélem magam.
Apukám azt szeretné, ha NEKI vennék lakást belőle és ő odaköltözne.
60+ évesen nem tudott magának lakást felmutatni, miért én oldjam meg ezt? Nekem ebből abszolút semmi hasznom nem lesz?
Mit csináljak akkor ezzel a pénzzel?
Apukám azt szeretné lakást vegyek neki, nekem ebből hasznom nem lesz?
-Semmi
60+ évesen nem tudott magának lakást felmutatni, miért én oldjam meg ezt?
-Nem kötelességed.
Mit csináljak akkor ezzel a pénzzel?
-Attól függ.
Ha most lenne speciel egy házra igényt tartó apám és felesleges 25 millióm, valószínüleg gazdának állnék (persze mellékállásban).
Úniós támogatás van rá, önrész meglenne, egy tanyán meg a fater élhetne, cserébe őríznie/felügyelnie kellene a gazdaságot. Van több olyan ág is, ahol nem kell túl sok időt beleölnöd a feladatba, elég ha van egy embered aki néha ránéz a dolgokra, esetleg a melósokra. Persze ennek lenne idényjellegű kiadása is, de ha ne adj isten bejön a dolog, akkor lenne egy folyamatos bevételi forrásod, ill. egy saját megbízható embered + még apáddal is rendbe lennél.
Egyébként megkérdezhetem, h hogyan sikerült ennyit összegyüjteni? Eléggé irigyellek most, mert mi gyerekekkel vagyunk és jelenleg a " ha lenne felesleges ötvenezrünk" szinten tartanak az álmodozásaink :) . Egyébként nagy utazásokra nem gondoltál?
- nem volt egy hatalmas muveszet privatban szivesen megosztom veled
rengeteg utaztam eddig - jo dolog, tud elvezetes lenni, de annyira nem hogy erre elszorjam
ertekes dologra szeretnem kolteni / ertekallo
ez a lakas lenne, de minuszba nem akarok menni
akkor inkabb megtartom devizaban
igy az erteke nem romlik
"valami befektetés után kéne nézned. van rengeteg lehetöség.
- mint peldaul?"
-- részvény, kötvények,stb. de elöször tudás ilyen téren
ezek az alatomos befektetési cégek kiráz tőlük a hideg
pl. brokernet és társai
kötvenyek és reszvenyek sem adnak kamatot
ugy ertettem, hogy devizaban a penz tobbet er, mint forintban
ez igaz, nem e?
Ki beszél kötvényekről meg brókerekről...?
Figyelj, a pénz inflálódik. Nagyon egyszerűen: ezelőtt 20 évvel 50 forint volt egy gombóc fagyi, most 350. Viszont amit te anno félretettél 50 forintot, hiába tetted be bankba, a bank nem adott rá annyi kamatot, hogy ma 350 forint legyen belőle. Tehát veszteséges.
Ezzel szemben hogyha 50 forintért veszel például x gramm aranyat (nyilván ez most csak a példa kedvéért), akkor az arany az értékálló mivoltából fakadóan ma 700 forintot is érhet, nemhogy 350-et. És 2 gombóc fagyit tudsz venni belőle.
Ehhez nem kellenek brókerek. Begyalogolsz egy befektetési aranylapokat értékesítő boltba, veszel aranyat, oszt' csók. Máris aranyban van a pénzed. Utána meg rejheted a pincébe vagy egy bank széfjébe is. Mire az unokáidnak oda szeretnéd majd adni, ezerszer többet fog érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!