Hogyan állíthatnám le anyukámat? 26 éves vagyok, férjezett ,van egy 1 éves fiam. Anyukám a mai napig nem nyugodott meg,hogy 100 km-el arrébb mentem férjhez, ezért a férjemet nem bírja.
Szia!
Abból egyetértek az első válaszolóval,hogy anyukáddal mindenképpen tudomásul kell vetetni,hogy felnőttél,saját életed családod van,és nem avatkozhat az életetekbe kedvére.
Viszont én azt mondanám,hogy mindenképp próbálj meg először normálisan békésen beszélni vele.Mondd el neki,hogy a férjed nem elrabolt tőle,hanem egyszerűen szerelmesek lettetek egymásba,nagyon boldogok vagytok együtt,és a babátokkal,ő pedig próbáljon meg örülni a boldogságodnak,hiszen szeret téged,és az a fontos neki is,hogy boldog legyél.Ne ellenőrizgessen,és ne szóljon bele a dolgaitokba.De szerintem,ha ilyen típus,akkor nem biztos,hogy jó ötlet hozzájuk költöznöd.Persze Te ismered Őt.Ha mégis,akkor őszintén mondd el neki a terveiteket,hisz nem engedélyt kell tőle kérned,csak beavatod a terveitekbe.Nehéz ügy tud lenni a szülőkkel való jóviszony megtartása tudom.Persze ők az idősebbek,tapasztaltabbak,bölcsebbek,és azt hiszik,hogy ezért joguk van beleszólni a fiatalok életébe,irányítgatni őket.Hát valahogy meg kell értetni velük,hogy nem így van.A bölcs jótanácsok jól jönnek annak aki kíváncsi rá,de idegesítő tud lenni a sok okoskodás ha nem.Némelyik szülő nehezen érti meg,ha a gyereke máshogy szeretne élni mint ők anno.
Mi 600 km-re lakunk a szüleimtől, persze rossz, hogy men tudunk olyan gyakran találkozni, de hát ilyen az élet. Amikor együtt vagyunk, olyankor legalább nagyon örülük egymásnak. (és majdnem minden nap beszélünk interneten)
Édesanyád biztosan nagyon szeret téged, de el kell fogadnia a döntésedet. Mondd el neki, hogy milyen nehéz helyzetbe hoz téged azzal, ahogyan ehhez a helyzethez viszonyul. Végülis a férjed a külföldi munkavállalás helyett választhatná a szomszéd kocsmát is. Szerintem értékelendő, hogy előre akar haladni, biztosan neki sem könnyű itthagyni a családját. Szerintem feltétlenül állj ki a férjed mellett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!