Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te mit mondanál, ha a vőlegény...

Te mit mondanál, ha a vőlegényed azt mondaná, hogy azért nem vesz feleségül, mert meg akarod tartani a lánykori nevedet?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki doktori címet akar szerezni, ezért nem akarja felvenni semmilyen formában a férje nevét. A vőlegénye erre azt mondta, hogy akkor ő már nem is akarja elvenni.
2017. máj. 6. 16:13
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
12%

Jól teszi hogy már nem akarja elvenni.

Én férjezett vagyok, nem vettem fel a férjem nevét. A barátnőd részéről ez csak kifogás a házasság ellen.

2017. máj. 6. 16:45
 12/31 anonim ***** válasza:
95%

11!

Neked nem nagyon megy az értő olvasás, ugye?

Ha emiatt nem akar feleségül venni, akkor ne vegyen. A kapcsolatnak ott és akkor lenne vége, amikor ezt mondaná

2017. máj. 6. 16:48
 13/31 anonim ***** válasza:
96%
Engem pont nem érdekelt hogy milyen neve lesz a nejemnek. Ő meg nem akart "né" lenni. Istenem hát nem tök mind1?
2017. máj. 6. 16:56
 14/31 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk ilyen fel sem merülhetett, egyrészt mivel nem én akartam férjhez menni, hanem ő kérte meg az én kezemet, másrészt mert mindkettőnknek doktori címe van. Nekem ráadásul két keresztnevem is van, ha csak a vezetéknevét csapom hozzá az enyémhez, akkor is megőrülnek minden hivatalban, míg leírják.:-)
2017. máj. 6. 17:27
 15/31 anonim ***** válasza:
89%

"Az ilyen nőből nem lesz jó feleség. " Hjaj majd te megmondod a nagy tapasztalatoddal. :DDD

Amúgy nekem ez a kérdés megint ilyen összeugrasztós izének tűnik, nem hiszem el, hogy ennyire nem ismerték egymást...

2017. máj. 6. 17:31
 16/31 anonim ***** válasza:
90%

Mindegy, miért akarja megtartani a nevét. Az ő neve, joga van viselni, a vőlegénynek viszont nincs joga megfosztani tőle.

A nő nevében megkérdezném, hogy és a kedves vőlegény nem akarja felvenni az övét, vagy miért gondolja azt, hogy a nőnek ez kötelessége lenne.

Nem is akarnék olyan férfihoz hozzámenni, aki még a nevemet is meg akarja szabni, mintha ez nem az én saját egyedüli döntésem lenne.

2017. máj. 6. 18:14
 17/31 anonim ***** válasza:
85%

Látom, a sok prolinak már megint fáj az, hogy valaki velük ellentétben többre vitte, és diplomája lett :D

Kérdező, ha igaz a sztori, mondd meg a barátnődnek, hogy ne menjen hozzá egy ilyen önző alakhoz, aki csak zsarolni képes, és tojik rá magasról, hogy ő mit szeretne.

2017. máj. 6. 18:15
 18/31 anonim ***** válasza:
90%
Egy ilyen megnyilvánulás után már akkor se akarnék hozzámenni, ha meggondolná magát.
2017. máj. 6. 19:41
 19/31 anonim ***** válasza:
98%
Mondanám neki, hogy jól van drágám, de te meséled el a családnak/barátoknak, hogy miért marad el az esküvő.
2017. máj. 7. 00:09
 20/31 anonim ***** válasza:
32%
Ha doktor az illető, akkor érthető a dolog.
2017. máj. 7. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!