Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósomnak vegyek valamit...

Anyósomnak vegyek valamit anyák napjára?

Figyelt kérdés

El vagyok veszve, nem tudom mi a szokás. Eddig édesanyámnak mindig vettem valamit, ez most sem kérdés. Illik adni valamit az anyósnak is vagy a párom mamájának ? Elvégre ők is anyák, jó persze nem az enyém..de értitek.

Ha igen, akkor mit ?

Itt az oldalon olyat is olvastam hogy nem illik mert nem a másik anyjának kell venni ezt-azt..

Köszönöm előre is!

2017. máj. 5. 00:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Nos, a pároddal közösen menjetek és úgy köszöntsétek fel.

A mi családunkban így a szokás legalább is.

2017. máj. 5. 00:37
 2/11 anonim ***** válasza:
24%
Ne.
2017. máj. 5. 01:35
 3/11 anonim ***** válasza:
38%
Akkor már nekem is vehetnél valamit:D
2017. máj. 5. 01:58
 4/11 anonim ***** válasza:
31%
A szomszéd néni is anya, annak is illik adni akkor.
2017. máj. 5. 05:00
 5/11 Salx Narval ***** válasza:
88%
Én úgy vagyok ezzel, hogy mindenki a saját anyukáját köszöntse és kész.:D Na de azért nem ennyire egyszerű a dolog hiszen ahány ház annyi szokás. Az biztos, hogy minden anya örülni fog ha felköszöntik anyák napján legyen az anyós, nagyi, dédi, nevelőanya és az is mindegy, hogy meny, vő, vagy unoka teszi. Én is azt mondom ha nem tudjátok nálatok mi a szokás felétek akkor köszöntsétek mindkettőtök anyukáját együtt és meg van oldva a dolog. Nálunk mindenki a saját anyukáját köszönti, a nejeméknél mindenki mindenkit, anno nekem ez nagyon fura volt mert én még a mamámat sem köszöntöttem, ez anyukám dolga volt, ez viszont nekik volt fura.:D Amikor köszöntitek az anyukátokat a párotok is odalép mellétek ennyi az egész és nincs sértődés, ezt tettük mi is, ha van gyerkőc akkor ő is odaállhat.:D
2017. máj. 5. 05:08
 6/11 anonim ***** válasza:
42%

Itt azért sok minden nincs tisztázva!

Márpedig amíg nincs tisztázva, addig én erre így nem tudok válaszolni!

(Túl kevés az információ!!)

2017. máj. 5. 05:52
 7/11 anonim ***** válasza:
91%

6-os,akkor ne válaszolj,ki kérte. Túlfontoskodod.

Kérdező: nálunk az adja a virágot,akinek az édesanyja,és a házastárs egy doboz bonbont ad (valami szebbet). Másik édesanyánál ugyanez fordítva. Szerintem szép szokás.

2017. máj. 5. 06:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Én azóta köszöntöm anyóst, amióta unoka is van. Míg picik voltak én, mióta nagyobbak, ők maguk. Azelőtt nem volt ez nálunk körbejárós családi ünnep, mindenki a saját anyukájához ment, nem kísérgettük egymást (egy városban lakunk mind). Ha valahol együtt megy a pár köszönteni, akkor azért szerintem lehet valami apróságot, bonbont esteleg, ha a gyerekétől úgyis virágot kapott, de mivel nálunk ez egyszerűen nem alakult így ki, így nem kellett ilyenen gondolkodni azelőtt. Mióta gyerekek vannak, teljesen logikus, hogy mindkét mamához kollektíven megyünk, de csak azóta és valahogy ez teljesen természetesen alakult így, nekem sosem jutot eszembe, hogy a páromnak is kellene jönnie anyuhoz velem. Ahány ház, annyi szokás. Mondom, én ahhoz tartanám magam, hogy ha együtt mennek, akkor azért valami jelképeset vigyen a másik, de ha ez nem közös program, akkor külön ezért felesleges. A környezetemben is ezt látom, valahogy a családban és barátoknál is, de nyilván akad más hozzáállás is.
2017. máj. 5. 07:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha nem éltek együtt, én nem adnék. Mi együtt lakunk, közösen választottunk egyforma ajándékot a párommal, amit ő az ő anyjának, én az enyémnek fogok átadni.

Sok anya van a családban, rokonságban, de nekem csak egy anyám van, így nem fogok mást köszöntgetni.

2017. máj. 5. 14:59
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem adj a saját anyukádnak és a párod meg adjon az ő anyukájának.

Nyilván ha nagyon komoly a kapcsolat, régóta tart, esetleg gyerek is van és jó is a viszony vele, akkor valószínű én is felköszöntetném.

De amíg nincs közös gyerekünk, addig tuti nem.

2017. máj. 5. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!