Lakatos a vezetéknevem, és sokan bantanak a nevem maitt. De nem vagyok roma! Mi a véleményetek?
Én apai ágon sváb vagyok, elég fura német területről származó névvel, teljesen máshogy nézek ki, mint a környékemen lakó lakosság zöme (errefelé nem laknak sűrűn svábok). Engem is bántanak a vezetéknevem miatt. Pedig az őseim a 18. sz.-ban települtek a Kárpát-medencébe. Megértelek.
Nem baj, ha roma vagy az sem.
Jobboldaliként írom neked, erős magyarság és nemzettudattal (Szépszüleim 48-ban, Dédszüleim az I. vh-ban, Nagyszüleim a II-ban harcoltak Magyarországért).:
Szerinted ki a "tiszta" magyar ma Magyarországon?
Ki az, aki az Árpád ház koráig, ne adj ég a honfoglalás koráig vissza tudja vezetni a Kárpát-medencében akár családfája egyetlen ágát is?
Pl. akiben van kun vér, a Kunságban, az IV. Béla idejéig tudhat valamit "magáról", de ez is csak egy kis réteg, a kunok.
Aztán, mi a helyzet a tótokkal, bolgárokkal, szerbekkel, örményekkel, bunyevácokkal, stb.? Itt élnek köztünk a leszármazottaik. Vannak osztrák származású családok is.
És van a magyar zsidóság és a magyar romák.
De vannak székely származású emberek is. De török eredet is fellelhető szerintem.
És oláh származásúak sokan!
Ki az, akinek az apai ága feltételezhetően egyenesen visszamegy a honfoglalókhoz?
Most pl. azért bántani valaki, mert az ő családja a 19. sz-ban nem magyarosította, vagy furán magyarosította a nevét, elég fura...
Változtasd a neved Laborfalvyra, Latinovitsra, Lakihegyire, Laktózmentessyre, vagy a fene tudja mire, 10ezerből megúszod.
Vagy legyél Lanza, akkor mondhatod, hogy olasz vagy.
Ne törődj semmivel, legyen boldog életed!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!