Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jobb egy konzervatív...

Miért jobb egy konzervatív családban élni egy liberálisnál?

Figyelt kérdés
Mondjatok példát is!
2017. ápr. 24. 21:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
22%

Imádom az olyan kérdéseket, amelyek tartalmaznak egy állítást is! :DDDDDD

Kérdező!

Tehát szerinted jobb egy konzervatív családban élni, mint egy liberálisban, hisz a kérdést úgy tetted fel, hogy miért van ez így (tehát föl se merül, hogy ne így lenne). Ezt az állításodat először is alá kéne támasztanod.

Másrészt le kéne írnod, mire gondolsz, "konzervatív" és "liberális" szavak alatt. Lehet nevelési elvekre is gondolni, de politikai beállítottságra is.

Ha netán nevelési elvekre gondolsz, az sem olyan egyszerű. Pl. engem úgy neveltek, hogy amit mondtak a szüleim, arra ugranom kellett, nem nagyon tűrték, hogy vitatkozzak velük. Viszont nagyon korán engedtek egyedül mászkálni vagy biciklizni a városban, kamaszkoromban este addig maradtam egy buliban, amíg jólesett. Elszörnyedve hallom, hogy manapság "modern" szülők mennyire nem engedik szabadon csemetéjüket.

Szóval még azt sem tudnám megmondani, hogy engem liberálisan vagy konzervatívan neveltek-e. Csak annyit, hogy jól. ;-)

Fuss neki még egyszer ennek a kérdésnek, mert így se füle, se farka!

2017. ápr. 25. 12:36
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
Nincs olyan, hogy liberális nevelés. Autoriter, ráhagyó és asszertív nevelés van, és véletlenül sem összekeverendő a ráhagyó vagy az asszertív a liberálissal és az autoriter a konzervatívval.
2017. ápr. 25. 13:39
 13/16 anonim ***** válasza:
17%

Mert általában a konzervatív elvek a közösség összetartozását erősítik, a liberális elvek a széthúzást.

Szükség van valamennyire mindkettőből, de nem mindegy az arány.

2017. ápr. 27. 08:16
 14/16 Kései Sirató ***** válasza:
13%
A liberális nevelés ráhagyó, mindent megengedő. Nem szerencsés.
2017. ápr. 28. 11:19
 15/16 anonim ***** válasza:
78%

A liberális nem egyenlő a mindent megengedővel.

Én liberális családban nőttem fel, de voltak határok, és voltak szabályok, amelyeket be kellett tartanom. Például esténként magamnak kellett elpakolnom a játékaimat, később, iskolásként csak akkor játszhattam, ha megírtam a leckét és szépen bepakoltam másnapra.

Viszont nem volt verés meg szidalmazás egy-egy rosszabb jegyért, ha rosszat csináltam, inkább elbeszélgettek velem a szüleim, ez hatásosabb volt, mintha sarokban térdeltettek volna.

Eljárhattam fiúkkal találkozni, buliba, de 18 éves koromig szűz voltam és alkoholt soha nem ittam, nem is iszok a mai napig, nem próbáltam ki semmilyen drogot. Szüleim a szexet nem kezelték tabu témaként, mindig válaszoltak ha kérdésem volt.

Szóval egy arany középút volt, liberális és nem liberális dolgokkal. Én is így fogom nevelni a gyerekeimet.

32/nő

2017. máj. 9. 13:23
 16/16 anonim ***** válasza:
50%
Liberális inkább, sőt biztos. A konzervatív család egy kicsiben berendezett diktatúra.
2020. márc. 2. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!