Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország teljes lakosságát...

Magyarország teljes lakosságát tekintve milyen arányú lehet a jobb és baloldali érzületű emberek aránya?

Figyelt kérdés
A jelenlegi pártoktól függetlenül. Azok alapján amit az ember összeszedeget az embertársaival való beszélgetések során nekem úgy tűnik nagy arányban inkább modern gondolkodású, liberális a magyar emberek többsége.

2016. ápr. 4. 18:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
65% (jobb) - 35% (bal vagy liberális)
2016. ápr. 4. 18:37
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon változó és egyértelműen valakire rá se lehet húzni egy politikai irányzatot. Nagyon sok liberális barátom van, de amikor bizonyos témákhoz pl. melegek jogai, abortusz, eu és ehhez hasonló témákhoz érünk, hirtelen szélsőjobbos gondolatok fogalmazódnak meg bennük, pedig ők nagy büszkeséggel állítják hogy liberálisok...
2016. ápr. 4. 18:39
 3/10 A kérdező kommentje:

"65% (jobb) - 35% (bal vagy liberális)"

Én is ilyen arányra gondolnék, csak éppen fordítva:)

2016. ápr. 4. 18:40
 4/10 A kérdező kommentje:

ma 18:39

Persze, úgy gondolom nincs csak jobb vagy csak bal, nekem is vannak szélsőjobbos álláspontjaim, de többnyire akkor is inkább liberálisnak tartom magam.

2016. ápr. 4. 18:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Gazdasági értelemben, sokkal inkább baloldali.

Más dolgok terén, inkább jobboldali.

2016. ápr. 4. 18:46
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindig a legutóbbi választási eredmények alapján lehet megmondani.
2016. ápr. 4. 18:48
 7/10 anonim ***** válasza:
19%
Durván 95-5 lehet a baloldal javára, de azon belül főleg szélsőbalos, kádárista a többség, sajnos. A jobbnak és balnak nevezett tengely meg valójában nem jobb-bal, hanem nacionalista-internacionalista, de mind szélsőbalos.
2016. ápr. 4. 19:05
 8/10 A kérdező kommentje:

"Szerintem mindig a legutóbbi választási eredmények alapján lehet megmondani."

Szerintem éppen az nem mérvadó, ugyanis nálunk a baloldali szavazókedv kábé egyenlő a nullával.

2016. ápr. 4. 19:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Az ideológia senkit nem érdekel. Ideológiával nem lehet jóllakni.

Gazdaságilag durván balos, már-már szélsőbalos, posztkádárista ország ez.

2016. ápr. 5. 00:17
 10/10 anonim ***** válasza:

"Szerintem éppen az nem mérvadó, ugyanis nálunk a baloldali szavazókedv kábé egyenlő a nullával."

Pedig mindegyik oldal hívei aránylag ugyanannyian vesznek részt szavazáskor.

2016. ápr. 5. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!