Hogy lehet a nagyobb gyerekkel ugyanolyannak maradni, azután, hogy a kisebb meghalt?
Részvétem ☹
Itt csak az idő tud segíteni, hisz fokozatoan enyhül a fájdalom.
Ne fojtsd vissza a bánatod, de szerintem ne a gyerek előtt, ha lehet titokban sírd ki magad.
Semmikepen se okold a nagyot, ne érezze hogy ő bűnbak.
Csinaljtok sok-sok programot, mozduljatok ki sétálni akár a várósotokba /falutokba.
Beszeljetek a naggyal, hogy ő is megértse a helyztet, az ő nyelvén mondjátok neki.
Szerintem is a kimozdulás jó, menni-menni ameddig csak tudtok. Ha elfáradtok, akkor haza.
Légy olyan, őszintén, ahogy jön. Nincs mit tenni, így van, a gyerek érzi, hiába is próbálnád máshogy mutatni.
Olyan, mint előtte, nem lehetsz. Új időszámítás kezdődött. Ilyen dolog után minden úgy lesz, hogy "előtte" meg "utána". Ez van. Elolvashatod a gyásszal foglalkozó könyveket, sokat nem segítenek. Sem azonnal, sem későbbre, sem soha.
Ha még lehet, segíthet egy újabb gyerek, minél hamarabb. Elfoglal egy új reménnyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!