Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál ahhoz, ha egy...

Mit szólnál ahhoz, ha egy pasi azt mondaná Neked, hogy Ő csak akkor hajlandó elvenni feleségül, ha felveszed a teljes nevét?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek ezt mondta a párja.
2017. ápr. 18. 22:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
Én egyébként se vagyok házasságpárti, de ha ilyet mondana, akkor szerintem alapjáraton különbözne az értékrendünk.
2017. ápr. 19. 03:59
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"Hajlandó"?

Körberöhögném és otthagynám.

2017. ápr. 19. 07:47
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ott hagynám. Ez nem csak a névről szól, sokkal több van mögötte, ami valószínű eddig is látszott, csak a leányzó nem akarja észre venni. Nem nejen hozzá, mert idő kérdése és itt fog sírni, hogy nem foglakozik vele a férje, a gyerek körül nem segít, gyerekkel nem is foglalkozik , házimunkába nem segít, kimaradozik, megcsalja, az van amit ő akar, iszik, megüti stb.
2017. ápr. 19. 08:18
 14/23 jafnrétti ***** válasza:
100%

Azt, hogy akkor viszlát. Ha összeházasodunk, akkor ő azzal nem kegyet gyakorol felém, hogy még feltételei legyenek, nem tudom, hol él ez a szerencsétlen.

Másrészt meg van nekem saját nevem, eszem ágában nem lenne életem hátralévő részét Szabó Gézáné néven élni.

2017. ápr. 19. 08:57
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
A nevemet és a jelenlegi családi állapotomat megtartanám, a pasit nem. xD
2017. ápr. 19. 10:02
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Amikor összeházasodtunk a férjemmel, előzőleg az anyakönyvvezetőnél meg kellett adni az adatokat (új név, születendő gyerek vezetékneve).

A férjemnek mondtam, hogy vagy maradok saját néven, mert nagyon ritka név, vagy kötőjelesen mindketten.

Mondta, hogy lusta iratokat cserélni, maradjunk saját néven.

A gyerek nevéhez kötőjelesen írtuk be mindkettőnkét. Az akkor még "á, nekem nem kell gyerek" azóta megszületett és már ovis. A hosszú vezetéknévért cserébe rövid keresztnevet kapott.

2017. ápr. 19. 10:17
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Othagynám.

1, Milyen alapon szab feltételeket a házassági KEGY gyakorlására?

2, Mire föl hiszi azt, hogy szívességet tesz ezzel és kegyet gyakorol?

3, Milyen erős érzelem az, ami egy ilyen piti baromságon múlik?

4, Ki akarna hozzámenni egy ilyen akarnok kis senkihez?

5, Mire föl akarnám elnyomni a nevemet?

Summa: vagy kellek, ahogy vagyok, vagy mehet a levesbe, behódoló cselédet keresni.

2017. ápr. 19. 10:30
 18/23 anonim ***** válasza:
14%

Eben mia baj ? Régen mindenki a férje nevét vete fel a házaságal,én is férjem vezetéknevét vetem fel és megtartotam a saját tejes nevemet is .

Ne lásunk már ott gondott ahol nincs.

2017. ápr. 19. 10:43
 19/23 anonim ***** válasza:
18%

Nekem termeszetes volt es orommel vettem fel a teljes nevet a ferjemnek. aztan amikor vegleg kulfoldre koltoztunk nagyon sajnaltam hogy mar nem Lo Belane vagyok hanem csak Lo Erzsike, mert itt nincs a Ne valtozatosra lehetoseg.

ha ma lennek fiatal ma is felvennem a teljesn nevet.raadasul a kedvenc ferfinevem a ferjem neve.

2017. ápr. 19. 11:10
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy egy egoista majom, aki később is majd uralkodni akar.

Amúgy meg tudjátok melyik a leggyakoribb női név?

Az Istvánné.

2017. ápr. 19. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!