El akarok költözni, mert elegem van a szüleim ők.22 éves vagyok és tudok hitelt felvenni mivel 6 hónapja dolgozom. Hogyan kezdjek hozzá? (bővebben lent)
Kaphatsz hitelt, de a jelzálogot a megvásárolni kívánt ingatlanra terhelik és önerővel kell rendelkezned, amit albérlet mellett nem tudom, hogy hogyan fogsz összegyűjteni.
Ha viszont már az önerőre is kölcsönt veszel fel, akkor kétséges, hogy belefér e az igazolt jövedelmed 33%-ába a két törlesztés.(van ahol 50%-ot néznek, de ott magas bérrel kell rendelkezned, hogy ne legyen veszélyeztetve a megélhetésed)
Tényleg nincs más ötlet, mint hogy érdeklődj a bankoknál!
Kedves 12-es, ezért írtam, hogy érdeklődjön a bankoknál, mert én pl. 4millióFt. szabad felhasználású személyi hitelt vettem fel, abból vásároltam nyaralónak egy lakóházat és nem kellett kezes, csak jelzálog egy olyan ingatlanra, aminek az értékének az 50%-ába belefért ez az összeg.
Minden bank más.
Szerintem se vegyél fel hitelt. Gondolj bele, ki tudja hány évig fizeted, vagy mi van ha nem tudod fizetni? Kirúgnak, vagy keresőképtelen leszel? Tudom, nem biztos, de sosem lehet tudni.
Próbálj valami mellékállást is szerezni.
Tudsz, persze... meg utána életed végéig nyögni, és belerántani a trsadat is - ha van olyan marha, hogy hitelessel kezd.
Nem tudom, hol élsz, de félévi mviszonyra nem fognak hitelt adni, vagy ha adnak és kirúgnak, mit csinálsz? Mert a hitelt fizetned KELL, vagy halmozódik, inkasszó (azaz a számlára érkező pénzed min. 33%-át blokkolják), aztán lefoglalják a cuccaidat - már ha van...
Mellesleg nekem nem kéne olyan pár, aki hitelben úszik kb. élete végéig, mert meg lehet oldani anélkül is az életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!