Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El akarok költözni, mert...

El akarok költözni, mert elegem van a szüleim ők.22 éves vagyok és tudok hitelt felvenni mivel 6 hónapja dolgozom. Hogyan kezdjek hozzá? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Szóval a szüleim megbolondult akkor és hónapok óta feszültség van itthon. Anyám 3-szor költözött el és most apám visszahozta de megint veszekednek. Milyen hitelt vegyek fel hogy lakást és bútorokat tudják venni...

2017. ápr. 18. 12:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
48%

Kaphatsz hitelt, de a jelzálogot a megvásárolni kívánt ingatlanra terhelik és önerővel kell rendelkezned, amit albérlet mellett nem tudom, hogy hogyan fogsz összegyűjteni.

Ha viszont már az önerőre is kölcsönt veszel fel, akkor kétséges, hogy belefér e az igazolt jövedelmed 33%-ába a két törlesztés.(van ahol 50%-ot néznek, de ott magas bérrel kell rendelkezned, hogy ne legyen veszélyeztetve a megélhetésed)

Tényleg nincs más ötlet, mint hogy érdeklődj a bankoknál!

2017. ápr. 18. 13:06
 12/24 anonim ***** válasza:
63%
Jó vicc... Nekem 160.000 a nettó fizetésem, 4 év munkaviszony után (ugyanannál a cégnél), még a férjem is kellett adóstársnak egy 0%-os, 80.000 Ft-os TV áruhitelért...
2017. ápr. 18. 13:15
 13/24 anonim ***** válasza:

Kedves 12-es, ezért írtam, hogy érdeklődjön a bankoknál, mert én pl. 4millióFt. szabad felhasználású személyi hitelt vettem fel, abból vásároltam nyaralónak egy lakóházat és nem kellett kezes, csak jelzálog egy olyan ingatlanra, aminek az értékének az 50%-ába belefért ez az összeg.

Minden bank más.

2017. ápr. 18. 13:30
 14/24 anonim ***** válasza:
... ja és amikor ez történt, 125ezer volt a bérem és 11 évre adták.
2017. ápr. 18. 13:31
 15/24 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, nem olvastam a válaszokat, csak a kérdezőnek írtam.
2017. ápr. 18. 13:55
 16/24 anonim ***** válasza:
36%
Ne vegyél fel hitelt! Inkább nyiss egy lakástakarék számlát, amire fix összegeket beraksz havonta... a hitellel nagyon rá fogsz cseszni, nem olyan egyszerű az, mint gondolnád. Az se mindegy, mekkora a THM, a futamidő, stb.
2017. ápr. 18. 14:37
 17/24 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem se vegyél fel hitelt. Gondolj bele, ki tudja hány évig fizeted, vagy mi van ha nem tudod fizetni? Kirúgnak, vagy keresőképtelen leszel? Tudom, nem biztos, de sosem lehet tudni.

Próbálj valami mellékállást is szerezni.

2017. ápr. 18. 14:53
 18/24 anonim ***** válasza:
40%
Költözz albérletbe.
2017. ápr. 18. 14:54
 19/24 anonim ***** válasza:
19%
Már fél éve el kellett volna kezdeni fizetni egy lakáskasszát. Mire költötted idáig a pénzed? És miért csak most kezdesz gondolkodni azon, hogy sajátot akarsz?
2017. ápr. 18. 17:26
 20/24 anonim ***** válasza:
51%

Tudsz, persze... meg utána életed végéig nyögni, és belerántani a trsadat is - ha van olyan marha, hogy hitelessel kezd.

Nem tudom, hol élsz, de félévi mviszonyra nem fognak hitelt adni, vagy ha adnak és kirúgnak, mit csinálsz? Mert a hitelt fizetned KELL, vagy halmozódik, inkasszó (azaz a számlára érkező pénzed min. 33%-át blokkolják), aztán lefoglalják a cuccaidat - már ha van...

Mellesleg nekem nem kéne olyan pár, aki hitelben úszik kb. élete végéig, mert meg lehet oldani anélkül is az életet.

2017. ápr. 18. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!