Mit szólna a férjem/mit szólnának az emberek, ha elhagynám a nevemből a férjem vezetéknevét? Ti mit tennétek?
Figyelt kérdés
X-né Y Z-ként vettem fel, de a munkám során elég zavaró ez a sok név, a nők ebben a szakmában nem veszik fel a férjük nevét valamiért és rám furcsán néznek emiatt.2010. máj. 13. 19:23
1/22 anonim válasza:
Semmit nem szólnak, én eleve fel sem vettem a férjem nevét.
2/22 anonim válasza:
szerintem ha már egyszer felvetted, ne hagyd el. Valószinű furcsán néznének rád,meg a férjed is furcsálná gondolom. Én ilyen esetben egyből arra gondolnék,hogy már nem szeret annyira vagy valami gond van a házassággal. Szerintem most már ne változtass, amugy is felesleges sok utánajárással meg papírmunkával jár. A melóban majd megszokják.
3/22 anonim válasza:
Mit szólna a férjed: ő megadja a választ. Részemről, a te dolgod.
4/22 anonim válasza:
ez ma már nem furcsa.
régebben is voltak olyan területen dolgozó nők, akik nem vették fel a férjük nevét. ez az ő köreikben akkor is természetes volt.
5/22 anonim válasza:
Megteheted,hogy a férjed vezetéknevét és a te keresztnevedet használod. Ehhez hivatalosan kell megváltoztatni a nevedet,és a férjed sem sértődhetne meg.
6/22 A kérdező kommentje:
Szóval megbántam már, h felvettem és nem azért, mert kevésbé szeretném. Csak amikor házasodtunk, akkor én még suliba jártam és nem gondoltam bele.
2010. máj. 13. 19:34
7/22 A kérdező kommentje:
19:33 Ezt nem szeretném, van nekem szép vezetéknevem, ami különlegesebb, mint a férjemé.
2010. máj. 13. 19:34
8/22 anonim válasza:
Szia! Orvos vagy? Orvosok nem igazán szokták felvenni egymás nevét és gondolom a titulus miatt is kellemetlenebb a hosszú név. A másik dolog, hogy értelmes ember vagy és értelmes ember megérti az indokodat, vetesd le nyugodtan, aki ismer úgy is tudja, hogy nem váltatok el, ha nem tudja, akkor meg csámcsog 3 hónapig, utána beég, hogy hülyeséget beszélt, így szokott lenni :)
9/22 anonim válasza:
Nekem biztos sz@rul esne.
Azt megtudhatom, hogy mit dolgozol?
10/22 A kérdező kommentje:
Az vagyok :) Férjemtől kérdeztem, mire elpoénkodta a kérdést és azt mondta, h : "Miért nem kell neked az én szép nevem?" Aztán nem firtattam tovább a kérdést.
2010. máj. 13. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!