Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Depressziós vagyok vagy csak...

Depressziós vagyok vagy csak túl komplikálom? Mi legyen most?

Figyelt kérdés

Szerintem igen és a párom is tudja,de ő nem fogja fel h. pontosan mit jelent ez.

Már kicsim korom óta ilyen vagyok,de a maga a halál gondolata csak kb.18 évesen jött elöszőr.Az a baj, h. nagyon könnyen meg lehet bántani és mindennen elsírom magam, mindent magamra veszek és ilyenkor úgy érzem jobb lenne meghallni.De tudom úgysem fogom megtenni,mert ahhoz túl gyáva vagyok.+Félek h. túl élem(illetve ha van pokol akkor tuti oda kerülök).Ha túl élem,akkor lehet lebénulok, vagy a szüleim veszekednének velem, a párom elhagyna és ettől megint csak nekem lesz rossz(persze nekik is és emiatt sem merem)Viszont már eljutottam odáig, h. ha veszekszenek velem akkor nem tudom eldönteni h. tényleg hibás vagyok és megérdemlem, vagy csak mások gondolják úgy h. rossz vagyok.Még ha segíteni akarok akkor is úgy alakul h. a végén csak én vagyok akivel veszekszenek és mostanában nincs olyan nap h. valakinek ne lenne vmi. baja vele.Elegem van, kezdek kimerülni!25/L

2010. máj. 13. 14:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Kivizsgálásra van szükséged.

Lehetsz pajzsmirigybeteg, vagy más jellegű hormoneltérés is okozhatja, menj endokrinológushoz.

Ha ő nem talál semmit, csak akkor menj el ideggyógyászhoz.

2010. máj. 13. 14:38
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem igen"

Egyetemet végzett és többéves szakmai tapasztalattal rendelkező szakember tudja megmondani, hogy az vagy-e, és ő sem könnyen.

"a halál gondolata csak kb.18 évesen jött elöszőr."

Mindenki gondol a halálra. Ez azért van, mert az ember halandó lény, és ennek megfelelően számára az egyik legfontosabb téma a halál. Fiatal korban, amíg messze a halál, persze mindenki igyekszik keveset foglalkozni vele, és csak az öregek gondolnak rá. De mindenkit érnek olyan élmények, amikor a halálra gondol. Vészhelyzetek, kudarcok, csalódások.

"könnyen meg lehet bántani és mindennen elsírom magam"

Ez érzékenység, aminek éppen lehet köze a depresszióhoz, de nem feltétlenül.

"mindent magamra veszek és ilyenkor úgy érzem jobb lenne meghallni"

Az önvádnak gyakran köze van a depresszióhoz - gyakran meg nincs. A halálvágyra ugyanez igaz.

"De tudom úgysem fogom megtenni,mert ahhoz túl gyáva vagyok."

Nem gyáva vagy, hanem életösztönöd akadályoz meg benne, ami helyes. Nem kell öngyilkosnak lenni.

"Viszont már eljutottam odáig, h. ha veszekszenek velem akkor nem tudom eldönteni h. tényleg hibás vagyok és megérdemlem, vagy csak mások gondolják úgy h. rossz vagyok."

Ez sem specifikusan depressziós jelenség. Sok mindent jelenthet, a teljesen normálistól a személyiségzavarig.

Nekem az a benyomásom, hogy nem feltétlenül csak benned van a hiba, lehet a hiba a környezetedben is. Vagy nem. Azonban hogy pontosan mi a probléma, azt egy szakember tudná célirányos kérdésekkel és vizsgálatokkal feltárni. Első olvasásra nekem nem a "depresszió" jutna az eszembe, bár divatos ezt mindenre rámondani. A másik tippem az, hogy teljesen egészséges vagy, csak most éppen egy kicsit zavaros, stresszes életszakaszban vagy. Javaslom, hogy menj el pszichológushoz/pszichiáterhez.

2010. máj. 13. 14:49
 3/13 A kérdező kommentje:
De én sose vagyok boldog, max csak boldog pillanataim vannak.Nem, tudom.Orvoson már gondolkodtam,de lusta is vagyok és nem is igazán érdekel.Ha ideges vagyok(nem vizsgarukk, hanem inkább zaklatott),akkor remegő rohamaim szoktak lenni,de szinte csak akkor ha a barátommal veszek össze.Olyan mindtha sajnáltatni akarnám magam, h.ne hagyjon el(pedig tudom h. szeret).De leállítani magamtól nem tudom a rohamot.Nem tudok semmit, elegem van.Magamban sem vagyok biztos és össze vagyok zavarodva és tehetlennek érzem magam.Szeretnék életvidám lenni, de sokszor nálam az inkább csak álca.Sokszor vagyok magányos,még ha tudom is h. szeretnek és nem lenne rá okom.
2010. máj. 13. 14:55
 4/13 anonim ***** válasza:
35%
nemár, hogy arra adjunk tanácsot, hogyan végezz magaddal. inkább az lenne gyávaság, ha elmenekülnél a gondjaid elől. kitartást kívánok, és ne menny abba az irányba, hogy végzel. sokan nem örülnének neki. nemvagy depressziós :) mindenkinek vannak kisebb-nagyobb gondjai. bízz magadban, és nemlesz semmi gond :) a boldogságot meg a kis dolgokban is meg lehet találni. például egy mosoly :) biztos nagyon sok ember van aki szeret téged, és semmiképpen nem kívánnák, hogy meghalj :) az bátrabb dolog lenne, ha harcolnál a gondok ellen kitartóan. kiugorni az első vonat elé mindenki tud, de senkinek se lenne jó. kitartás! :)
2010. máj. 13. 15:55
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Sürgősen keress fel egy orvost.Itt senki nem fog tudni segiteni,és ezt nem rosszindulatból mondom.
2010. máj. 13. 15:55
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem sem fogsz ebből egyedül kimászni. Kérj egy laboratóriumi vizsgálatot. Ha a szervezetedben minden a normális értéken van, akkor lelki eredetű problémáid lehetnek.Senki nem szeret orvoshoz menni, de ez már nem múló rosszkedv lehet, hanem tartós negatív lelki állapot, aminek talaján kialakulnak a súlyos szervi betegségek. De ha nem érdekel, akkor persze ne menj orvoshoz, csak várj egy kicsit míg, amíg a szervezeted lerendezi a sorsodat! Akkor viszont súlyos pénzeket is fizetnél, hogy egészséges legyél. Te még nem tudod, hogy az egészség a legfontosabb az ember életében.De neked nem érték az életed.
2010. máj. 13. 15:59
 7/13 anonim ***** válasza:
57%
Fordulj egy kineziológushoz,sztem Ő tudna segiteni a problémádon!!
2010. máj. 13. 16:03
 8/13 anonim ***** válasza:
63%
A Föld egy nagyon laza hely alapvetően. Van egy pár olcsó komédiás aki, mindig abba köt bele akinek gondja van. Takarítsd el magad körül azokat akik hátráltatnak, vagy veszekednek veled. És csak pozitív, sikeres emberekkel állj szóba. Sokkal jobban leszel, és persze többre viszed.
2010. máj. 13. 16:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
figyelj rám. Menj el orvoshoz, én is sajnos úgyanígy voltam, kivéve azt a tényt, hogy én meg is próbáltam....Ez 2 éve volt. Azóta jobban vagyok és végre élvezem az életet.
2010. máj. 13. 16:13
 10/13 anonim ***** válasza:

Mindenkinek igaza van, aki orvost javasol. Keress fel egy pszichológust, aki eligazít, hogy milyen vizsgálatokra van szükséged. A helyi családsegítőben tudnak neked ajánlani pszichológust.

A 91%-os 15:55-ös hozzászólónak: attól még, hogy megerősítjük abban, hogy igen, erősen gyanús, hogy depressziós, az még nem jelenti az, hogy az öngyilkosságát támogatjuk. Pusztán segíteni szeretnénk neki felismerni a betegségét. De ennél többet itt ne várjon, innentől szakemberre van szüksége. Nem tűnik úgy, hogy képes lenne önállóan a mindennapi gondokkal megküzdeni, mert itt másról van szó.

2010. máj. 13. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!