Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A paromnak van egy felnott...

A paromnak van egy felnott gyereke elozo hazassagabol. Titeket zavarna ez?

Figyelt kérdés
Minden hetvegen itt alszanak a baratnojevel, minden hetvegenk igy telik,m.A parom szerint ez normalis de szerintem nem normalis mivel mar felnott ember. Amugy az anyjaval el alapbol. Es ha hazajovok a munkabol tele van a mosogato mosatlannal, szana szet hagynak mindent. Mondtam a paromnak, azt mondta, hogy ezt erte tegyem meg, hogy elmosogatom utanuk. De szerintem eg igy nem fair. Mi a velemenyetek? Tulreagalom?
2017. ápr. 9. 17:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%
nem tenném meg. nem mosogatnék. az egy dolog, hogy nem tudsz pihenni tőlük egy hétvégén sem, ezt végülis "bevállaltad" a családjához is hozzámentél. de én nem takarítanék utána, a férjed rokonai, csinálja meg ő. ha nem csinálná, hagynám, álljon ott a gané. majd észrevenné magát a férjed, hidd el.
2017. ápr. 9. 20:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Van mosogatogep, de abba se teszik be a mosatlant. Azt mondja a fiu nem tudja hogy kell....
2017. ápr. 9. 20:52
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mutasd meg neki, EGYSZER. Ez egyébként tipikusan a kifogás kategória, anno a gépészmérnök-hallgató fiam (akinek már megvolt a gépésztechnikus végzettsége) is bepróbálkozott azzal, hogy ő nem tudja használni a mosógépet.:-) Kezébe nyomtam a használati utasítást (miután magunkhoz tértünk a röhögésből), megmutattam, hol van és mire jó a színfogó kendő, azóta képes önállóan mosni az albérletében is.
2017. ápr. 9. 21:24
 14/20 anonim ***** válasza:
52%

Természetesen lehet, hogy más a helyzet, de szeretném neked felvázolni a legpozitívabb helyzetet. Persze lehet, hogy nem ez a jó megközelítés, te vagy ott, te tudod pontosan, de hátha meg lehet oldani veszekedés nélkül.

A párod: Nekem a szüleim boldog házasságban élnek, és én nagyon jónak jellemezném a kapcsolatomat velük, még akkor is, ha csak heti 2-3-szor beszélünk, ha nem történik semmi baj/esemény stb. Ennek ellenére, tudom, hogy anyukám retteg tőle, hogyha megbánt, akkor nem fogok hazajárni, ezért kitér minden veszekedés elől, ha otthon vagyok (azt sem meri megmondani, hogy ronda az új pulcsi és társai).

Csak elképzelni tudom, hogy egy férfi, aki ritkán látja a gyerekét és nem is vele élt, de nagyon szereti, mennyi belső feszültséggel küzdhet, hogy javítson (vagy ne rontson) a viszonyukon.

Mondhatta így is a mondatot, hogy: Légyszíves tedd meg értem, hogy ne veszítsem el a gyerekem, te is nagyon fontos vagy nekem és ő is. Jobban bízok abban, hogy te felnőtt módjára tudod kezelni az ügyet, ezért téged kérlek meg, hogy segíts nekem, és nem vele beszélek erről.

A fiú és a mosogatógép: Tudom, hogy fura és elég nehéz elképzelni, de tényleg van olyan, hogy emberek azt gondolják, hogy ők nem tudják berakni a mosogató gépet.

Erre a legjobb példa a nővérem, aki, amikor megkértem, hogy tegye meg, amíg én behozom a tányérokat, közölte, hogy inkább cseréljünk, mert ő nem tudja, hogy hogyan kell. A vicces ebben az volt, hogy két hete láttam, hogy poharakat pakol bele. Néhány irányított kérdés után rájöttünk, hogy azt gondolja, hogyha át kell helyezni az általa berakott edényt, akkor az azt jelenti, hogy elrontotta. Volt egy barátom, aki hasonlóan vélekedett.

Lehet, hogy a srác csak lusta, de azért én adnék neki egy esélyt. Beszélj vele, hogy ezt már mondta többször, de úgy gondolod, hogy ez egy fontos tudás, amire később is szüksége lesz. Te most megtanítod neki, hogy ne kelljen később aggódnia miatta. Adj a kezébe egy poharat és mond meg, hogy helyezze be. Aztán egy tányért (ha nincs akár tisztát is, hogy tényleg lássa, hogy ez az ő tanulása miatt van). És utána magyarázd el neki, hogy ez olyan mint a lego, ha jön még pohár lehet, hogy ezeket majd át kell helyezni, de ez nem gond.

Szurkolok, hogy csak ennyi legyen a probléma! :) Remélem, hogy sikerül megoldani, akkor is ha nem. Sok sikert!

2017. ápr. 9. 21:47
 15/20 A kérdező kommentje:
Hat koszonom a valaszokat! Jo erzes,hogy van aki egyutt erez velem. Mar ez is valami....
2017. ápr. 9. 22:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Tedd meg értem, hogy nem nekem kell mosogatnom két felnőtt után!-mondanám én a helyedben a párodnak.
2017. ápr. 9. 23:08
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
azért, hogy a felnőtt gyerek el ne hagyja az apukát, már mosogatni sem szabad megkérni (maga után)? attól nem fél apuka, hogy az új feleség hagyja el, mert egyetlen normális hétvégéje sincsen?
2017. ápr. 10. 07:08
 18/20 anonim ***** válasza:
Felnőtt ember el tud mosogatni maga után. Beszélj vele, hogy legyen kevésbé trehány, mutasd meg neki, hogy kell elindítani a mosogatógépet!
2017. ápr. 10. 09:04
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
A probléma ott kezdődik, hogy a párod sem mosogat ezek szerint. Mit vársz a gyerekétől, ha az apja ezt a példát mutatja??? Az apja ha nem mutatott példát, mosogasson el az ő fia után és beszéljen a felnőtt fia fejével.
2017. ápr. 11. 12:49
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem az is zavarna h minden hétvégén ott alszik, ha nem baráti a fiával és párjával a kapcsolatunk. Nem h még takaritsak egy felnőtt után
2018. máj. 21. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!