A paromnak van egy felnott gyereke elozo hazassagabol. Titeket zavarna ez?
Természetesen lehet, hogy más a helyzet, de szeretném neked felvázolni a legpozitívabb helyzetet. Persze lehet, hogy nem ez a jó megközelítés, te vagy ott, te tudod pontosan, de hátha meg lehet oldani veszekedés nélkül.
A párod: Nekem a szüleim boldog házasságban élnek, és én nagyon jónak jellemezném a kapcsolatomat velük, még akkor is, ha csak heti 2-3-szor beszélünk, ha nem történik semmi baj/esemény stb. Ennek ellenére, tudom, hogy anyukám retteg tőle, hogyha megbánt, akkor nem fogok hazajárni, ezért kitér minden veszekedés elől, ha otthon vagyok (azt sem meri megmondani, hogy ronda az új pulcsi és társai).
Csak elképzelni tudom, hogy egy férfi, aki ritkán látja a gyerekét és nem is vele élt, de nagyon szereti, mennyi belső feszültséggel küzdhet, hogy javítson (vagy ne rontson) a viszonyukon.
Mondhatta így is a mondatot, hogy: Légyszíves tedd meg értem, hogy ne veszítsem el a gyerekem, te is nagyon fontos vagy nekem és ő is. Jobban bízok abban, hogy te felnőtt módjára tudod kezelni az ügyet, ezért téged kérlek meg, hogy segíts nekem, és nem vele beszélek erről.
A fiú és a mosogatógép: Tudom, hogy fura és elég nehéz elképzelni, de tényleg van olyan, hogy emberek azt gondolják, hogy ők nem tudják berakni a mosogató gépet.
Erre a legjobb példa a nővérem, aki, amikor megkértem, hogy tegye meg, amíg én behozom a tányérokat, közölte, hogy inkább cseréljünk, mert ő nem tudja, hogy hogyan kell. A vicces ebben az volt, hogy két hete láttam, hogy poharakat pakol bele. Néhány irányított kérdés után rájöttünk, hogy azt gondolja, hogyha át kell helyezni az általa berakott edényt, akkor az azt jelenti, hogy elrontotta. Volt egy barátom, aki hasonlóan vélekedett.
Lehet, hogy a srác csak lusta, de azért én adnék neki egy esélyt. Beszélj vele, hogy ezt már mondta többször, de úgy gondolod, hogy ez egy fontos tudás, amire később is szüksége lesz. Te most megtanítod neki, hogy ne kelljen később aggódnia miatta. Adj a kezébe egy poharat és mond meg, hogy helyezze be. Aztán egy tányért (ha nincs akár tisztát is, hogy tényleg lássa, hogy ez az ő tanulása miatt van). És utána magyarázd el neki, hogy ez olyan mint a lego, ha jön még pohár lehet, hogy ezeket majd át kell helyezni, de ez nem gond.
Szurkolok, hogy csak ennyi legyen a probléma! :) Remélem, hogy sikerül megoldani, akkor is ha nem. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!