Van valaki a közelben, aki váláskor őszintén tudott beszélni a férjével? Akár férfi is válaszolhat, a másik (fél) szidalmazása nem érdekel.
Van a "közelben".
Mi egy párt alkotunk.
Kit kérdeznél közülünk?
Nagyjából egyet fogunk válaszolni.
(Blanka)
A Te történeted és felvetésed is egyéni.
(lehet, hogy talán a diplomádhoz gyűjtesz tananyagot?), - nem fontos.
Abba csak Te tudnál igazán állást foglalni Veled hogy tud valaki "őszintén beszélni" és milyen szituációban.
Mindenki más-más eset.
Pl. nem mindenki "odaadó szülővé válik váláskor".
Ez így máris egyéni probléma.
A gyerek vállalás is egyéni egy váláskor.
Nincs rá szabvány, csak társadalmi törvény szabvány létezik.
1-nek
Most nem rólam van szó. Olyan embert keresek (akár férfit), aki tud nekem beszélni arról, hogy milyen változás zajlik le a férfiakban váláskor a gyermekeikhez történő viszonyulásukban. (nem szakdolihoz keresem a választ)egyszerűen csak érdekel.
Habár én gyerekek nélkül váltam, de szerintem hasonló dolog volt. Már hónapok óta arról beszéltem a volt férjemnek, hogy mi nem jó a kapcsolatunkba, de igazából tényleg semmi nem történt. Majd mikor bejelentettem, hogy vállni akarok, akkor rögtön mint egy minta férj olyan lett. Mindent úgy csinált mint régebben elvártam. Csak akkor már késö volt, nekem az már nem kellett, és tudtam, hogy ha valakiben alapból nincsen benne, az amit én elvártam, akkor így kikényszerítve sem fog sokáig tartani.
De ha soha nem volt jó apa, csak most a válaskor, akkor megakarja neked mutatni, hogy ö igen is jobb mint aminek öt beállítod. Megakarja mutatni, hogy te fére ismerted öt, és ö igen is jó apa... Aztán eltelik pár hónap esetleg pár év és ugyan az lesz mint elötte volt.
Tisztelt #5-ös!
Érthető és egyértelmű amit írtál és szerintünk igaz is.
DE ami az "elvárásokat" illeti, abban nem említetted, hogy nem csak TE várhatsz el alkalmazkodást, hanem a másik is elvárhat feléd.
Most jön az, hogy szimbiózis.
A legszebb kategória, és a legnehezebb is.
Bocsi, nem vita kérdés akart lenni.
Képesség kérdés.
Én hiszek Neked, és együtt érzek.
Szerintem Te vagy a "minta" anya".
(az elmondásodból)
Azért "meghallgatnám" a párod véleményét is amit Ő jegyzetel ide.
Úgy látszik nem véletlen vagyok mérleg aszcendens. :)
A serpenyő másik fele üres.
(bocs, nem hiszek a csillagkegyekben, csak poénból írtam), ám tényleg mérleg vagyok. :)
Szóval kéne a férjed véleménye is.
Csak hogy ne legyen üres a másik serpenyő a mérlegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!