Miért szülnek gyereket ha nem bírják eltartani, rendesen nevelni?
Mert pl. amikor bevállalták mondjuk a 3. gyereket, akkor nem láttak a jövőbe: férj elveszíti a munkáját, feleség olyan helyen dolgozik, ahol az elmúlt 8 évben 0, azaz nulla forint béremelés volt, a korábbi plusz juttatásokat mind elvették, netán valamelyikük beteg lesz, vagy bármi egyéb probléma adódik a tágabb családban, ami anyagi terhekkel jár.
A tv-ben azért nem azt mutogatják, ami az általános. A fent leírtakhoz hasonló család rengeteg van, csak ők nem keresik a nyilvánosságot. Különbséget kéne tenni azért a mutogatottak és a háttérben maradottak között. Az a baj, hogy utóbbiak vannak többségben.
Azért, mert a csordaszellem megkívánja, hogy ha van pénz/lakás ha nincs, gyerek az kell. Ha nagyon csóró vagy, akkor legyen 3, mert azokra már van adókedvezmény stb. Utána meg lehet sírni, hogy a gyerekeknek nincs mit enni és sokan adakoznak ilyenkor. Lényegében az emberek jószívűségét használják ki.
Akik meh dolgoznak és van háttér is a gyerekhez, azok meg nem mernek egynél vagy kettőnél többet bevállalni, mert nem tudnák tisztességesen ellátni őket.
Adakoztam régebben pár szeretetszolgálatnak (ruhanemű, játék stb), láttam valójában kik kapják meg. Azóta befejeztem, ha ismerek rászoruló családot és személyesen el tudom vinni, azoknak szívesen, egyébként soha többet.
Na várj. A tvben mutotatott családok sokszor csak kirakat. Ismertem én is egyet, akiket megmutattak. Közel sem éltek olyan rosszul, csak büdös volt nekik a munka, viszont imádtak kéregetni. Állitólag beteg volt a gyerek. Nos a gyereknek csupán annyi volt a baja, hogy rettenetesen el volt hízva, ebből kifolyólag cukros is volt. De a cukorkát, tortát, üdítőt, csokit falta szatyorszám. Gyerekeink együtt voltak kórházba, mert az én lányom post beteg volt, és annak a gyereknek is, és az anjyának is kismillószor elmondta az összes orvos, hogy le kellene állni azzal, hogy ennyi édességet, meg gyorskaját eszik. Kicsit mozogni sem ártana. Erre volt olyan orvos, akinél dühbe gurult a gyerek, és leköpte!!!!! Kb ennyi is volt az értelmi szint. Kb 1 hónappal később megrökönyödve láttam őket a hírekben, hogy milyen szegények, milyen szerencsétlenek. Autószámra hordták neki az élelmiszert, a ruhákat, a tüzelőt. Még a házukat is felújították nekik. Hihetetlen. Ők ebből élnek, hogy lehúznak akit csak tudnak. Nem megy nekik olyan rosszul, csak miért dolgozzanak meg érte, ha kaphatják ingyen is a dolgokat.
Ismerek olyat is aki végig gyógyszerezte magát, a terhessége idején, h
Ha megfigyelitek,akkor láthatjátok,hogy ez mindenhol így van.
A legcsóróbb országokban van mindig a legtöbb gyerek.Ahol meg van pénz,nem nélkülöznek,ott jó,ha egy gyereket vállalnak.Ritkán 2-3.Ennél több meg baromi ritka.
A csóró országokban meg az 1-2 gyerek a ritka, mindenki többet vállal.
Valóban nincsen benne semmi logika.
Mi viszonylag jól élünk, mégis max 2 gyereket tervezünk.Ennél többnek nem tudnánk pl külön szobát biztosítani.Meg sok minden van,ami nem biztos,hogy menne több gyerekkel. Pl nálunk alap,hogy nyitunk lakáskasszát a gyerekeknek és mindegyiknek lesz egy nagyobb összege,amikor elvégzi a sulit.
Inkább legyen 1-2 gyerek,akit maximálisan tudunk segíteni és figyelni is tudunk rájuk, mint hogy legyen mondjuk 5 gyerek,akiket nem tudunk annyira támogatni,mint amennyire szeretnénk.
Egyébként olyan is van,hogy jó körülmények között élnek, be merik vállalni a több gyereket is.Aztán beüt a baj és hirtelen elszegényednek. Mivel kb 20 évig veled lakik a gyerek,ennyi idő alatt bármi történhet.
Nem tudom miért jó, de én sajnálom azokat a gyerekeket. 3-4-5 gyerek egy családbsn és szenvednek.
Fiam osztályában van egy kisfiú, 2 nagyobb tesója van, két kisebb akik ikrek+ egy pocak lakó. Alig van ruhájuk, iskolai dolgaik, büdösek. Sokszor kéregetnek ételt. De mind a két szülő munkanélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!