Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha veszekszel férjeddel...

Ha veszekszel férjeddel szoktál csúnyán beszélni, vagy kiabálni?

Figyelt kérdés
Igazából szép házasságunk van, most várom második babánkat, és ritkán veszünk össze, talán évente 1-2-szer. Már a csúnya beszédről leszoktam fiam miatt, és ha ideges vagyok sem káromkodok már. Viszont, ha összeveszünk, fejéhez vágom, hogy nem kell hazajönni többet, és hogy most jó nagy tuskó, meg bunkó paraszt volt.... Ennél durvábbat nem szoktam, de ezt kissé fennhangon, és igazából kicsit bűntudatom van, hogy le kéne erről is szokni, a gyerekek miatt, hogy évente 1-2-szer se halljanak már így beszélni, és kiabálni se.... Ti hogy oldjátok meg? A feszültséget hogy vezetitek le???
2010. máj. 11. 12:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Én az elszámolok 10-ig technikát alkalmazom. Mondjuk nálunk még kicsik a gyerekek és még egyszer sem veszekedtünk azóta mióta megvannak. A legnagyobb gondom a férjemmel, hogy a koszos ruhát nem teszi be a szennyesbe és mindig nekem kell összeszednem. De ezt normálisan is meg lehet neki mondani, nem kellenek sem csúnya szavak, sem veszekedés hozzá.
2010. máj. 11. 13:02
 2/12 anonim ***** válasza:
86%

szerencsére ritkán veszekszünk és akkor is igyekszem én is és a párom is visszafogni magunkat. bár hasonló szavak kicsúsztak már az én számon is. ne beszélj már marhaságot, mit hiosztizel..stb.

a tányérokat nem dobáljuk, alig van :)

inkább otthagyom és mérgemben nekiállok takarítani. közben lehet jókat csapkodni is. :))))

2010. máj. 11. 13:03
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
nálunk is két gyerek van, 3éves és egy 5hós-ez lemaradt
2010. máj. 11. 13:03
 4/12 anonim ***** válasza:
79%

Én nem igazán szoktam kiabálni, eddig összesen 1x kiabáltam a párommal, de akkor se káromkodtam.

igazából úgy szoktam megoldani,hogy ha felidegesít valamivel,akkor elvonulok valahova,ahol egyedül lehetek kicsit (pl. elmosogatok a konyhában vagy kimegyek az udvarra és összesöprök) aztán mikor lenyugodtam kicsit és átgondoltam a helyzetet,akkor megpróbáljuk higgadtan megbeszélni,hogy mi volt a gond.

párom is ha felhúzza magát, akkor kimegy az udvarra vagy bevonul a szobába, aztán később megbeszéljük.

Igaz még nem a férjem,hanem vőlegényem és még nincs gyerekünk,de mi így oldjuk meg.

2010. máj. 11. 13:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát a férjem nagyon nyugis, néha kiabál csk, én meg mindenen felrántom az agyam, és kiabálok, mondom a magamét, és káromkodok is, nemsokára gyerekünk lesz, remélem higgadtabb leszek, de ilyen a természetem, én még le is szoktam idiótázni szegényt dühömben. Csapkodni nem szoktam, mert rendmániás vagyok, általában ez miatt szoktam bepöccenni, rendetlenség, szennyes ruha, morzsás asztalterytő...
2010. máj. 11. 13:12
 6/12 anonim ***** válasza:
Sajnos nagyon hirtelen haragú vagyok és ha bepöcenek akkor nagyon tudok kiabálni.Igyekszem türtőztetni sokszor nem megy.Érzékeny vagyok és emiatt 2 szó miatt betok pöcceni.Viszont ha veszekedünk úgy intézem h a kislány ne hallja 10 hós de nem akarom h úgy nöjjön fel h az én kiabálásomat hallja.Amúgy idegemben én is takarítok:D
2010. máj. 11. 13:17
 7/12 anonim ***** válasza:
72%
Nalunk sosincs kiabalas ,gyerekkoromban sem hallottam soha veszekedni a szuleimet,ez szerintem kihat mindenkire a kesobbi eleteben.Egyebkent a ferjem soha nem erdemelne meg hogy csunyan beszeljek vele,tiszteljuk es becsuljuk egymast.
2010. máj. 11. 13:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A takarítás tényleg jó megoldás, azért veszekszünk ritkán, mert én is ezt alkalmazom.. :)Legalább tiszta a ház. A fiam két éves múlt, és júliusban jön az öcsi, igyekezni fogok még ennél is jobban visszafogni magam, mert az én férjem sem érdemli meg, hogy csúnyán beszéljek vele, de sajna néha nekem is eldurran az agyam. Legalább a gyerekkel sosem kiabálok. Az is valami. :)
2010. máj. 11. 13:38
 9/12 anonim ***** válasza:
83%
Én sosem kiabálok, mi megbeszéljük a dolgot azonnal. És sosem arról beszélek, hogy ő milyen vagy mit tett, hanem arról, hogy nekem ez hogy esik és mit érzek. Persze ezt csak akkor lehet, ha mindkét fél partner ebben.
2010. máj. 11. 13:44
 10/12 anonim ***** válasza:
85%
Ne aggódj amiatt,hogy veszekedtek.Bár én 16/F vagyok még is tudom,hogy ha "tökéletes család" állapot van akkor az már egy romló félben lévő házasság.Mindenki azért vezsekszik mert a másiknak még mindig a tökéletes énjét akarja mutatni az illető.Emiatt ideges magára(tudat alatt is) és sajnos a másikon vezeti le.Mire jó egy jó barát vagy egy jó társ aki megmondja a hibáidat ami legtöbbször sértő.El kell fogadni és ha egy "jót" veszekedtek,akkor mindketten rádöbbentek arra,hogy hibáztatok és probáljátok ezt kijavítani.Ezért szép a párkapcsolat és a barátság;)
2010. máj. 11. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!