Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ilyenkor?...

Mit lehet tenni ilyenkor? Elveszett minden reményem!

Figyelt kérdés

Nagyon nagy problémám van, és nem tudom, kihez fordulhatnék. Nem állítom, hogy nem voltak gondok soha a családomban, de most minden a feje tetejére állt. Az egyik szülőm alkoholista, ráment már a fél mája, de meg tudja állni, hogy ne igyon. Legalább is azt hittem, amíg be nem állítot ma részegen. Rossz volt nézni. :S Aztán ott a másik szülőm. Őt nem tudom, titulálhatom-e alkoholistának, mert ugyan nem iszik rendszeresen, viszont amikor pohárért nyúl, már egy nagyon kicsit is meglehet érezni rajta, és nem tud megálljt parancsolni magának. Mostanában többször is előfordult (egy héten 3-szor!), hogy picit be volt rúgva. Beszéltem már velük erről, ígérgették, hogy leállnak. De nem. Egy-két hónap múlva újra kezdik.

Én ezt nem bírom már. Így nem lehet fölnőni (15 éves vagyok). Mit lehet tenni ilyenkor? Segítsetek! :( :(

2010. máj. 9. 21:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
utolsónak: ezért javasoltam a lelki atyát, mivel sokkal többet tudna segíteni mint egy osztályfőnök. az lehethogy mindjárt intézkedne és baj lenne belőle. az atyában megbízhatsz.
2010. máj. 10. 20:47
 12/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy valóban jó ötlet a lelki atya, de akkor, ha rá tudnád venni a szüleidet, hogy ők menjenek a lelki atyához, vagy valamilyen gyülekezetbe (kis gyülekezetbe). Ez jó segítség lenne. Esetleg te elvihetnéd, elkísérhetnéd őket, ha elfogadják. Ez csak akkor működne, ha ők, a szülők is jónak tartanák, és akarnák ezt.
2010. máj. 10. 21:40
 13/15 anonim ***** válasza:

Csak neház jó atyát találni...

Én is nagyon sokat meghalgattam, meg nagyon sokkal elbeszélgettem, mire volt egy aki megértet. Emberi volt.

Én akárhányszor mentem hozzájuk segítségért a válasz mindig az volt, hogy imátkozzak! Örüljek hogy már itt a földön megtisztulhatok! Isten nem hagy el! Ha eléggé erős a hitem az mindenre gyógyír!

De ha találsz egy megértő embert (akár pap formályába) az nagyon sokat segíthet. Nekem pl.: a sport volt az ami segített tisztán látni. Ha elmentem futni, biciklizni vagy valamit mozogni akko áttudtam gondolni a dolgokat. De a legjobb tényleg az ha beszélsz egy megbízható rokonnal...

2010. máj. 10. 21:46
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek!

A minap beszéltem velük nagyon őszintén. Édesapán elmegy kivizsgálásra és vállalja a phsziológiai kezelést! Nagyon örülök, hogy belátta: bizony segítséget kell kérni. Remélem, ezúttal tényleg komolyan gondojla. :D

2010. máj. 12. 17:59
 15/15 anonim ***** válasza:
szupi =) reméljük a legjobbakat! :) (és még annyi, hogy én több normális papot ismerek, és nemsok olyat, aki nem komplett. aki nálunk most van, elég jó viszonyba vagyok vele, tényleg megértő ember, és jó tanácsokat tud adni. a lényeg az, hogy ismerjen. hisz, ha nem ismer, akkor az említetteken kívül mit tudna mondani? és az ima is segít! nekem tényleg sokat segített. úgyhogy ha kapsz egy olyan javaslatot, hogy imátkozz, szerintem mégha milyen feleslegesnek is hangzik, ne halaszd el:)
2010. máj. 12. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!