Ismertek olyan családot, akik soha nem járnak nyaralni, mert az "felesleges pénzkidobás"?
Én ilyen családban nőttem fel. Se anyám, se apám nem szeretett menni sehová sem, max. egy napra kirándulni (a nászútjukról is hazajöttek három nap után). Mi viszont mehettünk táborozni, ha akartunk. Érdekes módon én sem vagyok nagy nyaralós (legalábbis a klasszikus értelemben véve), az egynapos programokat, városnézéseket szeretem.
Mondjuk hozzátartozik az is, hogy most munka miatt sokat utazom más országokban, és néha inkább kötelező nyűg valahová menni, inkább otthon a négy fal közötti semmittevés a pihenés és "nyaralás"...
milyen ez emberek
20- 30 - 40 - 50 évesen sem fog érdekelni ki hol nyaralt
csak ti gondoljátok hogy érdekel ez valakit
Adjon az Isten erőt egézséget és lehessen minden nap
nyugodtan aludni , pihenni
na ez az igazi " Nyaralás "
ja és még ha dicsekedtek ilyenekkel még az Isten is megver
Olvassátok inkább a Bibliát
és adjatok a szegény koldusoknak pénzt , ruhát élelmet
mert ha nem sokan a pokolba kerülnek sajnos
Szerintem itt sokan félreértik a kérdést.
Nem arról van szó, hogy ne lenne pénzük rá, vagy hogy "csak" a környező országokba mennek, a kérdés olyanokról szól, akik simán megtehetnék, hogy elmennek nyaralni, csak épp a hozzáállásuk olyan, hogy ami nem hoz pénzt - vagy neadjisten még viszi is - az minden értéktelen.
És igen, ismertem ilyet, apai nagyszüleim a mintapéldái voltak ennek a hozzáállásnak. Őket az töltötte el büszkeséggel, hogy egész életükben csak akkor hagyták el a falut, ha muszáj volt. Emellett amit csak tudtak mellőztek, ami pénzbe került.
Nem arról van szó, hogy baj lenne, ha valaki nem megy nyaralni. Én is egy kezemen meg tudom számolni, hányszor voltam úgy kimondottan nyaraláson, de én azért, mert egész egyszerűen más jelenti számomra a kikapcsolódást. A baj az, amikor valaki annyira fukar, hogy a legkisebb luxust is sajnálja magától (és családjától).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!