Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az anyósommal...

Mit kezdjek az anyósommal ill. a rokon fiúval? Hogyan lehet ezt szépen megmondani?

Figyelt kérdés

A férjemnek van egy kereszttestvére. Nagyon kedvelem a fiút, tényleg aranyos. Egy baja van, hogy általában úgy állít be (másik városban lakik), hogy max. előtte egy nappal szól, hogy mennék. Anyósom meg persze mindig rámondja, hogy nyugodtan, holott tudja, hogy nem ő fog vele "foglalkozni", mert nyilván nem a 60 éves keresztanyjához jön a srác,hanem a férjemhez. Máskor is volt már belőle galiba,hogy nekünk át kellett szervezni a hétvégét, mert jött, és nem szólt időben. Mert ha véletlenül azt mondtuk, hogy tényleg nem jó most, akkor anyós megsértődött, hogy ennyit nem tudunk megtenni.

Eddig nagy dolgot nem csináltam belőle, bár volt, hogy kb. 15 barátunk hétvégi programját kellett átszervezni.

Most kiderült, hogy holnap ismét jönne (pénteken jelentette be), anyós ugye ismét helyeselt. Csak hogy nekünk holnap van egy kis meló, amihez segítségül elhívtuk pár barátunkat, ergo nem nagyon érünk rá. Ez nem afféle buli lesz, tényleg kőkemény meló, amit holnap mindenképpen meg kell csinálnunk. Természetesen főzni fogok a barátoknak, de direkt olyan kaját találtunk ki a férjemmel, amivel nem kell több órát a konyhában állni, mert arra nem lesz időm. Anyós meg közli,hogy ő akkor adna egy csirkét süssem már meg,hogy legyen elég kaja a srácnak is (már bevásároltam a hozzávalókat az én kajámhoz, és tényleg csak annyit vettem, ami elég a srácoknak). Utána pedig megjegyzi, hogy úgy is itt lesz nálunk a srác, mert ő neki annyi dolga van, hogy túl sokat nem ér rá vele foglalkozni.Hát ez vicces volt. Ráadásul tudta, hogy nekünk mi a programunk hétvégére.

Amikor pedig megjegyeztem (még akkor türelmes voltam), hogy max. segít a fiú, akkor közölte, hogy nehogy beállítsam már dolgozni, amikor egy napra jön csak stb.

A kérdés, hogy hogyan lehetne közölni anyóssal ill. a sráccal, hogy legközelebb szóljanak már kicsit előre, ha jön?Mert 1-2x tényleg átszervezi az ember a dolgait, na de mindig. Szerintem nyugodtan mondhatta volna most is anyósom neki, hogy Pistike gyere nyugodtan, de a kereszttestvéredék most nem érnek rá ezért, meg azért.

Ne értsetek félre nem a kaján van a gond, hanem hogy tényleg feszített a holnapi nap, rám is szükség van a melóban, és a legkevésbé örülök neki, hogy anyósom megszervezi a már így is káosz napunkat.

2010. máj. 8. 13:58
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Na jól összedurrantunk a férjemmel ezen. Mert ő nem akarja megbántani a srácot, és valószínűleg az anyukája is pont ezért nem utasítja vissza. Mondtam,hogy nem az a baj,hogy jön, mert kedvelem, hanem,hogy szóljon előre.

Bár anyósom főzési terveire is tettem egy megjegyzést, lehet,hogy ez volt a baj!:)

2010. máj. 8. 15:01
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

Én nem foglalkoznék vele,hozzánk sem szoktak bejelentkezni a rokonok.Egyszer csak szó nélkül betoppannak,és nincs belőle semmi gond.

Majd segit ha akar,ha meg nem akkot csak figyel.

Kaja meg biztos jut neki,nem lehet főre kiszámolni.

2010. máj. 8. 15:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, ha a témától elvonatkoztatunk, és csupán a viszonyokra figyelünk, akkor, nekem legalábbis, a következő kép rajzolódik ki: van egy nyuszi házaspár, amelynek életterébe belegyalogolhat az anyós is, a kereszttestvér is, ordas farkasként felborítva a harmóniát. Miért tehetik? Mert nyuszikáék ezt megengedik nekik.

Képezzétek át Magatokat gyorsan házőrző kutyusokká! Akik képesek őrizni életterüket, méghozzá anélkül, hogy másokra uralmukat kiterjesztenék. Mint anyós teszi most Veletek, és a kereszttestvér is a maga "nemfigylek" módján.

A nyuszi, a házőrző kutyus és a farkas klasszikus feldolgozása, vagy inkább szemléltetése az emberi viszonyoknak. Szerintem nagyon kifejező, ezért szeretem. Még hozzáfűzném: mindenkivel azt teszik meg, amit megtehetnek. Nőjetek fel, legyetek végre erélyesek, váljatok életetek uraivá!

2010. máj. 8. 15:10
 14/21 anonim ***** válasza:
76%

15:10- szerintem igazad van! csak az a baj, hogy adott esetben a hölgy, a férje személyében nem igazán talál partnerre a "farkassá válásban".És így elég nehéz lehet...

Arra meg, hogy összekaptatok emiatt az imént...csak annyit mondanék, hogy szerintem ez a te hibád!Mert mit csinálsz ha valami probléma van ? Ugyan azt amit édesanyád is csinált egész életében , zsörtölődsz!És ezzel azon kívül, hogy felbaszod a férjed agyát, nem sok mindent érsz el...Ahogy említettem, simán ellehet érni azt, hogy a férjed örömmel helyrerakjon mindenkit, csak ennek nem ez a módja...Íródtak erről tök jó könyvek , ha gondolod megtudhatom a nővéremtől :P

Most nyugodtan gondolhatod azt, hogy ez a kis p öcs engem ne oktasson ki( amúgy 22 vagyok):)

De Szerintem egy sokkal boldogabb életet lehet leélni úgy ha végre elhagyjuk azt sok hibát amit szüleinknek köszönhetően elkövetünk egy kapcsolatban (igaz ők is csak áldozatok, a saját szüleik áldozatai)és kicsit intelligensebben állunk a dolgokhoz.

fred_hunter

2010. máj. 8. 15:43
 15/21 anonim ***** válasza:
70%

Mindannyian áldozatok vagyunk, áldozatok áldozatai!

annyira tetszik ez a mondat, hogy nem bírtam ki ... :)

fred_hunter

2010. máj. 8. 15:49
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

15:49, tényleg aranyos a mondás, csak kissé butuska.

Mert én ugyan - megesküdhetek rá - senki áldozata sem vagyok, és nekem sincsenek áldozataim!

2010. máj. 9. 08:03
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagy igazság, hogy könyvekből tanulni lehet. Magatartásomra nagy hatással volt a "Mikor mondjunk nemet és hogyan" című könyv, amely egyértelműen beszélt jogainkról, arról, hogy JOGUNK VAN NEMET MONDANI, méghozzá magyarázkodás nélkül. Egyszerűen nem, és kész. Az már az én dolgom,hogy miért NEM. Hogy a másiknak tetszik-e? Persze, hogy kevéssé, különösen annak, aki nem tanulta meg megfelelően kezelni a kudarcokat. Azt, hogy amikor elutasításban van részünk, elölthet bennünket a jó érzés, miszerint "legalább megpróbáltam!"

Ha mindenkinek megfelelni igyekszünk, akkor tönkretesszük életünket.

Büszke vagyok rá, hogy kicsi menyemet én tanítottam meg nemet mondani, mert azt láttam, hogy mindenki uralkodik rajta. Az említett könyvnek ő is jó hasznát vette.

2010. máj. 9. 08:12
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 08:03 ha nem vagyok túl indiszkrét megtennéd, hogy elárulod a korodat?

De egyébként az nem mondás hanem gondolat:)

Illetve én úgy érzem talán te vagy az aki nem teljesen érti, hogy mit is jelent.

fred_hunter

2010. máj. 9. 10:06
 19/21 anonim ***** válasza:

Kedves Fred!

Ennek az oldalnak, mint olvastam, éppen az a lényege, hogy CSAK a válasz érdekes, a kérdező vagy a válaszoló személye nélkül.

De minthogy kevés titkom van, és életkorom mindenképpen kimarad közülük, szívesen megmondom, hogy 66 éves vagyok, és tíz év múlva, ha a Teremtő is úgy akarja, 77 leszek, a mesék világába tartozom már!

Pontosan értem a kérdést, azt hiszem. Úgy vélem, hogy áldozattá válni az sors, amihez szükséges az áldozat beleegyezése. Áldozattá az válik, aki hajlandó áldozattá válni, aki hajlandó áldozatnak érezni magát. Hiszen azt éljük, amit gondolunk, azok vagyunk - magunknak, és valójában csak ez a fontos, mert életérzésünk határozza meg életünk minőségét - tehát azok vagyunk, akinek tartjuk magunkat, és valójában ez a fontos. Hiszen, ha becsüljük magunkat, becsülnek bennünket mindazok, akik fontosak nekünk. A többi pedig úgysem igen számít! (kac, kac)

Szívesen elgondolkodom válaszodon, és valóban,felvetésed több mint mondás, tényleg gondolat. Szeretem a gondolatokat, ha esetleg meggyőződésemmel ellenkezőek is.

2010. máj. 9. 10:55
 20/21 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező hogy sikerült a hétvége???

1. válaszoló

2010. máj. 10. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!