Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok gyereket. Ki van...

Nem akarok gyereket. Ki van ezzel még így? Ha van kedvetek, nyugodtan írjátok le, ti miért nem.

Figyelt kérdés
Én még egy pár éve eléggé akartam, a foglalkozásomban is gyerekekkel dolgozom, de mára az érzelmeim teljesen megváltoztak. Általában ez a folyamat ahogy észrevettem inkább fordítva megy végbe az emberekben (előbb nem akar, utána meggondolja magát), hát nálam pont ellentétesen. Nem szeretnék senkit megsérteni, csak nem értem, bizonyos emberek miért abban lelik az örömüket, miért mondják meg másnak, hogy hogyan élje az életét. Amúgy nem, nem vagyok nagy karrierista, nem féltem az alakomat, cseppet sem vagyok egoista, pláne nem gyerekgyűlölő. Szimplán csak nem érzem a vágyat, nem tartok rá igényt, nem ettől leszek teljes értékű ember, ez egyszerűen nem az én utam. Introvertált ember vagyok, ha valami taszít, akkor az a kirakatboldogság, amit sok ember propagandaszinten nyomat, leginkább gyerek / családi fronton.

2017. febr. 4. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
98%

40 felett vagyok és nem akarok én sem.

Rendelkezzen mindenki a megfelelő önismerettel, és ne hallgasson mások véleményére. Anyám sem akart gyereket, de a környezet unszolására mégis vállalt, 70 felett van, és az a véleménye, hogy ha újra kezdené az életét, biztosan gyerektelen maradna.

2017. febr. 4. 21:39
 42/71 anonim válasza:
100%
Soha nem akartam gyereket,egyszerűen taszított a dolog.Sír,hisztizik,magánélet kilőve..stb.Abortuszom is volt már.Pár évre rá megint terhes lettem,de megtartottam.A terhességem alatt sem akartam elfogadni,hogy lassan anya leszek.Pánikoltam,nem vártam a 9 hónap végét.Mikor megszületett az első két hétben is idegennek éreztem a babámat.Azóta ez megváltozott.Most 7 hónapos,imádom!Meghalnék ha eltünne az életemből.
2017. febr. 4. 23:58
 43/71 anonim ***** válasza:
84%
Régen sokáig nem akartam, aztán volt egy időszak amikor nem, aztán megint igen. Most ott tartok, hogy bár szeretnék, de átgondoltam, hogy ez mivel jár és nem merném bevállalni, úgyhogy nem lesz.
2017. febr. 5. 00:18
 44/71 anonim ***** válasza:
95%
A facebookon vannak népes magyar csoportok pl. Magyar Childfree Közösség, Tudatosan Gyermektelenek. Ha ebben a témában, zárt közösségben szeretnél beszélgetni, keress rájuk.
2017. febr. 5. 11:15
 45/71 anonim ***** válasza:
91%

én soha nem akartam úgy igazán, most 21 évesen is borzasztóan idegennek és furcsának érzem az egészet. hogy őszinte legyek, picit nyomasztónak is találom ezt a témát. sokszor vannak álmaim terhességgel, szüléssel, és mindig undorító érzést vált ki belőlem, kicsit mintha fóbiám is lenne ettől. nem tudom miért, de csomószor álmodok olyat, hogy terhes vagyok egy gyerekkel a mostani fejemmel 21 évesen, és csak egy ideig tűnik jó ötletnek, aztán eszembe jut, hogy úristen ez egy igazi gyerek lesz, akit fel kell nevelnem, és mostantól neki kell áldoznom az életemet, és nem csinálhatok semmit, és már az abortuszhoz is túl késő, és ilyenkor szoktam üvöltve sírni álmomban. szóval van bennem egy ilyen megmagyarázhatatlan zsigeri rossz érzés a gyerekvállalással kapcsolatban. másrészt pedig nagyon zavarna, hogy mivel így is túlsúlyos vagyok, és nehezen tudok fogyni, szülés után biztos vagyok benne, hogy még ezerszer nehezebb lenne, és minden önbizalmam odalenne, valószínűleg szülés utáni depresszióm is lenne. a hasam tuti teljesen striás lenne, mert már most is az egy picit. megijeszt a kialvatlanság gondolata is, és az, hogy kimaradsz a "normális" életből az első kb 1-2 évben, folyton otthon kell lenned, nem is tudsz mással foglalkozni, csak a gyerekkel, nem kapcsolódhatsz ki, nem csinálhatsz azt, amit akarsz, nem bulizhatsz, be vagy gubózódva, nem tudsz magaddal foglalkozni stb.a pelenkacsere, és a szoptatás is iszonyúan taszít, magától a szüléstől is rettegek, egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy véghez vigyem. ha elképzelem, hogy valami a méhszájamon kibújik, az ájulás kerülget.

a negatív válaszolóknak meg üzenném, hogy miért is baj, ha valaki nem szeretne gyereket, és erről szeretne egy% kérdést kiírni? miért baj, ha emberek arról beszélnek, hogy milyen jó, hogy nem vállaltak gyereket? legalább ők örülnek, hogy jól döntöttek! aki gyereket vállalt, az is biztos sokat beszél arról, hogy milyen jó, hogy gyereke van, mert úgy érzi, hogy jól döntött. miért fáj nektek, ha valaki máshogy gondolkozik? miért kell rögtön az aljasságot feltételezni?

2017. febr. 7. 01:47
 46/71 anonim ***** válasza:
95%
régen kényszer volt a nők számára a gyerekszülés. most, hogy már nem az, megjelent nyilván egy kisebbség, akik semmilyen szinten nem tartják magukat anyatípusoknak, és nem szeretnének szülni. és ez így normális, senki ne szóljon bele abba, hogy ki mit csinál, sőt az ilyen nők jobb is, ha nem szülnek, mert lehet, hogy nem lenne jó vége. a nagyanyám is elmondta nekem, hogy mostani fejjel teljesen megbánta a gyerekszülést, pedig szeret minket, de ha tudja, hogy más választása is lehetett volna, akkor ezer más dolgot csinált volna szívesebben.
2017. febr. 7. 01:52
 47/71 anonim ***** válasza:
87%
#45 vagyok, valaki megmagyarázná miért pontoztak le ennyien, amikor csak a saját érzéseimet osztottam meg?
2017. febr. 7. 12:50
 48/71 A kérdező kommentje:
Sajnos, sok az abszolút nem megértő, okoskodó egyed, szerintem azért.
2017. febr. 7. 16:54
 49/71 anonim ***** válasza:
73%

Borzalmasnak tartom a terhességet, a nőgyógyászati vizsgálatokat, a szülést pláne. Köldökzsinór, méhlepény. Az embrió mellékterméke visszaszívódik a nőbe. Szörnyű a gátmetszésre, vagy a császármetszésre gondolni. Szétvágják az izmokat, inkontinenciát, aranyeret okoz. Vagy a hasi vágás. Striák.

A fájdalomba belegondolva is rosszul leszek, hogy mennyivel fájdalmasabb lehet mint 1-1 menzesz. Mennyi vér, eldeformálódás. Megváltozott szex.

A terhes állapotra gondolván hányingerem van a folyamatos 9 hónapon át tartó hasnövekedéstől, ami hónapokon át mozog, rugdos, üt. Eszméletlenül félnék egyedül érezvén a hasmozgást. Félnék, hogy vmi gonosz szörny, kinyúl a méhen, tönkreteszi a szerveimet, megfogja a szívemet. Beleakad a beleimbe. Extrém félelmetes. Aztán a folyamatos széklet. Pelenkázás, fertőtlenítés. Életem folyamán láttam brutális székletes eseményt, egész 5-es koromban, és belebetegedtem. Minden nap a gyógyulásomon dolgozok megállás nélkül, hogy ne kelljen több műtéten átesnem, meggyógyuljak lelkileg. A gyermekágyas betegségek, fertőzések, sárgaság. Gyengén, betegen, sebesen, szétkaszabolva gondoskodni az újszülöttről. Aggódni miatta minden pillanatban, amikor a falon túl van, vagy, ha közel, mikor mit nyel le, oltások, tönkretesz fontos dolgokat, szétszaggat, összepiszkolja a falat.

A folyamatos mellnövekedésre, duzzadásra, fájdalomra, tejtermelésre, fejésre, szoptatásra gondolván kiráz a hideg, főleg, hogy 1,5-2 éven át kellene tartania. Mellbimbó, melldeformitás. Kész horror az egész. Óránként vagy szoptatni, vagy pelenkázni, vagy büfiztetni, vagy fürdetni, vagy öltöztetni, mosni, takarítani. Így is gondjaim vannak az alvással, nem még akkor, ha 1-2 óránként felkelni és szoptatni, stb. Jutna kb. 2,5 óra több részletben. Vki órákon keresztül szoptat, altatással összekötve, mellbimbót a gyerek szájába, vagy az egész mellet, hogy hagy játsszon vele, cumi helyett mellbimbó. Agyrém. Elszívott vitaminok, tápanyagok. Sok nőtől hallottam, hogy terhesség alatt kihullottak a fogaik. Csontritkulás. Családon belül is.

Nem bírtam még 3-4D-s ultrahang videót végignézni, annyira félelmetes, alien...

3-5 vagy több gyerekes anyák életére gondolni is ijesztő, hány év szoptatás, kiszipolyozás. Borzalom. Nagyon sajnálom azokat a nőket, akiket látok átkelni egy-egy gyalogátkelőt, ott kiabál a ki műanyag motoros nagyobb gyerekre, fél kézzel tolja a kicsit a babakocsiban, másik kezével a középső kezét fogja, vagy épp húzza a kis biciklivel, mert nem akar engedelmeskedni. Elképesztő. Persze nem szabadna sajnálni, ő alakította így az életét. Ő így teljes ember. De látni, hogy szenved. Lefektetésük után, lehet, hogy picit feltöltődik, nagyon menőnek érzi, és kezdődik elölről. Mit sem tudván a kipihent állapotról, amikor lazíthat. Meg kell elégednie. Mi pedig fogadjuk el, ne ítélkezzünk. Ez az első alkalom, hogy kiadom magamból.

És ez még nem minden. Bele sem kezdek a többi leírásába.

2017. febr. 7. 19:16
 50/71 alexav válasza:
3%
Olvasni, hogy emberek hogy állnak egy még meg nem született gyerekhez rendkivül kéttségbeejtő volt. Az ilyen emberek akik sajnálják a szülőket, és hogy nekik a gyerek egyenlő lenne az életük végével, azoknak a saját szülei is ezt gondolják róluk? Nemhogy örülne, hogy életet adtak neki különben most nem tudna siránkozni azon, hogy ő még 40évesen is úgy akar élni mint egy 20as :D a 30 alattiakat nemis kommentelném akiknek még mindig nincsen érett felfogásuk. Sokan tanulnak ennyi idősen, meg dolgoznak. Ez a normális. A másik ami kiakasztónak találok, hogy az "anyaságot, és a családalapítást a társadalom erölteti mindenkire". Uristen..ezzel tartod fenn a családod, az emberi fajt. Aki meg a gyerekét egy szörnynek vagyminek hasonlította az esküszöm nem normális. Nektek még háziállatotok se legyen inkább, minthogy szerencsétlen gyerek ilyen emberek közé szülessen. Aztán majd ha öregkorotokra a párotok megun és senkitek nem lesz akire számíthattok, akkor majd lehet sirdogálni.
2017. febr. 21. 21:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!