Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akarok gyereket. Ki van...

Nem akarok gyereket. Ki van ezzel még így? Ha van kedvetek, nyugodtan írjátok le, ti miért nem.

Figyelt kérdés
Én még egy pár éve eléggé akartam, a foglalkozásomban is gyerekekkel dolgozom, de mára az érzelmeim teljesen megváltoztak. Általában ez a folyamat ahogy észrevettem inkább fordítva megy végbe az emberekben (előbb nem akar, utána meggondolja magát), hát nálam pont ellentétesen. Nem szeretnék senkit megsérteni, csak nem értem, bizonyos emberek miért abban lelik az örömüket, miért mondják meg másnak, hogy hogyan élje az életét. Amúgy nem, nem vagyok nagy karrierista, nem féltem az alakomat, cseppet sem vagyok egoista, pláne nem gyerekgyűlölő. Szimplán csak nem érzem a vágyat, nem tartok rá igényt, nem ettől leszek teljes értékű ember, ez egyszerűen nem az én utam. Introvertált ember vagyok, ha valami taszít, akkor az a kirakatboldogság, amit sok ember propagandaszinten nyomat, leginkább gyerek / családi fronton.

2017. febr. 4. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
24%
Ez általában úgy szokott lenni, hogy szeretnél, aztán nem, aztán mégis, de mégsem, végül 50-60 évesen rájössz, hogy milyen rossz magányosan.
2017. febr. 4. 14:46
 22/71 anonim válasza:
71%

Én 30 alatt akartam volna (akkoriban nem voltam tul boldog ember)

..de 30 felett megváltozott a véleményem..amióta boldogabb az életem.Amúgy is...el kell dönteni h te akarsz gyereket...vagy csak engedsz a társadalmi nyomàsnak ami azt sujkolja h kell neked a gyerek mert csak attól lehetsz boldog. Nekem nem biztos h lesz. Én jól megvagyok a férjemmel igyis...úgy meg felborulna a harmónia ami most körülvesz minket.

2017. febr. 4. 14:49
 23/71 anonim válasza:
94%
Ez a magányosság relativ. Egy nagy családban is lehetsz magányos...és senki nem èl a szüleivel amikor ők megöregednek szóval ez egy téves megközelitès. Sőt amikor meghalsz akkor se biztos hogy ott lesz veled bárki is. A magány elkerülése miatt baromság gyereket vàllalni. Honnan tudod ugyanis h milyen viszonyban leszel majd akkor a gyerekeiddel. Lehet nagyivben tesznek majd rád ill 2000kmre fognak lakni tőled.
2017. febr. 4. 14:53
 24/71 holnaptegnapja ***** válasza:
3%

Mivel tudom, hogy bármit kérdeznék, úgy sem lenne a válasz komoly.

Nem kérdezek.

Csak kívánok megnyugtató statisztikai felmérést.

2017. febr. 4. 14:56
 25/71 A kérdező kommentje:
Miért váltana ki jogosan visszatetszést? Szerintem meg az a gáz, aki társadalmi nyomása szül, mint egy tenyészkanca. Nem kellene a propagandát nyomatni talán...
2017. febr. 4. 14:58
 26/71 anonim ***** válasza:
24%
Azt írja nem akar megsérteni senkit, de azért azt írja, hogy kirakatboldogság, ha valaki tényleg boldog. Milyen kis aljas vagy.
2017. febr. 4. 15:01
 27/71 holnaptegnapja ***** válasza:
5%

- "propagandát" ?

:D

A kérdésed alapvetően statisztika.

Ki tartja ma kézben a statisztikai adatokat?

Joli néni?

2017. febr. 4. 15:02
 28/71 A kérdező kommentje:
Kirakatboldogság alatt tényleg kirakatboldogságot értek, mert aki valóban boldog, az nem erőlteti rá a maga életmódját másra. Ez miért lenne aljas? Mennyi olyan családról hallani, ahol kifelé a szépet mutatják, miközben a valóság teljesen más... Kár, hogy a másik oldalról szinte alig hallani színvonalasabb érvelést a személyeskedésen kívül...
2017. febr. 4. 15:09
 29/71 anonim ***** válasza:
20%
#21-es vagyok. Én általánosságban beszéltem. Nem egy embert ismerek, akinek nincs gyereke és magányos, pedig vannak vagy 50-en a családban. De egyébként igen, van aki boldog gyerek nélkül, de képzeld magad a szülők helyébe, Ők nekik minden vágyuk, hogy unokájuk szülessenek. Tudom, hogy semmi beleszólásuk, de ha szeretem a szüleimet, akkor egy unokát szerintem simán bevállalok. Jó tudom, mindenkinek megvan a maga kis saját véleménye, nekem pedig ez a véleményem erről.
2017. febr. 4. 15:12
 30/71 A kérdező kommentje:
Nálam anyámék se nagy gyerekpártiak, sosem szóltak bele az életünkbe. Szegény gyereknek lenne rossz, ha nem tudnám igazán szeretni.
2017. febr. 4. 15:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!