Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék anyuval, hogy...

Mit tehetnék anyuval, hogy megóvjam hogy utcára kerüljön?

Figyelt kérdés
A nagymamám idősek otthonába került,a betegsége miatt,és felügyeletre szorul.A lakásában(mama nevén van,anyunak nincs köze hozzá)Az anyám lakik,és most oda vett valami iszákos pasast,aki üti veri és ugy beszél vele mint a kutyával.Anyuval nem lehet beszélni semmiről,mert a pasi irányítja teljesen. Azt hallottam idegenektől hogy anyu a mama lakását el akarja adni(mamát gyámság alá akarja venni).Szóval a mama lakásában lakik anyu meg a faszi.Meg szeretném akadályozni hogy eladja a lakást anyu,mert a pasi elvenné tőle a pénzt,és jól ott hagyja valahol,és anyu mehet a híd alá.Azt lehet hogy én veszem gyámság alá a mamát?Mi kell hozzá?Én nem otthon lakom már,de mégsem akarom hogy anyám az utcára kerüljön.Szerintetek mit tegyek?Csak azt akarom elérni,hogy ne tudja eladni a bele egyezésem nélkül a lakást anyu,ami a mama nevén van.Én vegyem gyámság alá a mamát?
2010. máj. 7. 09:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az idősek otthonába nem úgy lehet bekerülni hogy leadja a lakását vagy nagyon-nagyon sok pénzt fizet havonta?

Az idősek otthona és a kórház elfevő osztálya nem ugyanaz

Miért érzem hogy téged nem anyukád hanem inkább a lakás izgat?

2010. máj. 7. 13:31
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha a mamád nevén van a lakás akkor anyukád vagy a pasija nem tudja eladni vagyis nem fog az utcára kerülni
2010. máj. 7. 13:32
 13/16 anonim ***** válasza:

1. Szoc. úgy is be lehet kerülni, ha valaki egy bizonyos havi díjat fizet, van, ahol nincs "beugró"...mégis idősek otthona, és nem egy elfekvő. (ez az egyik válaszolónak szól, aki ezzel kapcs. írt)

2. Anyukádnak a legjobban úgy kérhetsz segítséget, ha elmész a körzeti orvoshoz, elmondod, a problémákat, és hogy szerinted szűksége lenne pszichológiai/iátriai segítségre, aztán az orvos biztos hogy jobban tud rá hatni majd, esetleg beutalja.Lehet hogy egyesek szerint k*cs*gség bevitetni adott esetben anyukádat a pszichiátriára, de végső soron ez a legjobb neki is, ha valóban indokolt, azt pedig az orvos eldönti majd.

3.Nyilván félti a lakást is, mert most legyen esetleg egy teljesen idegen alkoholista féregé az, amiért a mama megdolgozott, ugyanis az anyuka eléggé manipulálhatónak tűnik.Esetleg tényleg beszélj a mamával, és írasd át a te nevedre.

4.Nem tudom, hogy ez lehetséges-e, de ha a mama nevén van a lakás, akkor ő, mint tulajdonos nem tilthatja ki, mint "nem kívánatos személyt" anyukád élettársát, mivel gondolom utóbbi ott is lakik, a mamád meg annak engedheti meg, h ott lakjon, akinek ő akarja, nem akinek anyukád.

2010. máj. 7. 14:29
 14/16 anonim ***** válasza:
13:32 : Igen ám, de ha sikerülne az anyukának a mamát gyámság alá helyeztetnie, akkor már rendelkezik a vagyonával, hanem onnantól a gyámja (adott esetben a lánya) rendelkezik azzal, és akkor már eladhatja, és pont ez itt a probléma.
2010. máj. 7. 14:31
 15/16 anonim ***** válasza:
Bocs a rossz fogalmazásért, meg itt-ott kimaradt egy-egy kérdőjel, de remélem azért érthető :)
2010. máj. 7. 14:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Hát igen anyunak orvosi segítség kell,de amig nem vallja be magának,nem lehet mit tenni.Mindekettőt féltem,engem nem az érdekel h megszerezzem a lakást,hanem h anyám utcára ne kerüljön.Ettől akarom megóvni.Mivel tanuló vagyok,gyámság alá nem vehetem,de tudtommal nincs végrendelete.A mama nem beszámítható,max egy aláírást tud leírni.Mit csináljak szerintetek akkor?
2010. máj. 8. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!