Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék anyuval, hogy...

Mit tehetnék anyuval, hogy megóvjam hogy utcára kerüljön?

Figyelt kérdés
A nagymamám idősek otthonába került,a betegsége miatt,és felügyeletre szorul.A lakásában(mama nevén van,anyunak nincs köze hozzá)Az anyám lakik,és most oda vett valami iszákos pasast,aki üti veri és ugy beszél vele mint a kutyával.Anyuval nem lehet beszélni semmiről,mert a pasi irányítja teljesen. Azt hallottam idegenektől hogy anyu a mama lakását el akarja adni(mamát gyámság alá akarja venni).Szóval a mama lakásában lakik anyu meg a faszi.Meg szeretném akadályozni hogy eladja a lakást anyu,mert a pasi elvenné tőle a pénzt,és jól ott hagyja valahol,és anyu mehet a híd alá.Azt lehet hogy én veszem gyámság alá a mamát?Mi kell hozzá?Én nem otthon lakom már,de mégsem akarom hogy anyám az utcára kerüljön.Szerintetek mit tegyek?Csak azt akarom elérni,hogy ne tudja eladni a bele egyezésem nélkül a lakást anyu,ami a mama nevén van.Én vegyem gyámság alá a mamát?
2010. máj. 7. 09:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
53%
CSak akkor veheted gyámság alá ha van állandó (elég magas nem minimálbér) jövedelmed
2010. máj. 7. 09:25
 2/16 anonim ***** válasza:
78%

Ha a mama nevénvan a lakás akkor aztsenki sem adhatja el csak a mama.

Gyámság alá helyezetetni nem egyszerű, ahhoz hogy valaki gyám lehessen sokmindennek meg kell felelni

2010. máj. 7. 09:29
 3/16 anonim ***** válasza:
11%
Anyukádat félted vagy a lakást?
2010. máj. 7. 09:31
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha a mamádé a lakás,akkor sem adhatja el senki az ő beleegyezése nélkül. Ezt a Gyámhivatal szigorúan ellenőrzi,és nem engedi.
2010. máj. 7. 09:55
 5/16 anonim válasza:
100%
Senki nem tudja eladni a mamád lakását, csak ő. Arra vigyázz, hogy nehogy aláírassanak vele valamit, mert akkor nem tehetsz semmit. Ha csak szimplán öreg a mamád, de szellemile ép, nem hinném, hogy könnyen gyámság alá lehetne helyeztetni. Szerintem inkább az anyukádnak kellene orvosi segítség, hogy visszanyerje önmagát. Egy élet munkája igenis fontos, a legtöbb idős embernek mása sincs csak a kis lakása, háza, még jó, hogy félted. Tartsd nyitva a szemed és próbálj anyukádon segíteni!
2010. máj. 7. 09:55
 6/16 anonim ***** válasza:
Segíteni csak azon lehet aki hagyja, aki igényli a segítséget
2010. máj. 7. 09:57
 7/16 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de anyukád mentálisan beteg, alkoholista,drogozik, vagy mi a baja, hogy ennyire manipulálja egy bu*nkó fé*reg?

Annyit tudsz csinálni, hogy megkéred a mamát, hogy írassa a te nevedre a házat, mert veszélyben van a lakás és a lánya is. Elvégre a mamának joga van megváltoztatni a váégrendeletet!!!!!

Még időben!!!!! Mesélj el mindent a mamádnak!!!!!

Amúgy meg szerezzetek egy kidobó legényt és ba*sszátok ki a p***ába ezt a férget!

Egyszerűen azt nem értem, hogy minek kell egy nőnek egy ilyen fajzat!

Egy magánál lévő (józan) ember 2 lábbal rúgja ki az ilyen hányadékot!

Te is segíthesz a kirúgásban!

2010. máj. 7. 11:00
 8/16 A kérdező kommentje:
Anyu nem iszik,nem drogozik,de ki kell mondanom h nem normális.A mama szellemileg sincs most már rendben sajnos.És hogy írattassam a nevemre a lakást,Mindkettőt féltem,anyámat is és a lakást is.Nem hagyom hogy egy ilyen naplopó megkaparintsa,és tönkretegyen mindent.Anyu nem akar orvosi segítséget kérni,mondtam menjen el pszichológushoz.
2010. máj. 7. 12:19
 9/16 anonim ***** válasza:

én voltam az utolsó válaszoló:

igen, írattads át a mamácddal a lakást mielőbb, mielőtt utcára kerül!!!!

Ez sürgős, és ne vár halasztást!

Beszélj a mamáddal és egy ügyvéddel!!!!

Remélem szépen eltudjátok intézni, anyudat, meg egy pszichológushoz, mert beszámíthatalan!

De előtte változtassátok meg /írassatok végrendeletet!

26.L

2010. máj. 7. 13:16
 10/16 anonim ***** válasza:
bocs a helyesírási hibákért
2010. máj. 7. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!