Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lakókocsi/ lakóautó! Ti...

Lakókocsi/ lakóautó! Ti alapítanátok családot, utazgatva élve (gyerekek, férj, feleség)? Gondolkozik más is ilyenben?

Figyelt kérdés
2017. jan. 18. 15:39
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
46%

"akkor majd különköltöznek és eltartják magukat."

Szerinted mégis hány éves kortól van önálló véleménye, akarata a gyereknek? Te mi a faxért nem költöztél külön és tartottad el magad egy lakóautóban furikázva, ha nem tetszett, ahogy éltetek?:D

2017. jan. 21. 20:12
 32/38 toncsi64 válasza:
48%

Már előttem is írták, én is megteszem :)

Egy igazán jó lakóautó - amiben esetleg egy család is elfér - drága és ha elég nagy pl. busz méretű akkor akárhová be sem hajthat, nem jó rá esetleg a "mezei" jogosítvány. Bár a személyes higiénia megoldható ma már egy lakókocsiban is (mondjuk a WC karbantartása is jár némi költséggel) azért a mosás már egy picit összetettebb feladat főleg télen :)

Folyamatos költségei (üzemanyag, karbantartás, stb.) vannak, időnként (2-4 év kortól függően) műszaki vizsgára kell vinni a bejegyzés szerinti országban. Nem ott állsz meg vele éjszakára ahol akarsz mert Európa nagy részén ezt komolyan szabályozzák.

Bár nekem nincs családom, de gondolom egy kisgyerek folyamatos orvosi felügyeletet vagy legalább annak lehetőségét igényli, de egy felnőttnek is szüksége lehet rá.

Szerintem előbb próbáld ki akár egyedül is milyen az ilyen élet. A következő nyaralásodra bérelj egy lakóautót és próbáld ki. A bérautónál még a műszaki problémák miatt is kevésbé kell aggódnod :)

Szerintem...

2017. jan. 25. 08:25
 33/38 A Tengerész ***** válasza:
67%
Valahol említed, hogy egy bicikli szerelés is gond.Szóval felejtsd el!!Nagyon komolyan mondom. Az én életem sok szempontból hasonló. Mi hajón laktunk évekig, sőt most is minden nap a hajón zenélek zuhanyozok és hajtom álomra a fejem. Ráadásul én mindenhez értek és mégis kellett egy fix parti bázis. [link]
2017. jan. 25. 09:29
 34/38 anonim ***** válasza:
30%
#31 amikor elég idős lettem, különköltöztem és azóta úgy élem az életem, ahogy akarom, de amikor gyerek voltam, akkor a családot érintő kérdésekben a szüleimé volt a döntő szó. igen, ez még a mai szemmel nézve gonosz, diktatórikus 80-as, 90-es években volt, nem a mai világban, amikor az anarchista gyereknevelés a divat és a szülők reszketnek, ha nem sikerül mindenben engedelmeskedniük a gyereknek :D
2017. jan. 26. 18:38
 35/38 anonim ***** válasza:
58%
34-es, az, hogy a szülő figyelembe veszi, mik a gyereknevelés ideális körülményei, elég messze van attól, hogy "reszketnek, hogy mindenben megfeleljenek neki.":D A 70-es években voltam gyerek, 7 évesen is leültek velem a szüleim, és elmondták, hogy költözést terveznek, az okokkal, előnyökkel, hátrányokkal együtt. Voltam olyan értelmes, hogy felfogtam, hosszabb távon ez az egész család érdeke, az enyém is. Ha benned és/vagy a szüleidben nincs ennyi alapvető intelligencia, azért nem mindenki mást kell ostorozni.:D
2017. jan. 26. 23:28
 36/38 A kérdező kommentje:
Tökre laknék hajón is. :)))
2017. jan. 27. 15:36
 37/38 anonim ***** válasza:
76%

Amerikaban es itt Ausztraliaban ahol elek sok csalad el igy. a gyereknek nem tul jo mert folyton mas iskolaba megy mas kornyezetbe kerul de van akit ez nem visel meg.

legtobbszor szegeny csaladok elik ezt az eletformat vagy akiket ugy hivnak hogy "alternativok". en nem szeretnek igy elni mert utazni se szeretnek de ez az en velemenyem csak.

2017. jan. 30. 10:37
 38/38 anonim válasza:
Van utitársad, mert én szivesen csatlakoznék hozzád! ;-)
2017. febr. 25. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!