Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lakókocsi/ lakóautó! Ti...

Lakókocsi/ lakóautó! Ti alapítanátok családot, utazgatva élve (gyerekek, férj, feleség)? Gondolkozik más is ilyenben?

Figyelt kérdés
2017. jan. 18. 15:39
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
83%

A lakóautózás maximum addig működne amíg egyedül vagy, vagy kettesben a pároddal. Esetleg egy 1 éves vagy több hónapos "Road trip" a gyerekekkel is poén lehet ha már elég nagyok.

De logikusan nézve:

- Egy lakóautó baromi kicsi, hacsak nem valami luxus busz, de az sem nagyobb egy garzonnál.

- Nincsenek szobák, nem tud senki nyugiban lenni.

- Nincs hova áthívni a barátokat, barátnőt.

- Gyerekeidnek sem lesz szobája.

- Egy átlag család cuccai elég szűkösen férnének el. (Nekünk otthon van vagy 2 szekrénysor, 4 nagy gardrób szekrény, pedig nem élünk fényűzően.

- Nem lennének közművek. Hogyan zuhanyzol? Hogyan fürdesz? Hogyan mosogatsz? Hogyan mész wc-re? Azt is folyamatosan üríteni, hova öntöd?

- Honnan szeded a villanyt, gázt? Hogyan világítasz? Klímát meg felejtsd el álló helyzetben.

És akkor ott vannak az olyan gondok, hogy a gyereked csak be kell íratni iskolába, nem viheted hetente máshova, neki sem a legjobb hogy nem lesz egy állandó barátja sem, csak a jövés menés megy.

2017. jan. 18. 20:05
 22/38 anonim ***** válasza:
96%

"Bármit megadnék ha újra kezdhetném az életemet és lakókocsiban nevelkednék miközben utazok a világban...

Nektek mi az életcélotok? :D

Dolgozni, elkölteni a pénzt házra, autóra, tv-re, okostelefonra, ruhákra és kész? "

Ennyire nincs semmilyen baráti társaságod?:-) Világot látni lakóautó nélkül is lehet, kényelmesen, kötetlenül eldöntve, hogy családdal, párral, esetleg szólóban vagy barátokkal mész, ahogy éppen jólesik. Ráadásul nincs korhoz kötve, csak bizonyos mértékig fizikális állapothoz.

2017. jan. 18. 22:30
 23/38 A kérdező kommentje:

Engem elsősorban a szabad élet motivál, másodsorban a világot látás.

Persze el lehet menni világot látni munkahelyi szabadság alatt (ha kiadják), de én ennél többre vágyom.:)

2017. jan. 18. 22:41
 24/38 anonim ***** válasza:
77%

Gondolom gyerek vagy meg, azok gondolkodnak igy...

Nekem ez buntetes lenne, ez nem elet, ez ciganyelet. Nyaralni sem vagyok hajlando lakoautoval menni, nemhogy ugy eljek...

2017. jan. 19. 08:19
 25/38 anonim ***** válasza:
77%

"Engem elsősorban a szabad élet motivál, másodsorban a világot látás.

Persze el lehet menni világot látni munkahelyi szabadság alatt (ha kiadják), de én ennél többre vágyom.:)"

Teljesen szabad, független életbe még a tartós párkapcsolat sem fér bele, nemhogy a gyerekvállalás. Valamilyen szinten mindegyik esetben alkalmazkodni kell...A párodat még meg tudod úgy választani, hogy megfeleljen ez az életmód, a gyerekeknek viszont előbb-utóbb önálló véleményük, akaratuk lesz, ami nem biztos, hogy egyezik a tiéddel.

2017. jan. 19. 10:36
 26/38 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, ezt azért alaposan gondold át. Túl azon, hogy ehhez az életmódhoz nem akármilyen jövedelem kell, lehetőleg nyilván távmunkában, minden gyerek másképp viseli a változásokat, és ezt lehetetlen előre kiszámítani. Az egyik gyerekem pl. úgy került oviba, hogy egyúttal költöztünk is jó 200 km-rel arrébb, minden szempontból teljesen új környezetben kezdtünk. Ennek az lett a következménye, hogy hetekig meg sem szólalt az oviban, inkább bepisilt, minthogy kikérezkedjen vécére, holott természetesen teljesen szobatiszta volt már éjszaka is. Nagyon jó óvónénije volt, ennek köszönhetően nem kellett más szakembert bevonni a probléma megoldásába, de ilyen is van. Elképzelhetetlen hasonló habitusú gyerekkel a folyamatos költözés, néhány havonta új közösség pedig még nagyon rugalmasan alkalmazkodó gyereknek sem jó. Egyedül, max párral, ha az anyagi feltételek adottak, meg lehet csinálni, de családot alapítani felelőtlenség ilyen körülmények között.
2017. jan. 19. 11:27
 27/38 anonim ***** válasza:
90%
De hova mész? És miből? Meg minek?
2017. jan. 19. 20:25
 28/38 A kérdező kommentje:
Megnézni szép tájakat. :)
2017. jan. 20. 05:46
 29/38 anonim ***** válasza:
90%
és ez lenne az élet? Hogy tájat nézel? Ezt kvára átgondoltad! Még picit olgozz rajta.
2017. jan. 20. 21:36
 30/38 anonim ***** válasza:
43%

"A párodat még meg tudod úgy választani, hogy megfeleljen ez az életmód, a gyerekeknek viszont előbb-utóbb önálló véleményük, akaratuk lesz, ami nem biztos, hogy egyezik a tiéddel."

akkor majd különköltöznek és eltartják magukat... én gyerekként tök szívesen éltem volna lakóautóban, de a szüleim döntötték el, hogy élünk.

2017. jan. 21. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!