Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért utál az édesanyám?

Miért utál az édesanyám?

Figyelt kérdés

Az egész 12-14éves korom körül kezdődött. Akkor a tipikus tini lány- anya konfliktusnak tudtam be. De azóta eltelt 10év és súlyosabb lett a helyzet. Soha egy dicsérő szót,ölelést nem kapok anyukámtól, állandóan csak a szidalmazás, veszekedés megy. Utálatra méltó, szeretni nem tudó lénynek nevez. A családunkban egyébként nem szokás az érzelmeket kimutatni, azt is mondhatnám hogy a családom érzelmileg "frigid".

Anyukám sokszor nagyon meg tud bántani. Vissza nem szólhatok mert akkor olyan szinten eldurvul a dolog, hogy napokig nem szól,csapkodja az ajtókat, játssza a sértődöttet, másoknak előadja hogy milyen szemtelen, bunkó, semmirekellő lány vagyok. Párom előtt sem türtőzteti magát, ő már nem is szeret hozzám átjönni anyám miatt. Folyton lejárat, hülyének, gyerekesnek állít be. 22éves vagyok, úgy érzem a gyerekességen már túljutottam, nekem is van lelkem, amibe nap mint nap beletapos. Mindig másokhoz hasonlítgat, de legfőképp önmagához. "bezzeg az ő idejében ha valaki ilyen szemtelen volt úgy elverték hogy menni sem tudott...."...nem vagyok vele szemtelen, csupán próbálom felnőtt módjára megbeszélni vele a dolgokat, de ő meg sem várja hogy befejezzem a mondandómat, üvölt mint egy idegbeteg hogy takarodjak el itthonról nem kíváncsi a továbbiakban rám. Már nem bírom sokáig idegekkel, sokszor úgy érzem, hogy már megfulladok az elfojtott dühtől, legszivesebben magamból kikelve, hajamat tépve üvöltenék és sírnék. Már tervezem, hogy elköltözöm, de tudom hogy az utamba fog állni, és nem engedi. Tönkretesz.

2010. máj. 3. 16:11
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
szerintem lelkiismeretfurdalása van valami miatt, lehet veledk övetett el valami rosszat, csak nem meri beismerni, és tged okol érte, pedig nem tehetsz róla, bátortalan szembenézni a saját hibájával, ő saját magát nem tudja elfogadni, és vagy attól fél, hogy te is olyan leszel, vagy pedig látja, hogy nem vagy olyan, és mivel idegileg már egy roncs, mert nem tud megbeszélni semmit és nem adja ki magából, ezért lehet féltékeny rád, de még ő maga sem tudja mit érez. De azt nem tudom, hogy mondhatja azt neked, hogy érzéketlen vagy, mikor ő az aki bánt téged, ő a felnőtt, ő az anyád, neki kéne kezdeményezni, meg nevelni téged, nem csoda ha érzéketlen leszel mellette, mert ennyi gond mellett vagy megkeményedik az ember, vagy összeroskad, szerintem valakin le akarja vezetni egy titkos dühét, csak rajtad adja ki, mert te sebezhető vagy és nem vágsz vissza neki. Holott ez szégyenletes dolog a részéről, bocsi de olyan buta meg gonosz ő, hogy ez nem érdekli, fel sem fogja. Primitív egy nő lehet. apád milyen? Ő nem ilyen? Hogy vehetett el egy ilyen nőt? Lehet kényszerből házasodtak, és az anyukád nem volt boldog mellette.
2010. nov. 18. 09:16
 12/12 anonim ***** válasza:
sajnos nincs igazatok, attól, hogy valaki elköltözik, még nem lesz felnőtt, és sajna pénz nélkül nem lehet elmenni, az nagy felelőtlenség, és csak menekülés lenne, az pedig gyerekes dolog.
2010. nov. 18. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!