Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan hozzam mindenki tudomás...

Hogyan hozzam mindenki tudomására hogy nem akarok játszani unokahugommal?

Figyelt kérdés

Unokahugom 7 éves elég elkényeztetett, egy percre sem tud leülni egyedül játszani vagy csöndben maradni. Már mindenki ki van tőle akadva.

Mikor családi esemény van folyton nekem kell vele játszanom mert anyjáék csúnyàn néznek rám ha nem játszok vele. Meg amúgy sem hagyna békén.

Anyjával mostanában rendeződött a kapcsolatom, de úgy érzem azért alakítja így, hogy mindig rám tudja bízni a gyereket.

Sokat járszottam már vele, de ha nem ért a szép szóból, parancsolgat, zsarnokoskodik, azt szerintem nem lenne kötelező csak azért eltűrnöm mert ő a kisebb és nézzük el neki..

Mostanában még több családi esemény van mikor rám lesz kiosztva a vele foglalkozás.

Hogy tudassam mindenkivel szépen hogy nem szeretnèk vele játszani úgy, hogy az anyjával továbbra is jó viszonyt ápolhassak és a nagymamám se háborodjon fel hogy nem játszok vele?

Szerintetek az anyja kihasznál úgymond engem ezzel?

17/L

2016. dec. 27. 17:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
34%
Okos enged, szamár szenved. Játsz vele, ha hü'ye otthagyod a fenébe. Nem vagy bébisintér. Mesélj neki mesét abba nem kell beleszólnia.
2016. dec. 27. 21:48
 12/15 anonim ***** válasza:
96%
Jaj, nálunk is ez van. :D tanulok, dolgozok, és amikor elmentem a nagymamám sokadik szülinapjára, amit ráadásul étteremben tartottunk, elvárták volna, hogy ne egyek, hanem a gyereket szórakoztassam, amíg mindenki eszik... anyuka gyesen, apuka heti 20 órában dolgozik (konkrétan kevesebbet, mint én). Az elején próbáltam finomabban jelezni, hogy nem vagyok a bébiszitterük, végül két mondatomba került a helyzet lerendezése. Egyszer, amikor bejelentették, hogy 'majd xy játszik veled, menjél oda hozzá', amikor épp elkezdtem a levesemet ezen az ebéden, mosolyogva ránéztem a kedves apukára, hogy 'vagy játszik veled apukád'. Másodszor ('rendes' munka mellett amúgy bébiszitterkedek fiatalabb korom óta) szemrehányóan odavetették nekem, hogy 'mehetek az ő gyerekükhöz is, nem kell idegen gyerekhez mászkálni'. Ugyancsak mosolyogva közöltem velük, hogy ha jobban fizetnek, semmi akadálya. Félreértés ne essék, nyilván segítek párszor, játszok vele x időt, de egy családi összejövetelre se azért megyek, hogy étlen-szomjan szórakoztassam a gyereküket 4-5 órákat. Főleg, hogy bőven nem vagyok már gyerek, aki ne akarna/tudna elbeszélgetni a felnőttekkel. Te is nyisd ki a szád és állj ki magadért. Könnyebb, mint gondolnád. :)
2016. dec. 27. 22:37
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, nagyon jó vagy :) Elismerésem az életvitelhez és a csavaros ész/nyelvjáráshoz is!
2016. dec. 28. 10:55
 14/15 anonim válasza:
100%

"Nincs kedvem"

Szívesen.

2016. dec. 28. 13:42
 15/15 anonim ***** válasza:

6#

Köszi, én egy ideje a való életben vagyok.

Szerencsére a munkahelyemen sem kell tűrnöm, nem én nyalom a seggüket, ők az enyémet. Mert munkaszerető szakember vagyok és ezt értékelik. Ha holnap kirúgnának, azonnal lecsapnának rám más cégek, mint légy a sz*rra. Még ha ez neked hihetetlen is a monoton gyármunka, vagy pénztáros munka mellett. :)

Itthon sem kell tűnöm, mert nincs mit eltűrnöm, szerencsére olyan menyasszonyom van, aki normális értékekkel rendelkezik, és nem büdös bunkó nógrádi paraszt. Egyébként is én rakom az asztalra a százezreket, nem ő.

2017. jan. 1. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!