A lap látogatói közül kinek van a legtöbb gyereke, legtöbb testvére?
Mi elvileg hárman vagyunk testvérek. Azért csak elvileg, mert az ikertesóm a születésünkkor meghalt. De régen tényleg úgy gondolkodtak az elődeink, hogy egyet a hazának, egyet az egyháznak, egyet a családnak. (3 gyermek vagy annál több)
Szerintem aki egyedül nő föl, el sem tudja képzelni, mit jelent a testvéri szeretet.
Az egyik ismerős házaspár mondta, ha a JóIsten megadta, akkor segít majd felnevelni is. S ahol 2 gyerek elfér, ott elfér három is.
Én egyébként majd 2-t vagy 3-at szeretnék.
26 L
Nekem 1 tesóm van. Amúgy lehet, hogy van igazság abban a 3 gyerekes izékébe, mert apukámék is hárman testvérek.
Amúgy ha felnőtt leszek én sok gyereket szeretnék :) persze ahhoz pénz is kel...sokat fogok tanulni :D
13/L
Én is ismertem egy 18 gyerekes családot. Ők vallási okokból vállaltak ennyi gyereket,és mindegyik tisztességes felnőtt lett.
Nem kényeztették el őket,csak annyit kaptak,amennyi valóban szükséges volt.Egyik sem volt elégedetelen,vagy követelőző. Már pici koruktól megtanulták,hogy segítsenek otthon a szülőknek és a testvéreknek. Persze a kisebbek megkapták a nagyobbak ruháját,és amikor a nagyok felnőttek és már dolgoztak,akkor hozzájárultak a költségekhez. Igaz, a legkisebb születésekor a nagyok már önálló családban éltek.
de a szeretet és egymás segítése megmaradt.
Igaz,hogy ők még a Kádár-rendszerben éltek,amikor a kiskeresetúeknek is sokkal jobb volt,mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!