Attól még, hogy valaki idősebb, megalázhat egy fiatalabbat?
A minap utaztam egy elég tömött villamoson, vállamon táska, kezemben mappák és szatyrok. Egy idősebb "úriember" mellé álltam. Amennyire tudtam a cuccaimat távol helyeztem tőle, nehogy megüssem vele, de a tömeg miatt nem volt túl nagy a mozgásterem. Aztán, amikor leszálláshoz készülődtem, a bácsi ráütött egy embereset a vállamra, először azt hittem, hogy véletlenül, de amikor felé fordultam, láttam, hogy ismét lendíti a kezét, hogy még egyet üssön. Ráförmedtem, hogy mégis mi a csudát csinál? Erre a válasz: a táskámmal oldalba vágtam őt, hogy képzelem mégis, ezért üt ő is! De most komolyan, egy nőt megütni szerintem akármilyen idős is az ember, undorító. Miután elmagyaráztam neki, hogy ennél mélyebb rosszindulattal még életemben nem találkoztam, és nem direkt vágtam hozzá a táskám, hanem nézzen körül és vegye észre, hogy a tömegben sajnos ilyen előfordul, és bocsánatot már csak azért sem kérek, mert ilyen gusztustalanul oldotta meg a problémáját, leszálltam. Nem szoktam idősekkel tiszteletlen lenni, de utána megbántam, hogy nem küldtem el melegebb éghajlatra. Én mindig udvarias vagyok, átadom a helyem, segítek táskát, bőröndöt, kosarat cipelni, úttesten átsegíteni, utcatáblát, újságot elolvasni, ha rossz a szem. Ez a természetes. De cserébe elvárható, hogy ha nem is a segítés, de a minimális tisztelet visszafele is működjön.
Ti mit gondoltok?
visszakézből olyat rávertem volna, egy aranyos kis monológ kiséretében hogy legközelebb biztos meggondolta volna hova lendítse a karját.
Neked volt igazad ezen ne rágódj, de az emberek ilyen parasztok, főleg mikor sokan vannak egy helyen. Fellöknek, rádköhögnek, félrelöknek ésatöbbi.
Szerintem is elküldhetted volna nyugodtan oda, ahova gondolod, én is szoktam néha.
Amúgy én meg leginkább azt utálom, hogy még le se szálltak, de ő már tolakszik fel! A múltkor képtelen voltam leszállni a metróról, mert két szatyorral a kezében, nyomult felfelé, mint egy tank (közben 2-szer felöklelt), míg egy hozzá hasonló korú nő rá nem szólt, hogy még le se szálltak. Erre a nyanya elküldte őt a jó édes...-ba. Mire az lerántotta őt a metróról, és így le tudtam szállni. Aztán egymásnak esett a két öreg (70-75 év körüli) nő tettekkel, szóval egyaránt. Mondhatom szép. Tudom, tisztelet az öregeknek, stb, de az ilyet hogy tiszteljem? És ha még egy külvárosi buszról lett volna szó, amire 20-30 percet vár az ember állva, elhiszem, hogy sietett, hogy legyen ülő hely, mert fáradt, de metrón?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!