Ki menjen anyák napi ünnepségre? Aki neveli a gyermeket vagy aki megszülte?
"Na, álljon meg a menet! Nem szeretem ezt a túlzott feminizmust."
Szerintem feminizmus akkor lenne, ha itt mindenki azt az anyát istenítené, aki szarba hagyta a saját gyerekét. Segíteni meg egyebek, egy olyat, aki lemond róla? Megtehetné, hogy látogatja, de nem teszi? Pont hogy igazat adunk, amiért az apánál maradt a gyerek és nem egy ilyen nőnél. Milyen anya az ilyen? És akkor védeni??? Ne vicceljetek már...
Abban egyetértek,hogy aki gondoskodik róla, az az igazi anya.
DE : Én ilyen helyzetben támogatnám egy erős baráti viszony kialakulását a vér szerinti anya és a gyerek között.Erős baráti viszonynál úgysem lehet több,mert a nevelő anya van vele mindennap,gondoskodik róla.A gyerek ahhoz kötődik,aki mellette van ha beteg vagy ha rosszat álmodik megvigasztalja,stb. Egy hétvégi anyukával nem fog kialakulni egy igazi anya-gyermek kapcsolat.
A másik dolog : minél több emberre számíthat a gyerek,annál kisebb a valószínűsége,hogy valaha magára marad.Én sem fogok élni örökké,bármi történhet velem.Az a nő lehet,hogy nem mintaanya,viszont mégis valaki,akire esetleg támaszkodhat a gyerekem később.
Ebben a helyzetben érthető,hogy a vér szerinti anya is szeretne részt venni az ünnepségen.Gondolom akkor is elmenne,ha karácsonyi ünnepség lenne,mert a gyerekét akarja látni,részt venni az életében.Meg kellene beszélni a másik nővel,hogy megnézheti a műsort,de maradjon a többi néző(nem anyuka) között,mert a gyereket nem akarjátok összezavarni.Biztos meg fogja így érteni és ha ő is szereti a gyerekét,akkor elfogadja.
Az anya az anya és abból csak egy van.
Lehet bármilyen link,hanyag szülő....és ha valaki ezt elvitatja,akkor pont a nevelt gyerek lesz az,aki a későbbiekben ellene fordul.
Gondolom vasárnap már megvolt otthon az "anyáknapja".Tehát a nevelőanya fel lett köszöntve.A külvilág felé meg mindig az anya lesz az anya(vagy majd a hivatalos papírokra is a nevelőanya nevét kell írni?)Ha TÉNYLEG annyira szereti azt a gyereket,akkor ezzel tisztába kell lennie.
Mondjuk felöltözteti szépen a gyereket a barátnőd,aki apukával elmegy az oviba,míg az ünnepség tart,addig meg kávézhattok egyet.
Itt most nem a jogokról kellene szónak lenni,hanem a gyerekről....máskor is.
és mit mondott, mi volt az oka, hogy nem ment el?
lehet, hogy éreztettétek vele, hogy egy senki, egy nem szívesen látott vendég? remélem nem...
Mit tudtam előre?? Hogy nem fog elmenni? Mi vagyok én? Médium??? :D
Nem indokolta de szerencsére a nevelőanyuka ott volt és nem az apukával kávézgatott.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!