Ki menjen anyák napi ünnepségre? Aki neveli a gyermeket
vagy aki megszülte?
Kérdező! Éppen ezt akartam én is kérdezni, amit te 22.08-kor! A gyereket jobb nem összezavarni. A szülőanya helyében én nem mennék el. Jelenléte másoknak is feltünhet és nem kívánt pletykát indíthat el. Maradjon inkább háttérben!
2010. máj. 1. 22:17
12/29 A kérdező kommentje:
A nevelőanyuka barátnője vagyok és én felháborítónak tartom hogy egyáltalán eszébe jut az édesanyának elmenni egy ilyen ünnepségre holott azt sem tudja melyik csoportba jár a gyereke, ki az óvónője és egyetlenegy szülői értekezleten sem volt még ott. Kíváncsi voltam mások ezt hogy látják.
szerintem ugyanazt az ajándékot adja mindkettőjüknek, és előre beszéljék meg vele a felnőttek, hogy kihez fog odamenni először. ahogy a gyerek dönt. ha bizonytalan, akkor inkább a nevelőszülőhöz menjen először.
2010. máj. 1. 22:19
Egyetértünk veled, tényleg felháborító, és továbbra is fenntartom, hogy a biológiai anyát nem kell támogatni.
2010. máj. 1. 22:23
Na, álljon meg a menet! Nem szeretem ezt a túlzott feminizmust. Az édesanyáról nem tudunk semmit, csak az ellensége barátnőjének szubjektív vélemény-csöpögtetését. Nem tudhatjuk, miért, hogyan került el a 3-6 év közötti gyermek az édesanyától. Az ismerettségi körömben - ott már picit nagyobb gyerekekről volt szó - a Bíróság az apának ítélte a gyermekeket, mert az asszonynak már régóta nem volt munkahelye, az osztozkodás után külön vagyona sem lett, és önálló lakása sem, a szüleihez költözött vissza. Védem a szülőanyát úgy - és annak ellenére -, hogy velem mint apával történt meg ugyanaz, és a Kommunista Bíróság - t.i. 23 évvel ezelőtt történt - automatikusan a felperesemnek ítélte a fiamat, pedig férfi nálam jobban alig szereti a gyermekét.
2010. máj. 1. 22:37
16/29 A kérdező kommentje:
A nőnek van munkahelye és a ház is nála maradt. A gyermek nagyon apás volt és úgy egyeztek meg az apukával (nem ok nélkül, de nem szeretnék példákat felhozni a miértekre) hogy nála legyen elhelyezve.
a nevelőanyukának pedig nem lenne szabad a sajátjának tekinteni a gyermekét, ha a szülőanyja nem mond le róla. inkább segítenie kéne a kettejük kapcsolatát, hogy ne veszítsék el egymást még jobban.
nagy tiszteletet, hálát érdemel természetesen, de arra is gondolnia kell, mi van, ha a gyermek édesapjával tönkremegy a kapcsolatuk...
akkor mennie kell, a gyereket pedig nem viheti magával, hiszen nem az övé.
2010. máj. 1. 22:48
Egyetértek a 23 éve elvált apukával. Az egyébként racionális nők hajlamosak érzelmek alapján dönteni ítélkezni. A kedves kérdező valószínűleg nem is ismeri a meghurcolt édesanyát. Ennyi szubjektivitás mellett nem lehet frappáns választ adni. Ha az óvoda 'hivatalból' értesítette az édesanyát, ott a helye.
2010. máj. 1. 22:49
- A kérdés kedves kirójának: Az én fiam meg még apásabb volt, 3 éves koráig csak én fürdethettem (Csak nekem "engedte meg".) Mégis úgy alakult, a szokásjog döntött.
- a 22:48-as minden betűjével egyetértek.
- a 22:49-nek - bár még a neme sem derült ki - köszönöm, hogy a "feminin-sovinisztákkal" szemben mellém állt.
2010. máj. 1. 22:58
20/29 A kérdező kommentje:
Értem, tehát a nevelőanyának kevesebb joga van ott lenni mint annak aki szülte. Pedig őt hívja anyának, nem az "igazit". Ezek szerint szülői értekezletre sem kellene járnia. Sőt, ne is szeresse mert mi van ha szakítanak apukával..
Egyébként eléggé eltértünk a kérdéstől lassan itt már gyermekelhelyezési vita alakul ki!
Apuka! Ha nálad helyezték volna el anno a fiadat és az új feleséged sajátjaként nevelné, ápolná, szeretné őt ellenben a másikkal, aki néha hónapokig rá sem nézne akkor is ez lenne a véleményed?
Kapcsolódó kérdések: