Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy béküljek ki vele?

Hogy béküljek ki vele?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eléggé elvagyok keseredve, ezért is fordulok hozzátok,kértem már tanácsokat barátoktól, családtagoktól, de nem igazán tudnak mit hozzáfűzni ehhez. :(

Az a lényeg, hogy nagyon rossz a viszonyom mostanság az Apámmal.Nekem nagyon rosszul esik amit mond, amit tesz... De ha ezt megakarom beszélni vele, mindig csak kiabál velem és nem hallgat meg...

Tömören: 21-éves lány vagyok, és még itthon lakom. Teljesen önálló vagyok, mivel a szüleim nem tudnak engem támogatni, teljesen magamat látom el, dolgozom, és persze adok nekik pénzt mert velük lakok. Nem rég végeztem a sulival, nagyon jó szakmám van csak az a baj hogy nagyon nehez benne elhelyezkedni. Azért én nem szeretném feladni, keveset keresek most es nem azzal foglalkozok, amit tanultam... De ebből a kevés fizetésből is próbálok mindent erre áldozni, hogy egyszer sikerüljön. Pl öltözködés állásinterjúra, a legjobb kellékek hozzá, (szépségipari szakma egyébként) továbbképzések, Workshop stb. Mindent apránként tudok csak megoldani, még a minimálbért se keresem sajnos most meg :(

De mivel hatalmas a lakásunk, gondoltam hogy 1-szobát amit nem használunk semmire sem, ki festenék, díszítgetném, és tudnék esetleg itt vendégeket fogadni. Persze saját költségen gondoltam ezt az átalakítást, és természetesen megkérdeztem erről a szüleimet. Anyukámnak nagyon tetszett az ötlet, ő nagyon szívesen segítene is nekem, mert azert egyedül nehezen fogok kifesteni. Apukám meg csak annyit mondott hogy: minek? Hisz úgysem fog ide jönni senki se, nem fog sikerülni neked nem csak hogy itthon nem, de később sem fogsz munkát kapni.

Ez persze rosszul esett de akkor még nem mondtam neki csak elfogadtam amit mondott.. Persze anyu kikérte magának hogy az ő lányának miert ne sikerülhetne, ügyes vagyok es kitartó..

Aztán másnap elkezdtem pakolni a szobában, és akkor is hangoztatta csak már erősebben hogy minek almodozok ilyenekről, teljesen felesleges hiszen nem vagyok eleg jó (de egyébként az vagyok... Akivel eddig dolgoztam maximálisan megvolt elégedve a munkámmal) és úgysem fog sikerülni, bármit csinálok. Akkor próbáltam vele erről beszélni ,de kiabált velem hogy én a lánya vagyok és amit ő mond az úgy is van. :( Nem mondom hogy mindig nagyon közel álltunk egymáshoz, apám olyan "hideg" ember. De ilyen még sose volt velem. Nem tudom mit csináljak, elköltözni nem tudok, igy is alig tudok oda adni penzt nekik es en magamra főzök, mosok. Alig alig jövök ki :( Szerintetek?

Köszönöm a válaszokat!

2016. dec. 8. 03:07
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Szia ! Értek én mindent,de pont a lényeget hagytad ki...Mi a szakmád ? Kozmetikus ? Fodrász ? Ezeknek szokott lenni ügyfélkörük...Azt is kihagytad,hogy városon élsz vagy falun...A vendégköröd azon múlik ! Pesten,vagy Debrecenben lehet vendégköröd,de egy kis faluban csak néhány ember...Azt kérdezed hogy hogyan békülj ki vele ! Egyszerű mint a pofon ! Fel kellene adnod az álmaidat,és azt mondani,hogy IGEN APU IGAZAD VAN ! De te ezt akarod-e mondani ? Felakarod-e adni ?
2016. dec. 8. 06:46
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Vagy azt csinálsz amit az apád mondd és béke van, vagy felfuttatod a bizniszed és ha látja, hogy jól állsz talán megbékél vele (vagy még jobban fog szekálni...).

Apád ilyen ember...

2016. dec. 8. 07:29
 3/9 anonim válasza:
87%
Szerintem ne add fel az álmodat semmiképp sem. Természetesen hallgasd meg édesapádat is, próbáld megérteni az ő álláspontját, már ha van ilyen neki és nem csak ész nélkül ordibál. Vannak emberek, akik csípőből elutasítanak mindenféle változást, mert félnek minden újtól. Elképzelhető, hogy benne is ez játszódik le. Mérlegelj, ne ugorj bele semmibe, gondold jól át, amit meg szeretnél valósítani. Ahogy az előttem szóló is írta, egyedül a szakmád nem írtad le, csak annyit, hogy szépségipar. Mérd fel, hogy lenne-e rá igény, mennyiből jönne ki elkezdeni, mennyi idő alatt térülne meg a befektetés, hosszú távon menne-e stb... Édesapáddal próbáld meg megértetni, hogy szeretnél valamit kezdeni az életeddel és becsülje benned legalább azt, hogy igyekszel, próbálkozol, ötletelsz és mondd meg neki, hogy nem esik jól neked, ha így beszél veled. Ha így sem hajlandó normálisan viselkedni veled, akkor rá kell hagynod, találnod kell egy jobb kereseti lehetőséget és mielőbb elköltözni tőle. Más megoldást nem nagyon tudok, senkinek nem szabad engedni, hogy kevesebb tiszteletet adjon neked, mint amit te adsz neki, még ha fiatalabb is vagy, mint ő. Remélem minden rendeződik nálatok! Sok sikert a munkádhoz!
2016. dec. 8. 09:02
 4/9 anonim ***** válasza:
96%

nem akarok én is negatívoskodni,de ahhoz,hogy otthon fogadhass vendégeket jó pár dolognak kell megfelelni.hacsak nem feketén akarod csinálni.

szerintem próbálj meg első körben egy szalonban elhelyezkedni. még ha kicsi pénzért is, de legalább gyakorolsz, megismernek az emberek és tudsz is félretenni. később meg ha már lenne vendégköröd,akkor érdemes átmenni egyéni vállalkozóba és úgy folytatni.

de amíg nincsen kialakult vendégköröd öngyilkosság lenne.

szóval első körben próbálj a szakmádban elhelyezkedni.annyi szépségszalon van, csak találsz valahol helyet.

de pl ha körmös vagy akkor kb asztalt bérelni is elég valahol. az sincs ingyen, de olcsóbb,mint otthon berendezni mindent. ezt tényleg jó tanácsként mondom.

mi a szakmád egyébként?

2016. dec. 8. 09:38
 5/9 Andizsuzsi ***** válasza:
96%
Nagyon jó szakma az, amivel az ember el tud helyezkedni és minimum kényelmes megélhetést ad. Mitől jó az a szakma, ha nem találsz munkát és a minimálbért sem keresed meg vele?
2016. dec. 8. 10:43
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Csak akkor tudod meg, hogy van-e értelme, ha kipróbálod.

Egy kis átalakításhoz azért nem vered akkora költségekbe magad, hogy le kéne beszélni róla.

Apádnak lehet teljesen más problémái vannak, mint amit gondolnál. Lehet éppen nevetséges ok is.

Mi pl. fél évet töltöttünk anyósék telkén egy külön kis házban, miután anyós rábeszélt, hogy költözzünk oda, úgy tudunk félretenni.

Tovább nem bírtuk, ugyanis após minden hajnalban kijött velünk szemben szerelgetni, rádiót hallgatni, zajos gépeket állított a ház elé, ott fúrt, ahol tudott.

Amint visszaköltöztünk albérletbe, bevallotta, hogy oda szokott menekülni anyós elől, gyakran az egész napot ott tölti, és hiányzott neki a nyugalom.

Hogy miért nem szólt egy szót se, amikor szóba került az odaköltözés, az máig rejtély :D

Mindenkinek egyszerűbb lett volna.

Lehet, apádnak is tervei vannak azzal a szobával, csak valamiért nem akarja bevallani.

2016. dec. 8. 10:54
 7/9 anonim ***** válasza:
90%
25 év alatt lehet felvenni vállalkozásra (az EU-tól) vissza nem térítendő kölcsönt. Nemrég jött ki a határozat. Nézz utána, akkor van 3 milliód elindítani a vállalkozást.
2016. dec. 8. 10:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Írtad, hogy jársz állásinterjúkra. Nem tudom, konkrétan mi a szakmád, de nem lenne egyszerűbb inkább egy szalonba menni kezdetnek? Ahol fizetnek rendesen. Aztán egy-két évig spórolni, utána kibérelni valahol egy kis helyiséget, lehetőleg nem a házatokban, és ott folytatni. Aztán el ne felejtsd apád orra alá dörgölni, ha egyszer sikeres leszel. Tudom, hogy kicsinyes dolog, de nagyon jól tud ám esni ;)
2016. dec. 8. 15:06
 9/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És szeretnék elnézést kérni a kései válaszért, de egyáltalán nem jelezte az oldal azt, hogy kaptam válaszokat.

Nos azért nem helyezkedek el egy szalonba, mert sajnos nem tudok. Több okból kifolyólag, ezt ki is fejtem bővebben : Mert frissen végeztem, és szinte mindegyik szalonban elvárás a 2-4-éves munkatapasztalat. Egyébként én is értetlenül állok a dolgok előtt, mert próbálok nagyon igényes lenni, csinosan öltözködök, profi referencia munkáim vannak, amiket profi fényképésszel csináltattam. Minden eszközöm profi, az önéletrajzom , és a motivációs leveleim annyira jók, hogy minden ismerősöm külön meglepődött.

A mestereim szerint azért sem alkalmaznak mert December van, most aki ott dolgozik inkabb többet vállal a karacsony miatt. + Isten mentsen attól hogy gyanúsítgassak, de még egy negativummal indulok mert félvér vagyok. Az emberek általánosítanak, sajnos és remelem ezzel nem sértek meg itt senkit sem.

Eléggé elvagyok keseredve mert hát egy osztálytársamat egy elég híres fotós is visszahívta, mikor a képzettségünk ugyanolyan csak nekem sokkal szinesebbek a referencia munkáim. Félreértés ne essék, nagyon szeretem az osztálytársam és nem kívánok el tőle sikereket, csak egyedül nekem nem sikerül elhelyezkednem. Ezert gondoltam az otthoni kis szobára. Amugy 2-szakmám van, Fodrász, és Sminkmester. A Sminkelessel szeretnék foglalkozni, mindent amit lehetett kitanultam róla, és osztály első voltam... De most takarítok egy irodaházban, mivel másra sajnos nincsen lehetőségem. Mindkét szakmából jó vagyok, de egyszerűen nem indul be...

A fodraszkodast annyira nem szeretem , de egyébként fodrásznak se vettek fel sehova anno, ezért is végeztem el a sminkmesterit, akkor is elvoltam keseredve. Apa biztos azt gondolja, hogy tehetségtelen vagyok, de ez nem igaz, semmit se adtam fel eddig se soha, törekszem a maximumra. Vannak olyan tehetségtelen emberek akik megélnek ebből, nagyon jól élnek ebből, és még csak nem is tanulták ezt... Csak éppen jó az ismeretségi körük, és valamennyi dolgot eltanultak a videokból a youtube-on. Apa biztos azt gondolja ez csak egy hülyeség... De így is nehez helyzetben vagyok mert engem is aggaszt hogy nem tudok elhelyezkedni, nagyon rossz ha közben még más is folyamatosan ezt mondja Nekem.. Amúgy Budapesten élek, és jó kerületben. És a semmiképpen sem szeretném feketén csinalni. Ennek a vállalkozói dolognak pedig utana nézek, nagyon szépen köszönöm a tippet, így olvasva eleg jónak tűnik! :)

2016. dec. 9. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!