Mit kaptatok ballagásra? Ha pénzt, mennyit?
Miért kell az érettségit egy Audival vagy százezrekkel jutalmazni? Ez a feladata, megcsinálta, szép dolog. De én sem kapok évente új autót azért, mert elvégzem a munkámat... Ha esetleg lediplomázik majd, akkor mit fog kapni, egy 20 milliós lakást? És akkor a szülők papolnak arról, hogy a gyerekek nem becsülik meg a pénzt...
2010. máj. 1. 20:16
hát én tavaly ballagtam. kaptam egy fényképezőt mert már régóta azt szerettem volna, és nekem ennyi elég is volt. megtehetnék a szüleim és a rokonaim h sok pénzt kapjak, de ha ennyi idősen igazából nem tudom még mire költeni.. szerintem akkor nagyobb szükségem lesz rá hogyha elköltözök otthonról. a másik meg h mért kell szekálni azt, aki megbukik érettségin?én is megbuktam tavaly de a tanár hibájából mert az volt a célja. pótérettségire meg szinte nem is tanultam és négyes lett.........
19/L*
2010. máj. 1. 20:18
Huh,tényleg elég széles a skála,én 5 éve ballagtam kaptam virágot,15 ezer forintot,meg ezüst ékszereket..Meg persze a vacsora a nagy családdal...
2010. máj. 1. 20:51
24/42 A kérdező kommentje:
Nem azt szekálom aki megbukik az érettségin, ha nem azt aki nem képes megütni egy normális emberi hangot.
Tényleg az a baj, hogy az érettségi annyira alap, ezt nem így kéne jutalmazni. És nem, nem kell mindent megadni a gyereknek, amit csak megengedhetsz magadnak... Csak azt, amire szüksége van plusz 1-2 ajándék aminek örülhet. Egyébként nem fogja tudni értékelni a dolgokat, és igen kellemetlen lesz számára, ha magának nem tudja mindezt biztosítani...
2010. máj. 1. 20:54
26/42 A kérdező kommentje:
HA jó nevelést kap nem biztos hogy elszáll magától. egy gazdag család gyermeke is jó ha fiatalon belekóstol a munkába, hiszen sokat számít. és ha mindent meg is kap valaki, néha ey-egy alkalommal akkor is nemet kell modnani, hogy szokja hogy az élet sajnos nem ilyen.
Egyáltalán miért kell megjutalmazni valakit,ha saját jövőjét építette fel.Magának csinálta,nem más részére.Meg aztán nem kell mindent elhinni vakon!Sokan csak menőznek,holott alkesz szülei vannak,meg rájuk omlik a keco...
2010. máj. 1. 21:19
5 éve ballagtam a középiskolából. Kaptam egy tortát édesanyámtól, virágokat, egy ezüstláncot és úgy rémlik, hogy 10 ezer forintot az egyik rokontól. A csládban nem igazán nagy dolog az érettségi. Nem sok ünnepelni való rajta. Az a minimum, hogy valaki leérettségizik.
2010. máj. 1. 22:11
nem is az érettségit jutalmazzák ezekkel, csak a ballagást! az érettségi utána kéne a pénzt adni.
én most pénteken ballagtam, összesen kaptam:
-140.000
-ezüst karkötő
-szobafestés
-2 hét Anglia
-5 virágcsokor
A pénzt laptopra költöm, jól fog jönni az egyetemen is, meg a mostani gépem már nem az igazi.
2010. máj. 2. 08:39
Ennyi erővel születésnapra miért kell ajándékot adni, amikor semmit nem tesz azért az ember, hogy egy évet öregedjen. Nem tudom miért kell ilyen rosszindulatúnak lenni.
2010. máj. 2. 09:12
Kapcsolódó kérdések: