Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarja a családom rám...

Miért akarja a családom rám erőltetni ezeket az ajándékokat?

Figyelt kérdés

Közeleg a karácsony, és azzal állt elő kb. mindenki, hogy a szobámat kellene rendbe tenni. Nincs függönyöm, szegélylécem, szőnyegem, a falak üresen tátonganak + egy darab villanykörte lóg a plafonomról. Egyébként 10 éve így néz ki, engem egyáltalán nem izgat - sőt, örülök, hogy a nagytakarítás összesen max. egy órát vesz igénybe, mert alig van mit letörölni. Praktikus.

Nem akarok hálátlannak tűnni, de én mindenkitől megkérdeztem, mit kérnek karácsonyra, és azt is fognak kapni, mert felnőttek között szerintem ez így működik. Én is mondtam pár apróbb ajándékot, aminek örülnék, erre összefogtak, hogy én bizony függönyt kapok meg új plédet az ágyamra. Minek?? Egy rokonom még azt is hozzá tette, hogy "magaddal cse szel ki, ha ezeket nem akarod". Igazából ezen kaptam fel a vizet, hogy annyival jobban tudják, mire vágyom, mint én magam.

Persze, nem az ajándékot kell nézni... de az ember mégsem örül annyira a hasznavehetetlen cuccoknak, ha egyszer cserébe gondoskodik arról, hogy mindenkinek a kedvében járjon az ajándékokkal. A dísztárgyakat is utáltam mindig is, mindenki tudja a családban... nem tudom, mi ütött beléjük.

(Még otthon élek pár évig - ezért sem értem, miért az utolsó pillanatban akarják díszítgetni a szobámat, mikor már költöznék, amint lehet.)

N

2016. nov. 28. 04:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%

"Már tavaly is mondtam, hogy ne ajándékozzunk,..."

Egyszerű, ne tekintsd ajándéknak és kész!

Attól még nem lesz agyoncsicsázva a szobád, ha egy rendes lámpa lóg, nem pedig egy madzagon a csupasz villanykörte.

A függönynek is nézd a praktikus oldalát, télen a hideget, nyáron a meleget akadályozza, plusz nem lehet belátni.

A pléd?

Nyilván cserére szorul, válassz egyszínű darabot (semmi rózsa, kocka, csík vagy állat) és magad is meglátod, hogy a szemednek mennyivel kellemesebb lesz a látvány, mint a jelenlegi elnyűtt pokrócod.

Elfogadom, hogy nem szereted a "díszeket" - bár egy nőtől kissé szokatlan - de még a minimáldizájn is elismeri díszítési formaként egy-egy letisztult küllemű kerámiát, textíliát, vagy zöld növényt, ezektől nem kell takarításkor a nyelveden taposnod, csak jobban fogod magad érezni az otthonodban.

2016. nov. 28. 10:27
 12/21 anonim ***** válasza:
59%

Mert több eszük van, mint neked.

A szegélyléc nélkül még elmegy a szobád, de a többi hiány az már égbekiáltó!

2016. nov. 28. 14:40
 13/21 A kérdező kommentje:

Válaszolok arra, ami eszembe jut.

A saját lakásomat akarom majd díszíteni, nem a szobámat, mert ezen max. új bútorokkal lehetne segíteni. Az ágyam kék, a szekrényem barna, a kisszekrény fehér, az asztalom zöld. Nem mondhatnám, hogy jólesik a szemnek. :D Ha már itt tartunk, a szegélyléc vagy egy csillár fontosabb lenne, de azt senki nem akar venni. Van egy terráriumom is, szanaszét törve, repedezve - elmozdítani sem lehet a helyéről. Nagyon pici a szoba.

Azt nem tudom, hogy értette valaki, hogy 10 éve folyamatosan költözöm, mások megértették. Na, mindegy.

Franciaágyam lesz az egyszemélyes helyett és nagyobb ablakom a jelenlegi helyett, szóval mégis minek vigyem majd a pici függönyt, pici plédet?

Nyugodtan jöhet a barátom, egyszer megmutatom neki a szobámat, itt aludni nem lehet meg semmi. Neki már magyaráztam, hogy a saját lakásomat hogy s mint álmodtam meg. Nem kell aggódni, az normálisan be van rendezve, de a jelenlegi szobámat semmi kedvem díszítgetni még egy függönnyel sem. Nem szeretek itthon lakni, úgyhogy nincs hozzá kedvem.

Oké, nyugodtan megvehetik, ha elköltöztem, majd felrakhatják az új cuccokat. Beszélni úgysem lehet velük. Azt sajnálom, hogy én figyelembe vettem, mit kívánnak karácsonyra, hogy meglegyen a boldogság.

A meglepetésről: konkrét ajándékról általában nem tudnak, mert év közben is figyelem, mire van szükségük. Megkapják, amit mondtak + egy kis meglepetést is. Hozza a hangulatot. :) Egy rokon mindig sk ajándékot kér, úgyhogy neki teljes a meglepi. Ezt a figyelmességet hiányolom a részükről felém.

2016. nov. 28. 14:46
 14/21 A kérdező kommentje:
Zöld növény, kerámia: nem és nem. A padlón tárolom a cuccaimat, mert hiába könyörgöm egy polcért már 10 éve, annyira nem férek el a rengeteg tankönyvem és más könyveim miatt. Bármit leteszek a földre, útban lesz, mert csak egy kis folyosó van szabadon az ágyam és az ajtó között.
2016. nov. 28. 14:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Na de akkor jól értem, hogy megvan már a lakásod? Akkor miért nem ott laksz?
2016. nov. 28. 14:51
 16/21 A kérdező kommentje:
Magamnak nem tehetek fel, mert hogy biztosan két tégla közé ütöm majd a szöget vagy fúrom a lyukat, és el fogom rontani. Amikor ebből komolyabb vita lett, apa elzárta a szerszámos ládáját. :'D Úgyhogy lesz artam inkább.
2016. nov. 28. 14:52
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél a pénzből polcot, ha arra van szükséged. Vagy csillárt.
2016. nov. 28. 14:54
 18/21 A kérdező kommentje:
Még nincs, csak egyértelműen remekül fogok keresni diploma után, mert ahol most dolgozom egyetem mellett, alkalmazni fognak, közel sem kezdő bérért. Barátom is jól keres, úgyhogy szinte bármit megengedhetünk majd magunknak egy pici spórolással, ebből indultam ki. Össze fogunk költözni remélhetőleg, de egyedül is el tudnék költözni a saját fizumból, ha úgy adódik majd.
2016. nov. 28. 14:56
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Ettől még nem kell otthon igénytelennek lenni. Én is úgy hagytam ott a szobámat anno, hogy most is jó legyen ott aludni.
2016. nov. 28. 14:58
 20/21 A kérdező kommentje:
Nekem most is jó itt aludni, csak ezt csinálom benne.
2016. nov. 28. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!