Mit lehet tenni, ha valaki felvett a testvérének egy hitelt, de az nem fizet neki a megbeszélték szerint?
Unalmas már, hogy hosszú hónapok óta marad el az a havi 30-40 ezer forint. Jogilag lehet tenni bármit? Az én nevemen van a hitel, csak anno a tesóm használta fel a pénzt, az én számlámról szedik le a pénzt minden hónapban...
Ja, tesóm csak ígéret hónapok óta, bejelentett munkahelye egy jó ideje nincs is!
Ki a kezes? Mi a fedezet? Milyen hitel? A pènzből semmi nem maradt? A te számládra ment vagy be kellett menni a bankba kivenni?
Mellesleg sajnos ez jó tanulópènz. :( senkinek nem szabad soha hitelt felvenni, mi is a saját kárunkon tanultuk meg.
Csak olyannak adnék pénzt, akiről egyrészt tudom, hogy megadja (én szerencsés vagyok, mert több ilyen embert is ismerek, de tudom, hogy ritka ez), másrészt akivel van olyan a kapcsolatom s a saját helyzetem, hogy kibírjam, ha nem adja meg. Bármi történhet...
Mondjuk én saját magamnak se vennék fel hitelt.
Először is írjatok egy kölcsönszerződést a maradék részre, amivel még tartozik, azzal a kamattal és költségekkel, amit a bank is kér. Legyen benne, hogy minden hó mely napjáig köteles x összeget törlesztenie. Két tanúval írassátok alá.
Legalább az esélyt addd meg magadnak, hogy valamikor viszont lásd a pénzedet.
Ha egyszer lesz pénze, munkahelye, valami vagyontárgya, netán várható majd valami szülői örökség be tudd hajtani a pénzedet.
Lehet, hogy csak hosszú évek múlva jön el ez az idő, öt évenként elévül, erre figyelni kell, legjobb, ha félévenként aláíratsz vele egy papírt, melyben felszólítod a fizetésre, ha magától nem jutna eszébe.
Minden igazolható felszólítás újraindítja az öt évet, tehát lehet úgy csinálni, hogy soha nem évül el.
Én is csak azt tudom mondani, hogy ha akkor testvéred volt, amikor kellett neki a pénz, most is legyen testvéred, amikor vissza kell fizetni.
nem tudom mennyi pénzről van szó,mennyi ideig kéne még törleszteni. ha már nem olyan sok van hátra ,akkor én megmondanám neki,hogy kész vége, ezentúl ne is keressen, ilyen gerinctelen emberekre nincs szükséged magad körül. te segítettél neki amikor kellett, most meg képes a szarban hagyni . nekem innentől kezdve megszűnne létezni .
ha több év van még hátra,akkor vinnék néhány erős embert a lakására és követelném,hogy fizesse minden hónapban amíg le nem jár,vagy következményei lesznek.
és nyilván innentől kezdve is megszűnne létezni számomra..
egyáltalán nem normális,hogy ezt megcsinálta veled.
nyilván te is hibás voltál,hogy hitelt vettél fel másnak.de megértem,hogy nem gondoltad,hogy a saját testvéred fog átverni.tanulópénz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!