Kötelező minden családtagomnak bemutatni a barátnőmet?
Apámmal ismerik egymást, ritkán találkoznak, elbeszélgetnek, anyámmal már páromként csak egyszer találkozott. A nagyszülők és keresztszülők részéről meg csak az állandó megalázást és lenézést kaptuk a húgommal, mert lányok vagyunk. Naná, hogy a közelükbe sem megyek én sem, nemhogy a páromat vigyem a hiénák közé. Így jártak, akkor se legyenek jók a lányok, ha a fiúk csajai nem tesznek keresztbe egy szalmaszálat sem.
26/N
Ezt írtad és nem értem:
"A ház, amiben dédim élt eladta nagymamám meg keresztapám, anyámnak meg 1 fillért sem adtak abból a pénzből,..."
Ha ennyire sérelmezed, akkor a nagymamáddal miért tartod a kapcsolatot?
Ő talán még "vétkesebb" mint a keresztapád, hiszen ő nem adott (a saját örökségéből!) anyukádnak, csak a keresztapádnak.
Ennek viszont biztos van oka, amit a nagyanyádtól kellene megkérdezni, mert vele, - eléggé következetlenül - ezek után is tartod a kapcsolatot.
És hogy a kérdésedre is válaszoljak, annak mutatod be a barátnődet, akinek akarod.
Nem tudom mennyire tervezel vele egy életre, de a szűk családon kívül nem szokás bemutatni az ilyen-olyan barátokat, barátnőket, legfeljebb ha már az esküvőt tervezitek.
Kérdésedre válaszolva:
A keresztszülő már nem a szűk családhoz tartozik. Még az eljegyzésre sem szokás hívni. Elég, ha az esküvőre való meghívásnál mutatja be nekik az ember a párját.
Ami a családi harag-tartást illeti, abban viszont 13.hsz-nak van tökéletesen igaza! Nagymamád segített átjátszani leendő örökségét egyik gyereke (keresztapád) kizárólagos kezére, és kisemmizte másik gyerekét (anyukádat). Gondolom, szegény dédi már nem volt topon, mikor ez lezajlott: aláírta, amit eléje tettek és kész. Őt nyilván nem hibáztathatjuk.
De, ha jól értem, anyukád ettől még tartja a kapcsolatot testvérével és anyukájával. Pedig nyilván ő is tudja azt, amit te.
Szóval egyrészt tényleg következetlen vagy a harag-tartásban, másrészt ha anyukád (a kisemmizett személy) nem haragszik testvérére és anyukájára, akkor te milyen alapon akarsz - mintegy helyette - haragot tartani? Gyerekes és kicsinyes ez a gondolkodás!
szerintem önts tiszta vizet a pohárba,mondd el a családnak,hogy miért kerülöd őket.
amúgy most ez a kérdés nem is a barátnődről szól, te nem akarsz velük találkozni.akkor értelem szerűen a barátnődet sem fogod bemutatni,ha te sem tartod velük a kapcsolatot.
egyébként a keresztszülők nem olyan közeli rokonok,ha nem találkozol velük többet,akkor nem.
legyél a közelebbi családtagjaiddal akivel szívesen vagy.
a barátnőd meg annak mutatod be,akinek akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!