Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedves szülők! Ti mit gondolto...

Kedves szülők! Ti mit gondoltok, ha kamasz gyerekek sok animét néznek?

Figyelt kérdés
Az animék, japánban készült rajzfilmsorozatok, nagy rajongó tábornak örvendenek és nem feltétlenül a kicsik körében. Tizenévesek, sőt, huszonévesek között is ismerek olyat, aki odaáig meg vissza van egy animéért. Sokan mesélték azt, hogy a szüleik nem vették ezt jó néven, volt, akit tiltani próbáltak tőle. Sok dolog van tévében és interneten, amitől a gyereket tiltani kell, de az animéktől minek? Van itt olyan szülő, akinek a gyereke animéket néz? Ti hogyan álltok ehhez? (Azt is írjátok meg hány éves a gyerek és milyen animét néz :) )
2016. nov. 5. 23:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
33%
Szülő vagyok, felnőtt (huszonéves) gyerekekkel. Az ő gyerekkorukban, 10-12 éve már léteztek animék. Ennek ellenére nálunk soha nem azok mentek a tévében. Az én gyerekeim Oroszlánkirályon, Shrek-en, stb. nőttek fel. Bátran ki merem jelenteni, hogy egyikük sem nézett végig egyetlen animét azóta sem, egész életében. Szóval nálunk nem kifejezett tiltás volt, hanem egyszerűen a "kulturális" nevelésüket nem abban az irányban folytattuk, így igényük sem volt soha az animékre.
2016. nov. 6. 08:18
 12/18 anonim ***** válasza:
59%
#11 én és a testvéreim is oroszlán királyon nőttünk fel mégis megszerettük az animéket, a növérem 22 én 16 a húgom 14 habár ő a koreai kulturáért rajong. A szüleinket nem zavarja amíg megcsináljuk mellette a teendőinket és tanulunk. Mái napig imádom a 3D-s rajzfilmeket pl. Így neveld a sárkányodat, zootropolis,stb. Emellett az animéket is szeretem, először csak tv-ben néztem kevés érdekkel utána 13-14 éves koromban kezdtem komolyabban animét nézni. Igen jó a fantáziám és ezek az animék nagyon sok érzelmet adnak át, nagyon bele tudom élni magam...ez filmeknél nincs. St a rajz tudásom fejlesztésére is kiváló, épp egy mangát készülök megrajzolni. Szóval szerintem kár tiltani bárkinek is
2016. nov. 6. 08:35
 13/18 anonim ***** válasza:
20%

Ugyanolyan divathullám, mint bármi más, és nagyon sokan csak azért nézik, mert "a Manci és Józsi is ezt nézi", és nem akarnak kilógni.

"Természetesen" a legnagyobb rajongók elkezdenek rajzolni is, meg cosplayre járni, és hasonlók.

Ez ugyanolyan szubkultúra, mint az összes többi. Teljesen mindegy, hogy rap zene, rockerek, plázacicák, focisták, vagy anime fanok: az esetek 90%-ban a társaság miatt csatlakoznak, van közös téma, megadja a "valahová tartozás" érzését.

Nem gondolom egyébként, hogy bármivel károsabb vagy értelmesebb lenne, mint bármilyen más csoport vagy más műfaj iránti lelkesedés.

2016. nov. 6. 09:07
 14/18 anonim ***** válasza:
65%

Én is oroszlánykirályon, walt disney-s meséken nőttem fel, aztán 15 évesen jött a pálfordulás. Az animéktől olyat kaptam, mint semmi mástól. Olyan témákat céloz meg nem egy sorozat, amire szüksége van egy fiatal felnőttnek, aki most bontogatja a szárnyait. Nevetségesen hangozhat, de egy-egy sorozattól több támogatást kaptam az egyetem alatti nehézségeimhez mint anyámtól. Nem vagyok függő, van hogy hónapokig nem nézek semmit, de volt hogy egy durva szakítás után egy témába vágó évad rakott össze.

Most 25 éves vagyok, egyetemet végeztem, dolgozok. Normális ember lett belőlem, aki szereti az animéket. A szüleim sose tiltottak.

25/N

2016. nov. 6. 11:06
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
"hanem egyszerűen a "kulturális" nevelésüket nem abban az irányban folytattuk" hanem a fingás, böfögés, "cool amcsi beszéd" felé ? A Shrek nem egy úriember. Fogadjunk, hogy nem sokat tudsz te sem az animékről. Akkor nem általánosítanál.
2016. nov. 6. 11:22
 16/18 anonim ***** válasza:
38%

engem őszintén szólva kimondottan taszítanak az animék, nem lennék boldog,ha egy családtagom állandóan ezeket nézné.

DE azt el kell ismerni,hogy sok jót is ad ez az anime mánia. 2 ismerősöm is megtanult japánul emiatt és ezek segítségével is. mindketten dolgoztak azóta japánban. ez azért nem semmi, ha nem szeretnek bele az anime miatt a japánba, nem hiszem,hogy eljutnak addig. meg ahogy látom az animés embereknek mindig van miről beszélniük,jó ürügy a barátkozásra.

szóval nem ördögtől való dolog. nem szólnék semmit, de nem is örülnék azért, szerintem vannak ennél értelmesebb sorozatok is

2016. nov. 6. 16:38
 17/18 anonim válasza:
50%

Nálunk a lányom nézi, de engem ez nem zavar. Emiatt érdeklődik a japán/koreai nyelv iránt, elkezdett cosplayeket varrni, megismeri a teákat, a japán kultúrát, rajzol... Szóval számomra az anime pozitív dolog az élet(é)ben. :)

Egy korlát van: a belezős/ kegyetlenkedős/elmebeteg dolgok.

2019. jún. 10. 17:11
 18/18 anonim válasza:
50%
Apukám a 40-es éveit tapossa, de még mindig él-hal a Dragon Ball-ért és az Attack on Titan-ért, és a kedvemért megnézett (és remélem meg is fog) 1-2 animét. Mind1 az, hogy az ember mennyi idős. Semmihez sem lehetünk tűl idősek. Az, hogy tizenéveseknek tiltják otthon a műfajt, az csak is a tájékozatlanságnak tudható be. Mindenki nézze azt, amit szeret. Ha az a Thomas, a Gőzmozdony, akkor azt. Ha az Naruto, akkor azt.
2022. júl. 3. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!