Kedves szülők! Ti mit gondoltok, ha kamasz gyerekek sok animét néznek?
Ugyanolyan divathullám, mint bármi más, és nagyon sokan csak azért nézik, mert "a Manci és Józsi is ezt nézi", és nem akarnak kilógni.
"Természetesen" a legnagyobb rajongók elkezdenek rajzolni is, meg cosplayre járni, és hasonlók.
Ez ugyanolyan szubkultúra, mint az összes többi. Teljesen mindegy, hogy rap zene, rockerek, plázacicák, focisták, vagy anime fanok: az esetek 90%-ban a társaság miatt csatlakoznak, van közös téma, megadja a "valahová tartozás" érzését.
Nem gondolom egyébként, hogy bármivel károsabb vagy értelmesebb lenne, mint bármilyen más csoport vagy más műfaj iránti lelkesedés.
Én is oroszlánykirályon, walt disney-s meséken nőttem fel, aztán 15 évesen jött a pálfordulás. Az animéktől olyat kaptam, mint semmi mástól. Olyan témákat céloz meg nem egy sorozat, amire szüksége van egy fiatal felnőttnek, aki most bontogatja a szárnyait. Nevetségesen hangozhat, de egy-egy sorozattól több támogatást kaptam az egyetem alatti nehézségeimhez mint anyámtól. Nem vagyok függő, van hogy hónapokig nem nézek semmit, de volt hogy egy durva szakítás után egy témába vágó évad rakott össze.
Most 25 éves vagyok, egyetemet végeztem, dolgozok. Normális ember lett belőlem, aki szereti az animéket. A szüleim sose tiltottak.
25/N
engem őszintén szólva kimondottan taszítanak az animék, nem lennék boldog,ha egy családtagom állandóan ezeket nézné.
DE azt el kell ismerni,hogy sok jót is ad ez az anime mánia. 2 ismerősöm is megtanult japánul emiatt és ezek segítségével is. mindketten dolgoztak azóta japánban. ez azért nem semmi, ha nem szeretnek bele az anime miatt a japánba, nem hiszem,hogy eljutnak addig. meg ahogy látom az animés embereknek mindig van miről beszélniük,jó ürügy a barátkozásra.
szóval nem ördögtől való dolog. nem szólnék semmit, de nem is örülnék azért, szerintem vannak ennél értelmesebb sorozatok is
Nálunk a lányom nézi, de engem ez nem zavar. Emiatt érdeklődik a japán/koreai nyelv iránt, elkezdett cosplayeket varrni, megismeri a teákat, a japán kultúrát, rajzol... Szóval számomra az anime pozitív dolog az élet(é)ben. :)
Egy korlát van: a belezős/ kegyetlenkedős/elmebeteg dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!