Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni egy kamasszal...

Mit lehet tenni egy kamasszal (13), aki csak csavarog, nem tanul és teljesen kikészíti a szüleit ezzel? A szülők nem tudnak hatni rá sajnos.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 17:56
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Köszi nektek, jókat írtatok!

Valószínűleg az otthoni feszültség teszi, mert a szülők között kicsit paprikás a hangulat. Lehet, h ez az oka.

Sokszor mondják neki, h elcseszi az életét és már nem lesz visszaút, de hát ezt az ember nem szokta végiggondolni 13 évesen, mert akkor még minden olyan távolinak tűnik.

2010. ápr. 27. 19:00
 22/28 A kérdező kommentje:
18:58 Van abban is valami, hogy beszélni kell a gyerekkel, sőt! De mit mondasz neki? Vagy neked mit mondtak? Mert a szokásos "felnőtt" érvek nem hatnak. Te mire hallgattál?
2010. ápr. 27. 19:02
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

A verés nem megoldás.

Engem és a testvéremet az (egyedülálló!) anyukánk önállóságra nevelt.Nem is csattant el soha egy pofon vagy rossz szó.Értelmesen elbeszélgetett velünk és próbált a helyes irányba terelni.Le lett szögezve pár szabály (pl mikorra kell hazaérni/segíteni kell a házimunkában-saját tányér,pohár elmosása,szoba takarítása,stb/a zsebpénzt úgy osszuk,hogy a különleges ruha,cipő,stb igényeinket is abból fedezzük,több nincs)

Nem szólt bele igazán az időbeosztásunkba(kivéve,hogy mikorra érjünk haza és előtte mindig szólni kellett,hogy kivel és hová megyünk).Azt mondta,hogy magunknak tanulunk és nem neki.A jó jegyért persze megdicsért és ez nagyon jól esett.

Volt 1-2 vitánk,de sosem léptük át a határokat-értékeltük,hogy szabadabbak vagyunk mint a többi gyerek.Általában az olyan ismerőseim lettek csavargósak,akiknek mindent előírtak a szülei(lázadtak 'csak azért is') és/vagy mindent megadtak nekik, nem kellett semmiért sem felelősséget vállalniuk.

A testvéremmel sosem próbáltuk meg kijátszani anyánkat(aki sokat dolgozott,szóval megtehettük volna),sosem csavarogtunk.Mindketten jó tanulók voltunk,nem kerültünk rossz társaságba sem.

2010. ápr. 27. 19:03
 24/28 anonim ***** válasza:
48%
Nekem a tesómat kellett felnevelni. sajna rossz társaságba keveredett és dohányozi kezdett. elkezdett likelni a tanulásban. Nem értem el telón stb. Lógott stb iratot bérletet nem hordott magával. Egy nap kiborult a bili nálam és felképeltem úgy istenesen. megsértődött és elmet ( nem elköltözött) A lakótelepen a jardok igazoltatni akarták ( véletlenül :D) és nem volt irata. A jardok paráztatták kb egy óráig majd amikor már sírt akkor bevitték és egész úton fosatták. Az egész szombatot bent töltötte. Mivel telefon se és semmi más sem volt nála, így elég későn érte mentem. Persze sajnáltam, de azóta tudja, hogy az iratai és a telója legyen nála. Egyébkét azóta minden rendben van vele. Nem dohányzik tanul és sokat beszélgetünk. Ma már röhögünk rajta, de azt sosem mondtam el, hogy én találtam ki az egészet. Egy napra sajgott a pofája és tökegyedül volt nyakig szarban. Megérte!!!
2010. ápr. 27. 19:33
 25/28 anonim ***** válasza:
egy két válasz tetszett.elöször szépen de szrt átkell vinni azonnal másik iskolába kiszedni a haveri köréböl,ráijeszteni mik várhatnak rá 13 évesen az egész életét elcseszheti.valaki nagy hatással lehet rá eltávolitani töle valahogy. tisztelettel julika anyu
2010. ápr. 27. 20:35
 26/28 anonim válasza:

18:58-as vagyok

Hát az első nagy lépés az volt nálunk, hogy amikor valami jót csináltam akkor megdicsértek amikor rosszat akkor pedig csak leültettek és megkérdezték, hogy miért csináltam. Meg kimutatták,hogy bármilyen vagyok mögöttem állnak és támogatnak és, hogy szeretnek.

2010. ápr. 28. 13:10
 27/28 A kérdező kommentje:
Uhh, azért a sünöket nem szabadítom rá :S Iskolaváltás jó ötlet. Köszi nektek is!
2010. ápr. 28. 14:32
 28/28 anonim válasza:
Szerintem az annak az oka hogy nagyon szigorún fogták régebben.Én is ilyen voltam/néha vagyok is:).Én is csak hazajöttem felültem a motorra elmentem haverokhoz és csak késő este kerültem haza.Azért mert mindentől tiltottak és inkább elhúztam és nem szóltam.Ez ilyen kor.Majd benő a feje lágya.El kell tiltani mindentől,le kell vele ülni beszélni.Sehova nem mehet amíg nincs kész a lecke.És ellenőrizd le hogy tényleg kész nehogy átvágjon.Amíg nem mutat fe folyamatosan jó jegyeket addig tiltani kell.Nálam is bevált=D
2010. ápr. 28. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!