Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemista kap árvaságit még?

Egyetemista kap árvaságit még?

Figyelt kérdés
Ha teljesen árva vagy félárva. Buszra ugyanúgy van kedvezmény?
2016. nov. 1. 08:52
 1/5 anonim válasza:
85%
Elég sokat szigorították de 24 éves korig igen, és utána is lehet picit okoskodni de azt pontosan nem tudom.
2016. nov. 1. 09:13
 2/5 anonim válasza:
96%
Kap, de csak nappali tagozaton.
2016. nov. 1. 09:14
 3/5 anonim ***** válasza:
93%
Nappali tagozaton max 25 éves korig. Minden félévben igazolnod kell a hallgatói jogviszonyt, küldenek hozzá nyomtatványt.
2016. nov. 1. 09:34
 4/5 anonim ***** válasza:
95%

nem értem, hogy az előző válaszolók miért lettek lepontozva...

igen, egyetemista is kaphat árvaságit alapképzésen, nappalin, ha meg tovább megy mesterre, akkor talán 24-25 éves koráig kaphat, de akkor azt meg kérvényezni kell

én nappalin végig kaptam, és ahogy valaki írta, a nyugdíj intézet minden félévben küld ki egy kérdőívet, amit ki kell tölteni, valamint az iskolával is ki kell töltetni

mesterre viszont már nem kapom, mert levelezőn mentem tovább, így annak a pontos működéséről nem tudok nyilatkozni

2016. nov. 1. 10:38
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mesterképzésre is adják, ha nappali tagozaton végzed, úgy, ahogy írtam a 3-as hsz-ben. Jár a kedvezmény is a buszra, vonatra, ugyanúgy küldik a nyugdíjasigazolványt, amibe pecsételgetni szoktak. Az én gyerekeim félárvák, és egyetemre járnak, innen tudom, az utolsó utalás a 25. szülinapod hónapjára esedékes, ha akkor még tanulsz. Levelezős, távoktatásos formára nem jár.
2016. nov. 1. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!