70 ezer forint gyerektartás egy hónapra soknak számít?
"én viszont örömmel olvasnék itt olyan apukától hozzászólást, aki válás után egyedül neveli a gyereke(i)t. Erre elég kicsi az esély, mert annyira azért nem kapálóznak a férfiak azért, hogy hozzájuk kerüljenek a gyerekek"
Speciel minket pl. egyedül nevelt apukánk a válás után, és anyu összesen két alkalommal utalt 5-5 ezer forint gyerektartást kettőnkre. Egyszer meg a kezünkbe adott kb. ugyanekkora összeget. Ezt tizenévek alatt kell érteni.
Ilyen is van.
28as!
A szövegem azon részét nem sikerült felfognod, hogy az egyik szülő természetben tesz hozzá.
Az együttélő szülő bőven hozzátesz 70ezret is.
Lakhatást, ételt, tiszta ruhát biztosít.
Ez neked mennyibe kerül havonta?
Ha minden hónapban van rá 70ezred, mennyi ideig élnél meg egyedül?
Azt mondanám, ahhoz képest, amit az átlag anyuka kap, sok. Viszont én olyan hűűűű, de magas összegnek nem tartom. Kezdjük ott, hogy sztem nem KELL a gyereket nevelő félnek annyit hozzátenni... jó, nyilván ne zérót tegyen hozzá, de ha már 70-hez 50-et hozzátesz, az pont kiegyenlíti azt, amit ő időben, energiában odatesz. Átlag esetben ugye intézi a gyerek ügyeit, szülőire jár, hozza-viszi a gyereket mindenhova, nem mindig tudja megválogatni pont emiatt, hogy milyen munkát vállaljon el.
Havi 70 az sztem az élhetési, lakhatási viszonyokat nézve korrekt. Ha beleszámoljuk, hogy bizony sokszor ebből megy a gyógyszer, fogszabályzó, erdei iskola, osztálykirándulás, beiskolázás (és most csak olyanokat mondtam, amit ünnepre nem lehet kapni a sürgősség vagy a dolog természete miatt). Engem az zavarna, ha e felett még kuncsorogna a gyereknevelő fél, hogy jaj, Józsi/Kati, fizesd már még pluszban a beiskolázást is. Persze nyilván, ha vészhelyzet van (gyerek beteg, és műtétre kell, vagy az összes pénz elment csőtörés javítására), azt megértem.
38. vagyok
Azt nem tettem hozzá, hogy nyilván ha apuka minimálbért keres, akkor ezt nem lehet elvárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!