70 ezer forint gyerektartás egy hónapra soknak számít?
Úgy kell számolni, hogy te is melléteszel még 70-et.
Arra a kérdésre már tudsz válaszolni, hogy havi 140ből el lehet tartani egy gyereket?
Az átlagnál több. Általában, ha a bíróság ítéli meg, akkor olyan 25-30 ezer szokott lenni egy gyerekre, tehetősebb tartásra kötelezett szülőnél 50.
De ez nem jelenti, hogy ne lehetne ennyiben megállapodni, hiszen a szülők úgy döntenek, ahogy akarnak. Olyan is van, aki pénzben kevesebbet ad, de természetben kipótolja (minden hétvégén, mikor vele van a gyerek, ő vesz neki ruhákat, ő iskolázza be, stb.), van aki csak pénzt ad, és nem vásárol... ezerféle megoldás létezik, és ami minden félnek jó, azzal nincsen semmi baj "kifelé" sem.
Én akkor fogadnám el ezt az összeget, ha a gyerekeink átlag feletti élethez szoktak hozzá. Mondjuk medencés ház, évente több nyaralás, rengeteg tábor, edzés, szóval az életszínvonal magas volt.
Szerintem átlagos életre 50 a reális gyerekenként, plusz nagy kiadásnál(fogszabályzó, tábor, nyaralás) apuka extra támogatást ad.
Átlag alatti életszínvonalnál 30, alatta pedig 15 gyerekenként.
Nyilván ezek az apuka pénztárcájához mérve vannak. Ha a család nyomorban élt válás előtt, apuka minimálbéren volt vagy közmunkán, akkor ez az összeg reális.
Ha vitorláztak a saját hajójukkal, vagy körbeutazták a földet, max 100 ezer, plusz az extra besegítések fontos dolgoknál.
Nem a magasabb életszínvonal a cél, hanem egy közel hasonló kialakítása.
Egyedülálló anyaként mondom.
Mennyibe kerül a bébiszitter napi 24 órában? Havi 25 nap?
Csak mert az szülő, aki neveli a kölköt pont ennyit ad a tartásba
Felügyeled oszt ennyi? Furcsa egy felfogásod van a gyereknevelésről. Bár, olyat is láttam már, hogy a gyerektartást az anya magára költötte. Vannak ilyen némberek.
Válás előtt eltartattad magad a férjeddel? Még jó, hogy nem számláztad le a dugást!?
Párommal egyszer nagyon összevesztünk, kb szakítottunk. Akkor azt mondta, hogy kapok 70ezret és akkor viszi el a gyereket amikor itthon van, amikor akarja. Külföldön dolgozik, neki nem sok az az 50ezer.
Úgy gondolom fizessen is annyit, abból bőven megvan a gyereknek mindene. Én cserébe nem megyek gyámhivatalba szórakozni a láthatással kapcsolatban. Van hogy nem tudná elvinni mikor kötelező lenne neki..
Szerencsére kibékültünk :D és ez már 4 éve volt :)
"Mennyibe kerül a bébiszitter napi 24 órában? Havi 25 nap?
Csak mert az szülő, aki neveli a kölköt pont ennyit ad a tartásba"
Hogy ez mekkora baromság, atyavilág. :D Sok hülyeséget olvasni gyakorin, de ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!