Hogyan oldjam meg ezt a helyzetet?
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
A kérdésemhez kapcsolódóan itt vannak az előzmények, korábban ezt a kérdést írtam ki. Viszont most tovább bonyolódik a helyzet, ugyanis páromnál lakom február közepe óta bizonyos családi okok miatt (röviden: leszerelték a gázórákat otthon és nem volt fűtés, ezért páromhoz költöztem). Mivel most már nincs hideg, ezért anyám kb. 1 hónapja folyamatosan mondogatja, hogy most már cuccoljak haza, nem fagyok már meg. Nem szeretnék visszamenni, mert amúgy is össze akartunk költözni a közeljövőben. Itt sokkal nyugodtabb vagyok, senki nem kiabál velem, azt csinálom ami jól esik, és nyugodtabban is tudok tanulni. Minden nap hazamegyek, még a szennyest is hazaviszem neki, mert nem érti meg, hogy itt is ki lehet mosni...persze biztos attól fél, hogy ittragadok. Múltkor már elmondta, hogy nem fogja ő megengedni, hogy ittragadjak páromnál, tudja miben sántikálunk. Nem mondtam rá neki semmit, csak megvontam a vállam, erre ő persze kezdett kiakadni, hogy ne húzogassam a vállam meg a szemöldököm, mert nem fogja megengedni, akármit csinálok... Hogyan tálaljam neki, hogy nem szeretnék visszaköltözni? Amiatt se szeretnék, mert párom nélkül nem akarok megint velük menni nyaralni, se sehová, nem akarom azt a balhé sorozatot megint végigcsinálni, mint múlt nyáron. Ezért nem tudom, hogyan mondjam meg neki, mert nem akarok balhét, amiatt sem, mert most eléggé beteg (pajzsmirigyét és az epéjét is műteni kell majd), és nem akarom felidegesíteni. Mit tegyek? Nagyon szorít már az idő, de nem tudom hogy álljak hozzá... :(
Köszönöm annak, aki segít, és nem kérek támadásokat, hogy milyen szerencsétlen vagyok...aki az én helyemben lenne, ő se merne egyről a kettőre lépni szerintem...
20/L
Kedves Kérdező! Elhiszem, hogy nagyon rosszul érzed magad ebben a helyzetben. Nem akarlak megbántani, de azt hiszem a te hozzáállásoddal van a gond. Az ember, amikor felnő, akkor igyekszik a saját lábára állni, nem pedig azt nézni, hogy a például a testvérének miért jobb. Önállóvá válni nem azt jelenti, hogy egy varázsütésre minden gondod-bajod megoldódik, hanem egy folyamat eredményeképp jöhet csak létre. Ebből a szempontból még nem vagy az, hogy nem mered otthon megmondani, hogy elköltözöl. Ez lenne az első lépés. Vannak olyan helyzetek, amikor valaki (például a család) nem támogatja a döntésedet. Ezt a véleményt el kell fogadni, át kell gondolni, de a döntés a te jogod.
A párom 26 évesen kezdett el felnőtté válni. És ez nem megy zökkenőmentesen. A korlátokat át kell törni, mert ha nem változik a gondolkodásmódod, akkor 40 évesen is ott fogsz csücsülni a szüleid mellett. Vállalni kell a kockázatot, hogy meg fognak haragudni rád, ám nekik is fel kell fogniuk, hogy már nem a kicsi lányuk vagy, akit mindentől óvni kell. És ez hogy menne anélkül ebben a helyzetben, mint hogy a sarkadra állsz? Ne sumákolj, mert az nem felnőtt viselkedésre utal!
Megértem, hogy bánt és irigyled, hogy a tesód többet kap, mint te. Bár azt is biztos tudod, hogy a szeretetet nem pénzben mérik...
anyád mutatja magát gazdagnak? az egész család, köztük te is, neked is a nyaralás a fontos, meg a számítógép, meg a tesód aranylánca, szórjátok a pénzt, de a gázt kikapcsolják és fagyoskodik az egész család
fel kéne nőj, lehet 20 éves vagy, de kb úgy gondolkozol, mint egy 12 éves...ha el akarsz költözni, pakolj össze és menj, keress munkát suli mellett, hogy hozzá tudj járulni a háztartáshoz...moss, főzz, takaríts magadra ...ha azt akarod, hogy felnőttként tekintsenek rád, viselkedj úgy!
Öhm...utolsó!
Mikor írtam, hogy nekem a nyaralás meg a számítógép meg a nyaklánc a fontos? Olvass vissza miket írtam, hogy én mondtam nekik, hogy ne nyaralásra költsék, hanem a házra! És tavaly nyáron a párom fizette a nyaralást, amiből ketten elmentünk, a notebook az a tanulásomhoz is kell, mivel internet manapság mindenhez fontos! A nyakláncról nem is mondok semmit...azt is leírtam már. Szóval ne támadj rám hülyeségekkel, ha nem olvasod el normálisan amiket írtam!
Majd ha ideírod, hogy "Bejelentettem, hogy elköltöztem a páromhoz, és elköltöztem a páromhoz.", akkor nem akadunk fenn az aranyláncon és egyebeken.
Sok sikert, kitartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!