Hogyan "oldjam" meg ezt a helyzetet?
7 éve vagyunk együtt a férjemmel, 6 éve együtt élünk az ő házában, 2 éve a férjem. Én a szinte üres házba költöztem, 90%-ban én rendeztem be (bútorok, háztartási eszközök, hűtő, tűzhely, mosógép stb.).
Mióta összeházasodtunk a felújításokat is közösen csináljuk, ami nem kis összeg. (Erre én már közel 2 milliót költöttem a szüleim segítségével). Tudom, hogy a házasság előtti vagyon az különvagyonnak számít, na de ne adj Isten válásra kerülne a sor, vagy ami még rosszabb, vele akármi történne, akkor hogyan igazolom, hogy nekem is van részem a felújításban?
Elég ha írunk ketten egy papírt, hogy a felújításban ennyi összeget én fizettem?
Válás esetén csak az a különvagyon, amit a házasság elött szerzett az egyik vagy másik fél, amit az együttélés alatt, az közös.
Ha netán történne valami a férjeddel és meghal (bocsánat, hogy ezt irom, de gondolni kell ilyen esetre is), akkor te öröklöd az ö vagyonát is, kivéve ha vannak gyerekei, akkor azok is örökösök.
Minden esetben célszerü egy papirt csinálni, ahol mindketten elismeritek, hogy ki mennyit költött a házasság elött a közös otthonra - és jó, ha hivatalosan is iagzoltatjátok (ügyvéd vagy közjegyzö), az esetleges egyéb családtagok miatt.
Harmadik is téved.
Ha nincs gyerek akkor a házastárs örököl nem a szülők.
Ügyvédtől van az infó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!