Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha szemtelenkedik...

Mit tehetek, ha szemtelenkedik velem a férjem gyereke?

Figyelt kérdés

8 éves, eddig nagy gondok nem voltak, sok mindent elnézek neki, de amit a hétvégén művelt, az nálam már túlmegy a tolerálható kategórián.

Nem eszik valami szépen, szürcsöl, csámcsog, nyög, nyitott szájjal rág. Pontosan tudja, hogy ez engem nagyon zavar. Sosem szólok rá, csak mindig megkérem, hogy egyen rendesen, és elmagyarázta, hogy ezt ìgy nem illik és hogy nagyon zavaró. Általában egy étkezés alkalmával a tizedik kérés után már nincs gond.

Most is ìgy volt, többször megkértem szépen, hogy normálisan egyen. De egyre jobban csámcsogott, sőt amikor a férjem nem látta, kinyitotta a kajával teli száját és gúnyosan rám vigyorgott, majd visszaköpte a félig megrágott ételt a tányérjára és kinyújtotta a nyelvét.

Itt elszakadt a cérna és rászóltam hogy velem ìgy nem viselkedhet. Persze újra eljátszotta ugyanezt, akkor megkértem a férjemet hogy intézkedjen. De ő elintézte annyival, hogy ő nem látott semmit, nem volt hajlandó helyre tenni a gyereket. Onnantól persze a gyerek egész idő alatt nyújtogatta rám a nyelvét a férjem háta mögött.

Mit csináljak legközelebb hasonló helyzetben? Nem szeretném ha elkanászodna a gyerek, viszont a szidás, büntetés, stb nem az én feladatom lenne, nem is akarok ebbe belemenni.

2016. okt. 3. 07:47
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
18%
De a te feladatod is nevelni. Ha nem akarod, akkor ne csodálkozz, hogy nem tisztel téged. Ha 2. anyja lennél, akkor másképp állna hozzád. De mivel sok mindent elnézel neki és csak könyörögsz neki, max szépen kéred, ezért ne csodálkozz. Tudtad, hogy elvált férfival jössz össze. Nem tudlak sajnálni.
2016. okt. 3. 09:49
 12/43 A kérdező kommentje:
#11, nem én nem akarom nevelni, hanem az anyja és a férjem is kikérték maguknak, hogy én rászóljak bármiért is a gyerekre.
2016. okt. 3. 09:59
 13/43 anonim ***** válasza:
18%
Semmit, nem a te gyereked.
2016. okt. 3. 10:01
 14/43 A kérdező kommentje:
És ha nem az én gyerekem, akkor el kell tűrnöm az ilyen viselkedést? Ezt te se gondolhatod komolyan.
2016. okt. 3. 10:03
 15/43 anonim ***** válasza:
87%
Én legközelebb nem főznék, elküldeném apuval a kölyköt kajálni. Köpdösse neki az ételt...
 16/43 anonim ***** válasza:
82%
bacd nyakon."azt se látt-ja"a férjed.Kikérik maguknak te ne neveld?Ők miért nem nevelik?Velem biztos nem szórakozna.És igen is roppant gusztustalan ha valaki csámcsogva szurcsögve eszik.Apucinak meg ha nem tetszik akkor vigye láthatáskor máshová.
 17/43 anonim ***** válasza:
84%
Én biztos elmennék vhova amíg a gyerek ott van, oldja meg Apuka a főzést meg a többit ahogy akarja. Ráadásul egy-két ilyen alkalom után kiderülne, hogy a férjed hol is áll valójában, fontos vagy e neki és megbecsüli amit a fiáért is teszel vagy még Téged oszt le..
2016. okt. 3. 10:37
 18/43 anonim ***** válasza:
82%

12-re: "Nem én nem akarom nevelni, hanem az anyja és a férjem is kikérték maguknak, hogy én rászóljak bármiért is a gyerekre."

Hát ettől lehidalok!

Ha vendégségbe jön hozzám egy gyerekes család és a gyerekük úgy viselkedik, ami túlmegy a tűréshatáromon, a szülei pedig nem szólnak rá, akkor is rászólok. Pedig az csak 2-3 óra mondjuk 2-3 havonta.

A párod gyerekével adott esetben hetente egy teljes napot együtt lennél (ha mindenki mindenkivel kijön). Számomra teljesen természetes, hogy ilyenkor bármelyikőtök rászólhat a gyerekre.

Az, hogy az anyja ezt tiltja, az magyarázható lenne az irántad való gyűlöletével (bár, ha évekkel a válásuk után jöttetek össze, akkor ez is érthetetlen).

Na de a párod????

Hát, izé, szerintem adj hálát a Jóistennek, hogy párodnak még közös gyereketek tervezése előtt alkalma nyílt megmutatnia, milyenek a gyereknevelési elvei.

És rögtön hozzáteszem, hogy nagyon rosszul működik egy család, ha a szülők nevelési elve nagyon eltér.

Tudom, kibicként könnyű a szakításra biztatni másokat, de én nem látok más alternatívát... :-(

2016. okt. 3. 10:37
 19/43 anonim ***** válasza:
64%

Ma már nem lesz itt új kérdés, úgyhogy válaszolok:D

Én simán nyakon verdesném a kis taknyost, ha a szülei nem nevelik meg. Többé egy gyufaszálat nem tennék neki arrébb.

2016. okt. 3. 10:54
 20/43 anonim ***** válasza:
80%

Elég nehéz dolgod van, ha a férjed így áll hozzá a dolgokhoz.

Szerintem közöld vele, hogy nem eszel egy asztalnál a gyerekkel, amíg így viselkedik, arra pedig nem vagy hajlandó, hogy a saját háztartásodban elűzzenek az asztalodtól, amin az általad főzött étel áll. Úgyhogy vagy megtárgyalja a gyerekkel négyszemközt a szabályokat, és be is tartatja vele, vagy menjenek étterembe, kifőzdébe vagy az anyóshoz ebédelni, vacsorázni kettecskén. Szégyenkezzen ő egyedül a malackodó gyerek miatt.

2016. okt. 3. 10:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!