Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezeljem a családi...

Hogyan kezeljem a családi veszekedéseket? 15/F

Figyelt kérdés

Apám alkoholista, anyám nem, de ha apu sokat iszik, az tuti, hogy apám belékezd anyámba, és mindenen veszekednek amin még egy ovis se fog veszekedni! UTÁLOM APÁMAT MINT A SZ*RT HOGY ROHADNA EL! nem szívesen szálok be a veszekedésbe, csak ha már annyira eldurvul a helyzet, hogy apám megüti anyámat. :S Mit kéne csinálnom? Fent vagyok a szobámban itt rágom magam megfogok bolondulni már! Eleve pánikrohamos vagyok, meg annyi kínom van...

Valamit tanácsoljatok :S

2010. ápr. 24. 19:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
nem magyarországi vagyok hanem szlovákiai szóval ez a családvédelmis cucc nem működne. szlovákiában nem tudom hol van ilyen.
2010. ápr. 24. 19:40
 12/17 anonim válasza:
Meg tudlak érteni a helyzetben. Bár nem engem érint, de barátnőmnek is tökugyanez a szitu van, annyi különbséggel, hogy az apját már az egész család utálja a részegeskedése miatt. Vagyis pontosabban, hogy mikor részeg, akkor mindenkibe beleköt. Nála pl nem használtak a fenyegetőzések se. Igaz, mi már külön élünk tőlük, így nem halljuk őt amikor csnálja a fesztivált, de sajnos nála is rendszeres a probléma.
2010. ápr. 24. 19:43
 13/17 anonim ***** válasza:
Írj privát üzenetet, megpróbálok segíteni.
2010. ápr. 24. 20:02
 14/17 anonim válasza:

Hát kedves kérdező velem is ez a helyzet tökbe, csak azzal a különbséggel, hogy az én apámnak más szenvedélybetegsége van, nem a pia.

De ugyanez a helyzet. Utálom, mert sűrűn bántja (nem fizikálisan, hanem lelkileg) az egész családot.

Vannak jobb napjai, amikor jön oda, hogy így szeretlek, úgy szeretlek, de általában nem ez van.

Nálunk már nemegyszer odáig fajultak a dolgok, hogy én(18L) meg tesóm(12L), menekültünk át a mamámékhoz sírva és teljes idegben, mert szinte rettegek tőle.

Anyut nagyon szeretem, de ő sem szereti már apámat.

És most jön a kérdés, hogy akkor miért vagyunk még mindig eggyüt? Hát a rohadt pénz miatt...mert így elég jól meg tudunk élni, átlagosan sztem, de amúgy, ha elválnának, és különmennénk, én meg tesóm anyuval lennénk, akinek nem lenne elég pénze, hogy eltartson minket. Persze később segítenék, de most még nem negyon menne.

Igaziból én azt várom már a legjobban, hogy mikor tudok kimenni külföldre tanulni, meg lakni.

Szóval átérzem a gondod.

Addig meg nem tehetsz semmit kb., amíg anyud nem csinál valamit, max annyit, hogy megpróbálod győzködni anyudat, hogy még ha rosszabb is lesz, de menjenek valahogy külön, de előtte szerezzen valahogy munkát. Arra meg nem lehet hivatkozni, hogy csak egy varrónő, mert aki keres, az talál, ez így van. Mert ha nem lénpnek valamit, akkor nem nagyon van kiutad ennől az egészből, és nagyon rossz vége lehet, rád, és anyudra való tekintettel.

Csak az egészben mégis mindig az van, hogy a gyerek szívja meg a legjobban. Csak nehogy te is úgy járj, mint én, hogy 18 éves koromra, volt olyan állapotom, hogy nyugtatók nélkül nem tudtam meglenni...

Szóval azt mondom, hogy próbálj meg mindent, hogy meggyőzd anyudat, vagy valahogy észhez térítsd egy kicsit.

Nah remélem tudtam valamicskét segíteni. Fel a fejjel, majdcsak lesz valami.

2010. ápr. 24. 20:05
 15/17 anonim ***** válasza:
Legalább te szeresd őket! Tudom hogy ez ebbe a korban nehéz meg minden. Vagy szervezz közös programokat, vagy küld őket házassági tanácsadóhoz! Hát azért ezt mégse csinálják már előtted...
2010. ápr. 24. 20:28
 16/17 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, ja és ha annyira nem bírod már, hangosítsd fel a zenét, bömböltesd nyugodtan, ha van tesód veszekedj vele, mutassátok meg nekik hogy mit éreztek! (érzel)
2010. ápr. 24. 20:29
 17/17 anonim ***** válasza:

B@zd meg! Nálunk dettó ugyan ez a helyzet van. Persze megfűszerezve szülők részéről szexmániával!!!

Van két hónapom a suliból. 22 éves vagyok, idegroncs. Lesz munkám, asztalra csapok és talpra állok.

Ha nincs más, akkor te is csak azt tudod tenni, mint én: túlélni...

2010. ápr. 24. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!