Ebben a helyzetben mennyit kéne adnunk ballagásra?
Ez nagyon aljas a részükről..ne foglalkoz velük..adj nekik annyit amennyi telik rá..
én pl egy képeslapot kaptam egyik rokonomtól,és nem háborodtam fel, hiszen tudtam h jobb dolgokra is tudják fordítani azt a kevés pénzt is ami van nekik.
Rivalizáló nagynénivel kapcsolatban: ne vedd fel a kesztyűt, azaz ne akard vele tartani a lépést. Most, diákként úgysem tudod, meg minek is.
Nyugodtan mondd meg -siránkozás nélkül:):)-, hogy neked jelenleg ennyire telik, és kész! Bátran vállald fel, szerintem az őszinteség a legrövidebb út. Miért kellene másnak (gazdagabbnak) mutatkoznod? Hogy kielégítsd a családi pletykafészkek elvárását? Hogy ők ne szóljanak meg? Áááááááááá, nem éri meg!
Ez annyira undorítóóóó....
Egyszerűen annyit adok, amennyit én tudok nélkülözni, és egyfillérrel sem többet. Akik az összeget nézik, úgyis meg fognak szólni, akkor meg nem mindegy? Annyira gáz az ilyen családi összejövetel, ahol mindenkinek erőn felül kell költekezni mert különben megszólják.. Fujj...Aki megszól, tehet egy szívességet.:S
Ilyenen egy percig sem kellene magad igedesíteni, annyit adtok, amennyit tudtok. Kit érdekel utána, hogy mit mondanak a rokonok? Tényleg igaz az a mondás, hogy a családot nem választhatod, a barátokat viszont igen. Engem biztosan nem érdekelne, sőt ilyenkor van az, ha többet adsz (ami erődön felüli és nagy marhaság is) akkor meg az sem elég. Teljesen mindegy mit lépsz, sosem jó. Úgyhogy én a helyedben már eleve el sem mennék, sajnos ilyenkor van az mindig, hogy nem lehet megtenni, mert család. De akkor egy ezüst láncot veszel, vagy egy kisebb összeget, vagy egy karórát és ennyit. Nem kell ékszer+ 20000 ezt már a mai világban nem lehet elvárni senkitől, aki meg csak azt nézi, hogy mit viszel a ballagásra, hát akkor azzal ne foglalkozz. Biztosan nem adnék többet, amúgy mi is pár éve igaz amikor utoljára voltunk ballagáson, nem kell túlzásba esni, kb. 5-10000 Ft elég.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!