Ebben az esetben ti hogy karácsonyoznátok?
Az elmúlt 6 évben minden karácsonykor 24-én áthívtuk hozzánk a szüleimet, nagyszüleimet, nagynénéméket, és egy ilyen 18-20 fős karácsonyi vacsorát meg ajándékozást tartottunk.
A férjem is és én is imádunk főzni, és el is férünk, így eddig nem jelentett gondot, élveztük.
Viszont most terhes vagyok, január 11-re vagyok kiírva, így már nem vállalnám be se a 2 nap takarítást se a 2 nap főzést. A férjemtől akkor sem várnám el, hogy mindent egyedül megcsináljon a nagytakarítástól a főzésen keresztül a rendrakásig, hogyha az ő családja lenne, de itt ugyebár az enyémről van szó.
(Neki sajnos anyukája már nem él, apukája Kínában él, tesójánál pedig a kis család a szokás, csak a 2 gyerek és ők, ezért velük mindig később találkozunk).
Szüleimnél nem tarthatjuk a bulit, mert náluk ennyi ember nem tud leülni, az meg milyen hogy csak az emberek felét hívjuk meg.
Nagyszüleimnél nem lehet, mert:
- apai nagymamám egyedül van (nagypapám meghalt) így ő nem tud főzni 20 emberre, majd eltakarítani utánuk. ha pedig mi segítünk, akkor ilyen alapon nálunk is lehetne a buli.
- anyai nagyszüleim elváltak, és nagyon fura lenne egymást vendégül látni, az meg milyen hogy csak az egyiket zárom ki a karácsonyozásból
Nagynénémnél lenne hely, és mondjuk még az sem lenne túl furcsa hogy a sógornője szüleit vendégül lássa, viszont nem tud főzni se ő se a párja. És itt most nem arra gondolok, hogy nem tud egy jó kacsacombot vagy almás pitét. Húslevest és rántott húst sem tud elkészíteni úgy, hogy az embernek ehető legyen.
Ti egyszerűen csak elmondanátok, hogy bocsi idén nincs buli, és maradnátok kettesben? Vagy hogy oldanátok meg?
Miért nem kéred meg a szüleidet, hogy segítsenek főzni, takarítani a pároddal együtt?
Sütit szerintem te is tudsz sütni, vagy egyszerűbb kajákat, így 4en csak megoldanátok, ha ragaszkodsz a nagy ünnepléshez.
Ha nem, akkor maradjatok ketten, gondolom megértik a rokonok.
Mindenki hozzon valamit, oszt kész!
Azért a közös ünnep hangulatát nem engedném elveszni, és szerintem nem is nagy kérés, hogy mindenki hozzon ezt-azt. Hidd el, alig várják majd, hogy segíthessenek neked!
67%-os most nem rólad meg a te gondjaidrol van szo. Ha szerinted ez nevetséges kérdés, akkor miert foglalkozol vele háromszor? Többi bunkó dettó.
Azt kell eldönteni, nagy karácsonyt szeretnétek, vagy magatokban. Ha előbbi, akkor szamithattok-e eleg segítségre nalatok? Ha nem, vessétek fel, mi lenne, ha nagynenihez mennetek? Es oda azt visztek, ami nektek nem teher...
ami vicces azzal foglalkozik az ember, nem vagyok bunkó csak jót kuncogok a problémáján. A leírásból ugyanis az jön le hogy ez egy nagy és szerető család. Értelmes FELNŐTT ember ilyenkor (november tájékán) összehívja a családtagokat és megbeszélik mi legyen. Ennyi, ez a nagy frenetikus probléma amin már SZEPTEMBERBEN foglalkozni kell és ne haragudj de apró hülyeségen nevetni kell és kész.:D
off: Terhes ezért már most e körül kell hogy forogjon a világ, ami nem is baj de legalább értelmesen megtudná a problémáit oldani és nem egy tizenéves gyerkőc szintjén lenne :D
Felhívnék mindenkit és megmondanám, hogy idén nem tudom bevállalni egyedül a főzést, mindenki hozzon magával enni- és innivalót. Nem kell mindenkinek főzni, aki nem tud, az rendelhet kaját étteremből vagy ő hozhat édességet, italt, amit készen is meg tud venni. Ha a rokonságból mindenki összebeszél, hogy ki mit hoz, akkor el lehet kerülni hogy 20 tekercs mákosguba legyen a karácsonyi ebéd. :D
A "nagytakarítás" meg egy gyors porszívózással, portörléssel, kis rendrakással egy óra alatt letudható, ha amúgy nem éltek nagy retekben, úgyhogy azt a férjed is meg tudja csinálni egyedül is. Miután elmentek a vendégek utána elmosogatni 20 tányért meg poharat, na az se egy nagy mutatvány. De ha rendesek a vendégek, akkor felajánlják, hogy mindenki elmossa a sajátját és már takarítani se kell utánuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!