Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más is szégyelli, hogy nem...

Más is szégyelli, hogy nem gazdag hanem csak max. átlagos, nincs jó kocsijuk és hasonló?

Figyelt kérdés
Főleg fiatalokra gondolok. Engem nagyon zavar , hogy vannak akik ilyen olyan szép házban laknak mi meg mondjuk csak egy átlag családi házba nem mondom hogy ossz körülmények közt élnék. Meg az autónk se túl jó és minden korombeli ismerősömnek jobb van. Ne akarom, hogy lenézzen bárki is mert manapság annyira a pénz dominál. Mit gondoltok erről?
2010. ápr. 22. 21:45
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
88%

Az a szégyellnivaló, ha valaki ezt szégyelli, főleg, egy tizenéves, akit a szülei tartanak el.

Az önkéntes munka valóban jó ötlet, azután már azt is becsülni tudod, ha meleg szállásod van, és tudsz mindennap enni.

Nos, én is átlagos családból vagyok, sokmindent megengedhetnénk magunknak, de minek? Vehetnénk ruhát 1-200 ezer ft értékben, szuper autót, stb. Nincs rá szükségünk, mert a rozzant kis 16 éves kocsink ugyanolyan jól gurul. Minek villogjak márkás öltözékben? Akit az érdekel, hogy milyen ruhában járok, meg mennyibe kerültek a cuccaim, azzal szóba sem érdemes állni, függetlenül attól, hogy szegény-e vagy gazdag.

Nem hordok kínai ruhákat, mert megtehetem, hogy megvegyem drágábban, egyszerűbben, mivel lusta vagyok - turikban nehéz összeállítani egy jó öltözéket, de nem lehetetlen, ahogy ezt a minimálbéren élő barátnőim is tanúsíthatják.

Egyszerűen utálom, ha valaki azon aggódik, meg szégyellősködik, hogy nincs pénze. És? Attól még nem lesz ő kevesebb, és nem a világ közepe, hogy nem tudtunk beülni a moziba, mert arra sem futja épp. Megnézzük otthon laptopon, és kész...

Sosem fogom megérteni, miért hiszik azt az emberek, hogy a pénzzel, vagy annak látszatával majd lesznek valakik.

2010. ápr. 23. 02:53
 32/38 anonim ***** válasza:
84%
Mi sem vagyunk gazdagok,de egyáltalán nem szégyellem a dolgot. Attól hogy valaki márkás ruhákban jár és milliós kocsival száguldozik attól még nem lesz jobb ember. Tudod,ha eljön az idő a gazdag ember is oda fog kerülni,ahova a szegény,ennyit erről. Jelenleg,pályakezdő munkanélküliként örülök,hogy fedél van a fejem fölött és hogy nem "szekálnak" a szüleim. 21/L
2010. ápr. 23. 07:17
 33/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére vannak dolgok, melyeket nem lehet pénzért megvenni. Ezáltal akár gazdagabb lehetsz mint a sok életunt milliomos palánta akik már semminek nem tudnak örülni,mert nincs értékszemléletük.Velem esett meg ,hogy lenézően kezelt egy kollégám,mert csak olcsó cipőre futott,neki meg a pólója is többe került,mint ami rajtam volt összesen.Nekem csak Symfónia-cigim volt neki aranygyűrűs Marlboro. Nagyon felhúzott és beszóltam neki:Én ember vagyok a tornacipőmben is. De Te a Nike-ban is csak egy rakás elkényeztetett szerencsétlenség akit a szülei tartanak ki mint egy rossz stricit.Aztán egyszer kiesett "apuci"kegyeiből,és mikor önállóan kellett fedezni egyszeriben már jó lett volna az én olcsó cuccom is ha tellett volna neki rá.
2010. ápr. 23. 09:05
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

16 éves vagy, suliba jársz (kocsival visznek), ha már mindenképpen össze akarod magad mérni a többiekkel, mi lenne, ha inkább a bizonyítványban mérnéd?

Értelmes embernek tűnsz, könnyen beláthatod, hogy hova szeretnék kilyukadni...

...tudom, mára letűnt kor a "jó tanuló, jó sportoló" diákok kora, de hogy helyette a "jó naci, jó kocsi" jött, sehogy se tudom elfogadni.

Te is ki tudsz tűnni a tömegből, ha akarsz.

32/n

2010. ápr. 23. 14:52
 35/38 anonim ***** válasza:
71%
Érdekes egyébként itt a válaszadók között, hogy aki nyítan felvállalja, hogy van pénze, és így is azt a tanácsot adja, hogy nem kell ezzel foglalkozni, mert nem olyan nagy ügy, azt jól lepontozzák. Ha meg valaki úgy adja ugyanezt a tanácsot, hogy közben hozzáteszi, neki sincs sok pénze, az 100%-ot kap. Bocs az offért, csak olyan érdekes, hogy az emberek ugyanarra a válaszra mennyivel másképp reagálnak :)
2010. ápr. 23. 15:19
 36/38 A kérdező kommentje:
Hú nagyon sokat írtatok, köszi! Énis nagyobb oltásokra számítottam vagyis trágárabbra... igen tényleg örülhetek hogy együtt van a családom és tudom nem ez a mérvadó, és 00:18as nagyon sajnálom ami veled volt! Egyébként nem tanulok rosszul se. Csak szét nézek az iskolámban és azt látom, hogy mennyire a pénz lett amire felnéznek :/ meg amikor hallom, ki milyen országba voltmár nyaralgatni ... stb meg ugye az autó és elszomorít pedig nem vagyok annyira nagyravágyó se. De örülök, hogy itt sokan nem ilyenek :)
2010. ápr. 23. 17:07
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne rágd magad ezen! Abba azért gondolj bele, hogy azért van sok mindenkinek új autója, mert az átmeneti forinterősödés miatt hitelt vettek fel, hogy megvehessék az autót. Most meg szenvednek, mint a lakodalmas kutya, mert gyenge a forint, és baromi magasak a törlesztőrészletek.

Vajon hány család spórol a kosztján azért, hogy ki tudja fizetni a törlesztést?

2010. ápr. 23. 21:42
 38/38 anonim ***** válasza:
74%

Én pl nem szégyenlem.

Nem lakunk nagy hézban 3 szoba ,de mindenki ízlése szerint rendezte be így mondhatjuk ,hogy otthonos. Kívülről picinek látszik ,de elég sokan jönnek és néha fényképezik is.. Hogy miért? Mert egyénisége van;)

Autónk nincsen mert a városban 5 kilométeren belül bármit megkapunk.

Tudom ,hogy sokszor van vita a pénz miatt nah meg van boldogtalanság is.

Az nem igaz ,hogy a pénz nem boldogít mert van ismerősöm aki nagyon jó körülmények közt élnek és soha nem láttam vitatkozni őket. Egy bizonyos mértékben szükséges a pénz az egészséges kapcsolathoz.Ez a mérték pedig ott van ,hogy ne kelljen gondolkodni azon ,hogy hogyan lesz a hó vége. Nekünk sajnos néha kell.

Viszont az is tény ,hogy a gazdag családok gyermekei soha nem lesznek olyan sikeresek mint a szülők mert ők nekik nem kell annyit szenvedni a pénzért. Ellentétben egy szegény családdal akiknek meg kell mondják a gyereknek ,hogy vagy dolgozol vagy nem lesz új bicaj..

Persze általánosítani nem lehet mindenhol vannak bajok ,de a szegényebb családokban talán több a vita és a nélkülözés mint a jómódúakéban.

2011. dec. 11. 17:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!