Más is szégyelli, hogy nem gazdag hanem csak max. átlagos, nincs jó kocsijuk és hasonló?
Figyelt kérdés
Főleg fiatalokra gondolok. Engem nagyon zavar , hogy vannak akik ilyen olyan szép házban laknak mi meg mondjuk csak egy átlag családi házba nem mondom hogy ossz körülmények közt élnék. Meg az autónk se túl jó és minden korombeli ismerősömnek jobb van. Ne akarom, hogy lenézzen bárki is mert manapság annyira a pénz dominál. Mit gondoltok erről?2010. ápr. 22. 21:45
11/38 A kérdező kommentje:
16 vagyok, nyáron megyek is dolgozni tudom lehetne rosszabb is 21:53 iggen kb pontosan így lérzek énis!!! 21:57-esnek is nagyon igaza van és az uccsót is megértem :/ és a többit is köszi
2010. ápr. 22. 22:08
12/38 A kérdező kommentje:
a 22:04esre értettem az uccsót csak azóta írtatok, és bocsi az írás hibákért. Hát én nem szégyelném ha tényleg jól menne a dolgom :D főleg ha dolgoztál érte!
2010. ápr. 22. 22:10
13/38 anonim válasza:
Nem tudom mire gondoltál a fiatal szó alatt, de gondolom beleférek még 21 évesen :) Egy kis házban élünk, nincs autónk, ruhákat ritkán veszünk, azt is a lehető legolcsóbbat, mondjuk mióta dolgozom én is sokkal könyebb. Egyébként nem szégyellem, viszont annyiból rossz volt, hogy nem hívhattam hozzánk senkit, csak ha egyedül voltam itthon vagy rajtam kívül még egy személy, mert tényleg nem lehet elférni a házban, nekünk négyünknek is szűkös és még egy valamit utáltam, hogy az iskolában állandóan beszólogattak azoknak akik nem márkás ruhában jártak.
14/38 A kérdező kommentje:
Egyébként most megnyugtadtatok valamennyire, csak vannak olyan ismerőseim, hogy takarítónő jár hozzájuk, meg ilyen autó, meg 100ezres teló, márkás cipőből 10 pár meg ilyesmi és olyankor rosszul érzem magam nem tehetek róla :S Pedig szerintem sem kéne, hogy fontos legyen.
2010. ápr. 22. 22:13
15/38 anonim válasza:
Tudom, közhelyesen hangzik, hogy a péz nem boldogít, de tényleg így van. Az igaz, hogy az életet könnyebbé teszi, de ennyi, semmi más. Mikor nekem csak 2 pár cipőm volt, és az is a kínai piacról, de velem volt a gyerekem apja, sokkal boldogabb voltam, mint most, mikor tele a szekrény cuccal, de egyedül vagyok. Hidd el, tényleg nem ezen múlik a boldogság. Az összes cuccomat, telómat, mindenemet odaadnám egy kiegyensúlyozott családi háttérért. Erre gondolj.
16/38 anonim válasza:
a márkás cipő semmivel se jobb a sima kínainál..bár tudnillik a nagy adidas márkájú cipőket is Kínába gyártják..
de minek megvenni egy olyan ruhát 13000 amit meg kapsz 3000 is??..úgyis kinövőd egy idő után csak pénz kidobás lenne ez csak a cégeknek jó meg az üzletláncoknak akik árusítják..:D
17/38 anonim válasza:
22-L vagyok, nincs kocsim, jogsim se, a szüleimnek se, a házunk olyan, amilyen (még anyámékkal élek), sokszor van olyan, hogy nem vehetek ezt vagy azt, mert nincs rá pénzem, és magasról lesz*rom, hogy ki néz le emiatt, mert tuti van ilyen. DE: a suliban a jótanulók közé tartoztam, elég kreatív vagyok, hogy ne legyen egyhangú az életem, van humorom, tudok mosni- főzni- takarítani, van családom, vannak barátaim, akik jóarcnak tartanak- szóval a gazdagság nekem rohattul nem számít, szembe köpném a tükörképem, ha a gazdagságommal tudnám csak kivívni az emberek elismerését, vannak sokkal fontosabb dolgok az életben.
18/38 anonim válasza:
Az nem szégyen ha szegény vagy, ha irigy análl inkább. Az is szégyen ha a kocsitokat, otthonotokat, és a családodat szégyelled. Mennyit dolgoztak azért a szüleid? Biztos nagyon sokat, te meg itt fikázod. Ha jobban tudod mit kéne tenni, ne otthon mereszd a s.gg.d, menj el dolgozni. Ha meg kell dolgozni mindenért, többre fogod becsülni az a kicsit is, mert te dolgoztál meg érte. Nem azzal kell foglalkozni hogy a másiknak több van, hanem azzal neked mit kell tenned érte hogy jobb legyen. Sajnos a média is azt sugallja csak ez számít, ettől leszel ember, pedig nem. Az emberség a becsületnél, kezdődik. Mi kb. két éve költöztünk újépítésübe (hitellel), kocsit is vettünk mikor letettem a jogsit, de nekem az volt fontos hogy elvigyen ahova szeretném, és ne legyen drága a fenntartása, igy 10 éves suzukink van. Nagyon szeretem. Kocsira nem költenék sokat (nem vennék porsche-t), mert rongyrázásnak tartom. Viszont férjemmel mindketten a főállás mellett, plusz munkát vállalunk, hogy ne éhkoppon éljünk. Gyerekünknek előbb veszek egy cipőt mint magamnak. Nem birom ha senkiháziak rínak, mert nem vághatnak fel a haverok előtt. Amúgy van itt olyan hozzászóló aki még helyesen se tud írni, az mehet takarítónak, mert igy normális munkája sose lesz. Bocs nem bántom meg a takarítókat.
19/38 A kérdező kommentje:
A szüleim sok mindent megadnak vannak márkás ruháim is, meg turis is nem is mondom hogy szegények lennénk inkább átlag de sok olyan van amit azért már nem engedhetünk meg magunknak, és engem főleg az autó zavar lehet csak mostanság figyelem nagyon de hirtelen már mindenkinek jo autója van kb minden második ember olyan autóval megy, hogy csak nézek. És nem értem hogy más aki szintén kb átlagos hog van jó kocsijuk, vagy annyi jó cucca. Nem akarom, hogy úy tűnjön kis hülye vagyok akinek ez a legnagyobb problémája csak zavar h a szüleim is megdolgoznak a pénzükért mégse elég sok mindenre :S
2010. ápr. 22. 22:31
20/38 anonim válasza:
22.30 as voltam:) első sor: annál inkább:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!